Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-06-08 - Grundfoci hírek

MANUNITED - FAGYI4EVER 1-7 (1-4)

Két óra, két mérkőzés, két ellenfél, két nagyarányú Fagyi4ever győzelem. Nagyjából eképp lehetne summázni a vasárnap, - a Vasas-pálya "műgyepén" - történt eseményeket. Na persze ehhez pedig kapcsolódnia kell két tudósításnak is...

Jobb sorsra érdemes csapatunk a Grundfoci Kupás gyenge szereplésen magát némiképp túltéve, egy röpke névváltoztatás után újra visszatért a grundos mérkőzések forgatagába. Az utóbbi hetek folyamán a csapat szerkezete is átformálódott. Megváltunk azon játékosainktól, akikre egyetlen egy alkalommal sem számíthattunk, távozott tőlünk egyik csatárunk, Matza Iván (jelenleg a Budai Ászok FC szóvivője), illetve Mercz Béla érkezésével végre már állandó kapussal rendelkezünk.


A fagyisok, azaz Kovács G., Kovács Z., Rózsa, Kozelka,
illetve Sinka, Blahnik, Mercz, Kovács L., Csomor

Természetesen ezúttal sem akarjuk kihagyni a következő Grundfoci Kupát, nomeg már untuk is a foci nélküli hétvégéket, így az újonc ManUnited kihívását elfogadva ismét magunkra húztuk képzeletbeli mezünket. Eredeti elképzeléseink szerint mindössze egy mérkőzést kívántunk abszolválni, azonban kihívóink és csapattársaim javaslatára rövid pihi után jöhetett a visszavágó. Szerencsére az égiek is kegyükbe fogadtak, és míg a két lelkes társulat egymással hadakozott, a Vasas pálya felől elvonultak az esőfelhők.

Az első már szikrázó napsütésben kezdődő 2x25 perces mérkőzést a ManUnited kezdte támadóbb szellemben. Mivel nem nagyon szerettünk volna már az elején hátrányba kerülni, ezért középpályánk hátrahúzódott, és a gyors kontrákra fektettük a hangsúlyt. Egyedül elsőszámú csatárunk, Blahnik Józsi mentesült a védekezés terhe alól. A folyton cserélődő Rózsa-Sinka-Kozelka-Kovács G. bekknégyes munkáját dicséri, hogy kapusunknak ekkortájt esélye nem volt labdába érni, és szép lassan enyhíteni tudtunk jóval fiatalabb ellenfeleink szorításán. Így középpályánk is feljebb tolódott, és egy ragyogó támadás után Kovács Laci az 5. percben megkezdhette a gólgyártást (1-0). Rózsa röviddel később ugyancsak betalált, majd Blahnik két amolyan brazilosan cselezős találatával a félidő felére már négygólos előnyre tettünk szert. A "vörös ördögök" szépítésére - amely egyben a ManUnited első grundfocis gólját is jelentette - a 19-ik percig kellett várni, a történelmi esemény pediglen Bereznai Henrikhez, a csapat szóvivőjének nevéhez fűződik.


A kapus kiválásával hat fősre zsugorodott ManUnited csapata

A második félidő gyakorlatilag a Fagyi4ever szünni nem akaró nyomását hozta. Kihagyott helyzeteink számát most fölösleges lenne taglalni, a lényeg: nem kaptunk gólt, Balhnik pedig lőtt hármat. Az utolsó öt percben a ManUnited mindent egy lapra feltéve heves rohamokat indított ellenünk, azonban hálóőrünk, Mercz Béla kezei között támadásaik sorra elhaltak. A vége 7-1, és 3 pont a Fagyi4evernek!

ManUnited: Kornéli, Bereznai, Kiss, Nagy, Vadász, Sajtos, Máté

Fagyi4ever: Mercz, Sinka, Rózsa, Kozelka, Kovács G., Kovács Z., Kovács L., Csomor, Blahnik

Góllövők: Blahnik (5), Kovács L., Rózsa, ill. Bereznai

Hozzászólások