Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-09-09 - Grundfoci hírek

NAPREDAK - BEERDRINKERS FC 9-4 (2-2)

"Elegáns - lásd a csapatképen:-) - játékkal verte meg eddigi talán legjobb ellenfelét - mármint azok közül, akiket legyőzött - a Napredak." - kezdi csapata utolsó mérkőzésének értékelését Kiss Zalán, a piros-fehérek kapitánya. "Szombaton 11.15-kor (talán nem voltunk teljesen normálisak, hogy ilyen melegben fociztunk) útjára indult a labda, és megkezdődött az emberfeletti küzdelem a kihívó Napredak, illetve a trónkövetelő Beerdrinkers között. Dacra a tikkasztó hőségnek, az iramra már az elején sem lehetett panasz...



A Beerdrinkes meglehetősen megilletődötten kezdett, - talán ez a csapatunk félelmetes hírének köszönhető - aminek meg is lett az eredménye. Tíz perc játék után Barla-Szabó góljával 1-0-ra vezetett a Napredak. Mi kezdtünk megnyugodni, mire a Drinkerszesek egy-két szemrevaló akció erejéig vérszemet kaptak, és ellenállhatatlan támadásba lendültek. A szünet előtt így 2-1-re már a "sörivók" vezettek, de örömük nem tartott sokáig, ugyanis egy kavarodás végén Kiss - azaz én - 9 méterről csőrrel bebombázta a kapu közepébe a játékszert. 2-2! És félidő...



Ami nagyon kellett, hiszen 35 fokos melegben igencsak kimerültünk, és ennek a végén még komoly jelentősége volt....

A második játékrész egy gyors Napredak góllal kezdődött. Előbb visszavettük a vezetés, majd rögtön meg is toldottuk egy újabb találattal, 4-2! Kezdett magabiztossá válni a vezetésünk... Gondoltuk mi, azonban egy remekbe szabott akció végén közelebb jött hozzánk a ™Drinkers, 4-3.



Ekkor már 50 perce rohangáltunk a kíméletlen hőségben, nekünk két cserénk volt, ellenfelünk viszont csak 5 mezőnyjátékossal érkezett. És ez a két csere milyen sokat is számított! Az addig nagyszerűen játszó Beerdrinkers elfáradt, megadta magát. Gyors egymásutánban kapták a gólokat (kidolgozott akció, illetve Keszthelyi látványos megkerülős csele), öröm volt nézni a Napredak játékát. 5-3, 6-3, 7-3, majd 8-3. Ekkor a srácok még összeszedték utolsó tartalékukat, mindenképp góllal szerettek volna búcsúzni, ami többé-kevésbé össze is jött. És ugyan lőttek egyet, de alig pár percre rá megérkezett a végeredményt beállító válasz is, 9-4.



A nagy melegben a taktikusan, a cseréivel jól sáfárkodó Napredak magabiztos második félidei játékával legyőzte az egyénileg képzettebb, ügyesebb, fiatalabb Beerdrinkerst!"

Ez volt Kiss Zalán összefoglalója, aminek olvasata közben amolyan de javu-érzésem támadt, hiszen csapatom anno pont friss cseréinek köszönhetően tudta begyűjteni első győzelmét. A sors iróniája, hogy pont a nálunk jóval képzettebb erőkből álló Napredak ellen.:-)

Hozzászólások