Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2012-11-27 - Hírek

Légióskörkép: Gera bombagólja, rossz széria a Bundesligában - HD videók

A jó szezonkezdet után kicsit visszaestek Husztiék és Szalaiék, viszont Gera Zoliék szárnyalnak, már a 3. helyen állnak a Premier League-ben! Gera góljának és nagyszerű játékának köszönhetően még a hét válogatottjába is bekerült! Németh és Dzsudzsák gólpasszt adtak, Vadócz pedig most sem bírta ki gólszerzés nélkül!

Németország:

 

A négy magyar Bundesliga játékos csapata közül a Nürnberggel gólnélküli döntetlent elérő Greuther Fürth járt a legjobban, ahol Stieber Zoltán végig a pályán volt. Csapata egyébként az utolsó 5 meccsén mindössze 3 pontot szerzett, és kieső helyen áll.

 

A többi magyar érdekeltségű csapat egyaránt vereséget szenvedett: Szalai Ádámék megszorongatták a Dortmundot (1-2, 90 perc, sárga lap), Huszti Szabolcsékat lemosta a Bayern (0-5, 90 perc), és Hajnal Tamásék is meglepően simán kaptak ki a Freiburgtól (0-3, 7 perc csereként). Mindhárom csapat a középmezőnyben tanyázik, a Hannover és a Mainz zsinórban másodszor kapott ki.

 

Anglia:

 

Gera Zoltán szerezte a West Brom első gólját a Sunderland ellen 4-2-re megnyert találkozón, de játékával is kiemelkedett a mezőnyből. Ezáltal bekerült a hét Premier League álomcsapatába a goal.com-on! Csapata a jelenleg legjobb formában lévő alakulat: utolsó 4 mérkőzését megnyerte, és a 3. helyen áll a manchesteri csapatok mögött, és a Chelsea előtt.

 


121124 Gera Zoltán gólja a Sunderland ellen by magyarlegiosok

 

A másodosztállyal nem szoktunk foglalkozni, de érdemes megemlíteni, hogy Buzsáky Ákos bemutatkozott a Barnsley-ban: csereként 33 perc - és egy sárga lap - jutott neki a Cardiff elleni vesztes találkozón.

 

Oroszország:

 

Dzsudzsák Balázsék 5-1-re kiütötték a városi rivális Szpartakot. Balszélsőnk a jobb szélről egy gólpasszt osztott ki, és kapott egy sárga lapot.

 

 

Koman Vladimir az utolsó 24 percre állt be a Lokomotiv Moszkva ellen 3-2-re elbukott találkozón, Priskin Tamás pedig végig a pályán volt a Groznij elleni vesztes derbin.

 

Egyéb országok:

 

Hollandiában a NEC Babos Gáborral a kapuban 2-0-ra verte az Utrechtet, a Roda pedig nagyon közel állt a bravúrhoz az Ajax ellen: Kádár Tamás nem játszott, Németh Krisztián viszont kezdett, és az ő labdaszerzése és passza kellett az 1-0-ás vezetéshez. Támadónkat félidőben lecserélték, az Ajax pedig a végjátékban fordítani tudott. Ez volt a kerkradei alakulat 3. veresége zsinórban, és az előtte lévő két meccsen is csak 2 pontot szereztek. 14 kör után osztályozós helyen állnak, de nincs messze a középmezőny.

 


121125 Németh Krisztián gólpassza az Ajax ellen by magyarlegiosok

 

Dániában Vadócz Krisztián tartja nagyszerű formáját: már 6 gólja van szezonban! Csapata 2-0-ra nyert idegenben, ő lőtte az első gólt.

 

Görögországban Fülöp Mártonék nyertek, Megyeri Balázs szokás szerint padozott. Belgiumban Bodor Boldizsár és Juhász Roland csapata egymással találkozott, fájó pont, hogy a mieink nélkül. Bodor padozott, Juhászt pedig szokás szerint nem nevezték. Köteles László is padozott a Genkben. Olaszországban Tőzsér Dániellel nyert a Genoa az Atalanta ellen.

Hozzászólások