Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-03-02 - Grundfoci hírek

Magyar Kupa: kialakult a legjobb 8 mezőnye

Ma 4 mérkőzést rendeztek a labdarúgó Magyar Kupában, melyek után eldőlt, melyik az a 8 csapat, amelyik folytathatja a szereplést. A Budapest Honvéd már novemberben kvalifikálta magát a negyeddöntőbe, tegnap csatlakozott hozzá az Újpest, a Kecskemét és a Siófok, őket pedig ma az MTK, a Zalaegerszeg, a Kaposvár és a Videoton követte.

Sokak szerint előny, ha az oda-visszavágós rendszerben a második mérkőzésre kerül sor hazai pályán, azonban a Magyar Kupa nyolcaddöntői ezt nem tudták bizonyítani. A nyolc továbbjutónak ugyanis pont a fele hazai pályán kezdett.

A legsimábban a Budapest Honvéd (10-0) és a Zalaegerszeg (9-0) jutott tovább, de az Újpest, a Kaposvár, a Videoton és a Kecskemét is kettős győzelemmel rukkolt elő. Utóbbiak ráadásul a címvédő Debrecent ejtették ki nagyon simán, 6-1-es összesítéssel.

A Siófok és a Ferencváros párharca viszont izgalmasra sikeredett: miután a Balaton partján 3-1-es hazai siker született, a Fradinak össze kellett kapnia magát, ami majdnem sikerült: 3-4-es gólaránnyal kellett búcsúzniuk.

A legszorosabb csatát a Győri ETO, valamint az ősszel várakozáson alul teljesítő MTK vívta. A fővárosi 0-0 után Győrben sem bírtak egymással a felek, ám mivel itt mindkét hálót sikerült egyszer-egyszer megzörgetniük a csapatoknak, végül - idegenben lőtt góljának köszönhetően - Garami József együttese örülhetett.

 

A Magyar Kupa nyolcaddöntőinek eredményei:
(elöl a hazai pályán kezdő csapatok)

Eger - Budapest Honvéd 0-3, 0-7
Lombard Pápa - Újpest 1-3, 1-3
DVSC-TEVA - Kecskemét 0-3, 1-3
Siófok - Ferencváros 3-1, 1-2
Vasas-Híd - ZTE FC 0-6, 0-3
Kaposvár - Paks 1-0, 1-0
Videoton - Haladás 3-0, 3-1
MTK Budapest - Győri ETO 0-0, 1-1

Hozzászólások