Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-12-17 - Grundfoci hírek

Kieshet az Ózd, ha nem lesz vezére a csapatnak

Az Ózdi FC 14. helyen végzett az őszi szezonban a Mátra csoportban. Máriási Zsolt vezetőedző abszolút elégedetlen volt a látottakkal.

 

A vezetőedző szerint több alkalommal is a szezon során az utolsó pillanatokban úszott el a mérkőzés. Így volt ez Monoron, de Tiszaújvárosban is jobban futballozott a csapat egy félidőn át, a vége mégis vereség lett. Fortuna elpártolt a csapattól. Máriási előzetes várakozásai szerint a csapatnak látványos futballal a csoport élmezőnyében kellett volna végeznie. Ez jobbára a csapatépítés miatt nem tudott megvalósulni. Az Ózd ugyanis öt fiatalt kapott a Diósgyőrtől, akik a vezetőedző szerint hasznára voltak a csapatnak.

- Kovács Szilárd nyújtotta a legjobb teljesítményt- Kapusposzton mindenképpen erősödtünk Jakab Norberttel – reagált a felvetésre Máriási Zsolt a boon.hu-nak. – A mezőnyjátékosok közül Kovács Szilárd nyújtotta a legjobb teljesítményt, de a többiekkel is elégedett voltam. A nagy problémát az jelentette, hogy nem volt a pályán egy igazi vezéregyéniség, aki a kritikus helyzetekben belülről rendezte volna a sorokat. Néhányszor magamat is beküldtem, de 43 évesen a futás már többször nem esett jól. Nyilván nem ez jelenti a jövőt, de az ősz felénél nagyon mélyen voltunk, és megpróbáltam kitalálni valamit.

Máriási szerint, ha a szerencse a csapat mellé áll, akkor az együttes biztos tagja lesz a középmezőnynek. A játékosok ennél jobb képességűek, de javítani kell a koncentráción, hiszen rengeteg gólt kapott buta hibából az Ózdi FC.

Ettől függetlenül az ÓFC szakvezetője nem kongatja a vészharangot, bár a jövővel kapcsolatban nem tudott mit mondani. Még ebben az esztendőben tisztújító közgyűlés lesz a klubnál, ami meghatározhatja a jövő irányvonalát. Most még nem tudni, hogyan tovább, de az eredményes utánpótlásra is figyelni kell Ózdon. Az U19-es csapat vezeti a bajnokságot, és a többi korosztályban is sok tehetséget fiú kergeti a labdát. Éppen ezért kellene egy olyan felnőtt csapat, amely jövőképet nyújthat a fiataloknak.

(Fotó: ozdifc.hu)
 

Hozzászólások