Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2012-11-11 - Hírek

Légiósok: Hétvégi összefoglalás

Ez a hétvége sajnos most nem a mieinkről szólt. Bár, ha belegondolunk, nem kis dolog, hogy ezt már hangsúlyozni kell! Huszti csütörtökön gólt lőtt és gólpasszt adott az Európa Ligában, így egyértelműen ő lett a hét legjobb légiósa.

Németország


Pénteken Szalai Ádám csapata a Nürnberget győzte le hazai pályán 2-1. Válogatott csatárunk ezúttal is végigjátszotta a mérkőzést, ám ezúttal nem szerzett gólt. Legfőbb riválisa, Mandzukic pályára sem lépett a Frankfurt ellen, így továbbra is a góllövőlista élén áll holtversenyben.

 

A többi magyar ma lépett pályára, de csak epizódszerep jutott nekik. Stieber Zoltán hiába kezdett, egy korai fürth-i kiállítás megpecsételte a sorsát, edzője pedig őt cserélte le az 1-0-ás eredmény tartásáért. Ez végül nem sikerült, 4-2-re nyert a vendég Mönchengladbach.

 

Hajnal Tamás és Huszti Szabolcs csapata egymás ellen játszott, de a pályán elkerülték egymást. Huszti a kezdőcsapatban kapott helyet, de már félidőben, 2-0-ás hátránynál lecserélték. Ennek oka a 33. percben szerzett sárga lap és a pár perccel későbbi büntetőt érő szabálytalanság volt. Huszti lecserélése után feltámadt a Hannover: mire Hajnal bejött a 75. percben, már 4-2-re vezettek a vendégek! Az eredmény már nem változott, így a két csapat közti különbség 4 pontra nőtt.

 

Anglia

 

Érdekes cikk jelent meg hét közben a West Bromwich Albion weboldalán: Steve Clarke, a csapat vezetőedzője nyilatkozott Gera Zoltánról, kiemelve, hogy kitűnő formában van, és mindenképp helyet kell neki találni a csapatban. Ehhez képest szombaton csak a padon kezdett a Wigan ellen. A West Brom győzött végül, a 2-1-es végeredmény már az első félidőben kialakult. Gerát az utolsó bő 20 percre hozta be edzője, egy, a hosszabbításban kapott sárga lappal írta be magát a mérkőzés jegyzőkönyvébe. Csapata nagy meglepetésre, 20 ponttal a bajnokság 5. helyén áll!

 

Hollandia

 

Súlyos vereséget szenvedett a Roda JC, Németh Krisztián és Kádár Tamás csapata. Félidőben még viszonylag szoros volt az állás, de már ekkor is a Feyenoord vezetett, 3-2-re. Aztán az 53. percben egy kiállítás megpecsételte a vendégek sorsát, Némót 2 percre rá le is cserélte az edző. A hazaiak szereztek még 2 gólt, 5-2 lett a végeredmény. Kádás végigjátszotta a mérkőzést, a 67. percben kapott egy sárga lapot. A csapat 4 meccse nyeretlen, és a 15. helyen áll.

 

Babos Gábor csapata, a Nijmegen 3-2-re verte a Heracles-t. A Horváth Gábort a padon pihentető Den Haag pedig 2-2-t játszott az eddig várakozáson alul teljesítő AZ Alkmarral.

 

 

Oroszország

 

Itt is magyar rangadót rendeztek a hétvégén: Dzsudzsák Balázs - Priskin Tamás 2-0, azaz a Dinamo Moszkva legyőzte az Alania Vlagyikavkazt. Dzsudzsák végigjátszotta a találkozót, egy gólpasszal és egy sárga lappal vétette észre magát. Priskin Tamásnak kezdőként 60 perc és szintén egy sárga cédula jutott.

 

A Koman Vladimirt 59 percig foglalkoztató Krasnodar papírforma vereséget szenvedett a Szpartak Moszkvától. Komanék a 9., Dzsudzsákék a 10. helyen állnak, Priskinéknek pedig az utolsó előttiek.

Hozzászólások