Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2012-11-05 - Hírek

Magyarok a Bundesligában: Szalai

Ma véget ér rövid sorozatunk, amelyben az utóbbi hetek legfelkapottabb magyar idegenlégiósát, a Bundesliga jelenlegi társgólkirályát mutatjuk be: Szalai Ádámot!

Szalai Ádám a manapság viszonylag kevés Budapesten született válogatott játékos egyike. Kispesten nevelkedett, majd egy rövid újpesti kitérővel a VfB Stuttgarthoz igazolt, ahol a tartalékcsapatig vitte. Ezután következett a Real Madrid B-csapata, ahonnan 2010 januárjában fél éves kölcsönszerződéssel igazolt Mainzba. Ott pedig olyan elégedettek voltak vele, hogy a nyáron meg is vásárolták.

 

A 2010-11-es idényben 20 bajnokin kapott szerepet, amiken 3 gólpasszt és 4 gólt jegyzett. A következő szezonban súlyos sérülést szenvedett, így mindössze 15 alkalommal szerepelt a Bundesligában, 3-3 gólpassz és gól került a neve mellé.

 

Úgy néz ki, az idei év meghozta az áttörést, hiszen 10 forduló után 8 góllal holtversenyben ő vezeti a Bundesliga góllövőlistáját! Az első gólt a 3. fordulóban szerezte büntetőből, nem is akárki: a Bayern München ellen. Azonban ez csak szépségtapasz volt, 3-1-re nyertek a bajorok.

 

 

A csapat a 4. körben szerezte meg első győzelmét: az Augsburgot verték 2-0-ra, Szalai ismét betalált, ezúttal akcióból.

 

 

A következő fordulóban simán verte őket a Schalke, a Wolfsburg ellen viszont összejött az első idegenbeli győzelem is: ismét csak 2-0, amiből Szalai szerezte az egyik találatot.

 

 

A Düsseldorf ellen megmutatták, hogy anélkül is tudnak nyerni, hogy Ádám betalálna. Ez a meccs október 6-án volt, azóta viszont minden egyes bajnoki találkozón gólt tudott szerezni. Leverkusenben úgy játszottak 2-2-t, hogy a gólja mellé kiosztott egy gólpasszt.

 

A szezonbeli legjobb meccsét 1 hétre rá, a Hoffenheim ellen játszotta: mesterhármast ért el, ezzel nyertek 3-0-ra.

 

 

Most hétvégén ismét betalált, zsinórban harmadik alkalommal, ám ez sajnos csak egy szoros vereséghez volt elég a Werder Bremen vendégeként.

 

A Német Kupában 2 gólnál és 1 gólpassznál tart 2 forduló után, míg a válogatottban Andorra és Törökország ellen is betalált.

 

Hozzászólások