Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-09-15 - Grundfoci hírek

KORBÉLY JÓZSEF - A GÓLKIRÁLYI TRÓFEA VÁROMÁNYOSA

Az 5. Grundfoci Kupa küszöbén elérkezettnek láttuk az időt, hogy a legaktívabb csapatok bemutatása mellett, külön foglalkozzunk a honlap legkiemelkedőbb játékosaival is. A kupás góllövőlista alapján Korbély Józsefre esett választásunk, aki a júniusi és júliusi torna során - előbb a Bambusz FC-t, majd a Kamino.hu-t erősítve - 17 alkalommal mattolta az ellenfelek jobb sorsra érdemes hálóőreit.


Kozelka Zsolt:

Jóllehet mindössze két Grundfoci Kupán láthattunk, ráadásul más-más csapat színeiben, viszont 17 találatoddal mégis Te vezeted a góllövőlistát. Mennyire meglepő számodra a dolog?

Korbély József:

Nem hangzik rosszul, hiszen, mindkét alkalommal nagyon jó csapatok és játékosok ellen játszhattam.

Kozelka Zsolt:

Ezt talán az is kellőképp megerősíti, hogy a dobogó ezidáig nem nagyon akart összejönni...



A Bambusz színeiben

Korbély József:

Hát igen, ha jól emlékszem mind a két tornán csak a negyedik helyet sikerült begyűjtenünk.

Kozelka Zsolt:

A Kamino.hu-t bemutató riportban Pinkóczi Tibor Veled kapcsolatban a következőképp nyilatkozott: "... igen gólerős, jól cselez, pontos passzokkal segíti társait." Mennyire állja meg helyét a csapatkapitányi dicséret?

Korbély József:

Mindenképp hízelgő, pedig nem mindig jön össze. Eléggé hangulat ember vagyok és ha nem megy, akkor nagyon nem megy. Ilyenkor a gólok is rendre elmaradnak.

Kozelka Zsolt:

A már említett két hétvége viszont maximálisan a Tied volt, hiszen előbb 10, a második alkalommal pedig 7 gólig jutottál...

Korbély József:

Szerencsére mind a kétszer kijött a lépés! Amikor a Bambusszal megszereztük a 4. helyet, a szörnyű meleg ellenére mindenki erőn felül teljesített. Talán még a bronzot is begyűjthettük volna, de a sérülések miatt a végére elfogytunk. A Kamino esetében mindig győzelmi szándékkal megyünk tornára, a Kupák Háborújára viszont nem sikerült tökéletesen összeállnunk. Két cserével játszottuk le a mérkőzéseket, ráadásul ők is csak később kapcsolódtak be a játékba. Emlékezetem szerint, az első négy csapat közül mi jelentünk meg a legkisebb létszámban.

Kozelka Zsolt:

A 2. Grundfoci Kupán mutatott teljesítmény engem is meglepett, úgy véltem, jóval nagyobb lesz a különbség a két csapat között. Tegyük hozzá, ha az összeállítást nézzük, néhány poszton azért könnyen észrevehető több-kevesebb átfedés.

Korbély József:

Ez tényleg így van. Ettől függetlenül teljesen más a kettő. A Bambusz egy baráti társaságot takar, amíg a Kamino egy ízig-vérig összeválogatott alakulat.

Kozelka Zsolt:

A csapatok és egyéb összefüggések további boncolgatása helyett inkább térjünk vissza Hozzád, hiszen mégis csak Te vagy rovatunk főhőse! Mit érdemes tudnunk Korbély Józsefről? Az nyilvánvaló, hogy noha még csak 22 éves vagy, nem tegnap kezdted a szakmát...

Korbély József:

Anno az Újpestben kezdtem el focizni, majd egy hosszabb kihagyás után 14 évesen kerültem a RAFC-hoz. Ez egy XVI. kerületi NB III-as csapat. Gyakorlatilag ott nőttem fel. Edzőnk Czinege László volt. Talán tőle tanultam a legtöbbet, de csapatot is kiemelném, mert lényegében egy nagy családként működtünk. Ott szerettem a legjobban futballozni és ha lenne rá lehetőségem, most is a RAFC-ban játszanék. Végigjártam a szokásos ranglétrát: serdülő, ifi és még a felnőttben is bemutatkozhattam, de aztán jött a suli... Sajnos nem tudtam edzésekre járni, így átigazoltam az RSC-be. Mivel ez a lépés nem vált be igazán, nyáron váltottam, jelenleg a Rojik-ban focizom. De a főiskola (ÁVF) mellett elég körülményes edzésekre, meccsekre járni, kispályás elkötelezettségeimről nem is beszélve.



Melyik csapatban is játszom? Megoldás: a narancsszínű!

Kozelka Zsolt:

Gondolom nem járok messze a valóságtól, ha arra tippelek, az esetek túlnyomó részében mindenhol csatárt játszottál...

Korbély József:

Általában igen, esetleg középpályást. Hátrébb nem nagyon kellett még szerepelnem.

Kozelka Zsolt:

A nagypályához viszonyítva nem túl szűk számodra a grund világa?

Korbély József:

Nem. Mára már jobban szeretem a kispályát, mint a nagyot. Sokkal pörgősebb, élvezetesebb a játék. Ha nagypályán focizol, és olyan a posztod, vagy éppen a csapatnak nem megy a játék, percekig nem érsz labdába...

Kozelka Zsolt:

És mint esetedben a példa is mutatja, a grundon a gólszerzés is jóval egyszerűbb.

Korbély József:

Mindenképp! Kispályán sokkal könnyebb kapu elé kerülni, talán ezért is olyan szórakoztató.

Kozelka Zsolt:

A futball vonatkozásában mit tartogathat számodra még a jövő?

Korbély József:

Ez egy nehéz kérdés! Sajnos komolyabb karrierről 22 évesen még nem álmodozhatom. Viszont imádom a focit! Ez kapcsol ki, ez nyugtat meg, más pedig nem nagyon kell!

Kozelka Zsolt:

Felreppentek olyan hírek is, miszerint a Kamino.hu középtávú célkitűzései a futsal köré összpontosulnak. A labdarúgás ezen válfajának pediglen kiváló előiskolája lehet a kispályás foci...

Korbély József:

Na igen! Nagyon örülnék ha sikerülne. Egy amatőr bajnokságban már volt szerencsénk megmérettetni magunk, és ahogy a Tibit (Pinkóczi Tibor - a szerk.) ismerem, előbb-utóbb össze is fog jönni!



A Kupák Háborúján

Kozelka Zsolt:

A hét végén a Vasas-pályán rendezzük sorrendben 5. Grundfoci Kupánkat. Most ugyan nem indultok, viszont még bőven lesz alakalmunk együtt focizgatni. Mennyire motivál a 2008-as gólkirályi cím esetleges begyűjtése, illetve milyen elvárásokkal tértek vissza küzdelmeinkbe.

Korbély József:

Nem lenne rossz, ha az év végén az én nevem mellett állna a legtöbb rúgott gól, de ami még ennél is sokkal lényegesebb: jó lenne már végre kupát nyernünk. Akármelyik csapattal is induljunk!

 

Hozzászólások