Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2012-11-04 - Hírek

Magyarok a Bundesligában: Huszti

Sorozatunk második részéhez érkeztünk, melyben megismerhetitek azt a játékost, aki 10 forduló után vezeti a liga gólpasszlistáját! Természetesen - a magyar válogatottságot évekkel ezelőtt lemondó - Huszti Szabolcsról van szó.

Huszti Szabolcs három és fél éves szentpétervári kitérő után most nyáron igazolt vissza a Hannoverhez, és nagyon jól kezdte a szezont. Az első fordulóban csereként beállva 22 perc jutott neki, ezután viszont minden bajnokin kezdett. A második körben a Wolfsburg ellen már fel is hívta magára a figyelmet: csapata 4-0-ás győzelméből 4 gólpasszal vette ki a részét!

 



A kéthetes bajnoki szünet sem zökkentette ki a játékból: a Werder Bremen ellen már a 6. percben megszerezte első gólját a szezonban, a 10. percben pedig gólpasszt adott. Hiába a korai előny, a vendégeknek sikerült kiegyenlíteni, ám a 93. percben - amikor már mindenki elkönyvelte a döntetlent -, jött Huszti, és egy csodálatos kapásgóllal kialakította a 3-2-es végeredményt! Üröm az örömben, hogy túlzott gólörömért piros lapot kapott. Egy sárga járt a mezlevételért, egy másik pedig azért, mert kiszaladt a közönséghez, és felmászott a kerítésre.

 


 

 

A kiállítást eltiltás követte, Huszti nélkül pedig kikapott a csapat Hoffenheimben. A visszatérés ismét emlékezetesre sikerült: 4-1-re verték a Nürnberget, Huszti pedig 2 gólpassza mellé egyszer maga is betalált.

 



Ezzel a mérkőzéssel sajnos véget is ért Huszti sikerszériája: az azóta eltelt 5 fordulóban nem jöttek úgy az eredmények sem neki, sem a csapatnak. 3 vereség mellé 1-1 döntetlent és győzelmet szereztek, ám továbbra is az EL-selejtezőt érő 6. helyen állnak.

 

Az Európa Liga selejtezőjében volt egy gólpassza a St. Patricks ellen, majd a rájátszásban duplázni tudott a Wroclav ellen.

 

A csoportkörben elég jól szerepelnek: 3 kör után 7 ponttal az élen állnak. A Twente elleni idegenbeli döntetlent a Levante elleni hazai és a Helsingborg elleni idegenbeli siker követte. Előbbin gólt, utóbbin gólpasszt jegyzett.

 



 

Hozzászólások