Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-03-12 - Grundfoci hírek

NAPREDAK - GREENHEART FC 8-4 (2-2)

Győzelemmel kezdett a Napredak...

Kiss Zalán, a győztes csapat szóvivője következőképp tolmácsolja csapata első grundfocis diadalát:

"2008. március 10-én este fél kilenckor, a Vasas pályán került megrendezésre a Grundfoci.hu második - rendhagyó módon kétszer 40 perces! - barátságos mérkőzése.
A "zöld sarokban" a kihívott GHFC, a "piros sarokban" a kihívó Napredak.
Óvatos "tapogatódzással" kezdődött mérkőzés. Az egymásnak ismeretlen csapatok felmérték az ellenfél taktikáját, erősségeit, gyengeségeit. A mindössze egy cserével felálló hazai csapat magabiztosan járatta saját térfelén a labdát, míg a több játékossal érkező GHFC letámadással próbálta megakadályozni akcióinkat. A gyors letámadások ugyan zavart okoztak a Napredak védelmében, az első gólok mégsem ebből, hanem egy szép kontratámadás, valamint egy szemfüles, harcos megoldás után születtek. A 20. percben már 0-2. Vezetett a GHFC! A második bekapott találat után kisebb zavar alakult ki a hazai csapatnál, de megúsztuk újabb gól nélkül, és sikerült rendezni a sorokat.
Az első játékrész hátralevő részében már egyenlő felek küzdelmét láthatta a népes publikumnak semmiképp nem nevezhető "nézősereg" - 1 hölgy, valamint a cserejátékosok -, majd a hajrában átvettük az irányítást, és egy pontos lövés, valamint egy öngól segítségével egalizáltunk.


A második játékrész ott kezdődött, ahol az első véget ért: egy Napredak góllal. Így lett 3-2. Viszont nem vezettünk sokáig, ugyanilyen gyorsan jött az egyenlítő találat, újra egál. A mérkőzés ezen pontján azonban valami "elszakadt" a vendégcsapatnál, talán elfáradtak - bár több cseréjük volt mint nekünk -, vagy pusztán "elcserélték" magukat. Mindenesetre a meccs irányítását teljes mértékben átvette a piros csapat, és újabb 3 góllal "terheltük meg" vendégeik hálóját. 6-3.
Védelmi hibánkat kihasználva ugyan egy ízben még közelebb került hozzánk a GHFC, de egyenlítési álmaik gyorsan köddé is váltak. Egy remekre szabott gólt követően 7-4. Eldőlt! Már csak percek voltak hátra, a Napredak biztosan tartotta az eredményt, a zöldek viszont már nem tudtak felzárkózni. Másodpercekkel a vége előtt alakult ki a végeredmény: 8-4.

Izgalmas, fordulatos, sportszerű mérkőzésen a hajrát jobban bírta a hazai csapat, és bár az elején vendégünk alaposan ránk ijesztett, a második félidő alapján győzelmünkhöz egy pillanatig sem férhetett kétség.


A Napredak gólszerzői:
Erős Attila 3, Dr. Barla-Szabó Tamás, Kubanek László, Kiss Zalán és Keszthelyi Márton 1-1 találat, valamint egy, az ellenfél számláját "ékesítő" öngól."

Hozzászólások