Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2009-08-06 - Grundfoci hírek

Két White Alders - Budai Ászok mérkőzés krónikája

Noha a nagy többség a nyári meleg hatására inkább a strandot részesíti előnyben, azért akadtak olyan "focifanatikusok" is, akik egy pillanatra sem akarnak elszakadni a lasztitól. Közéjük tartoznak az Alders és az Ászok játékosai is. A két csapat oda-visszavágójáról a győztes alakulat kapitánya, Bulyovszky Balázs számol be...

1. mérkőzés (2009. július 25.)

Egy kifejezetten szoros meccsen sikerült megverni a Budai Ászok FC csapatát 4-3-ra. Az első félóra után 0-0 volt az állás, ami kispályán nagyon ritka, ez is mutatja, hogy nagyon kiélezett meccset vívtunk. A félidő után gyorsan beszedtünk 2 gólt, majd miután szépítettünk, újra 2 gólosra növelték a sárgamezesek előnyüket. A csapat tartását mutatja, hogy 30 fokos melegben 1-3-ról sikerült 4-3-ra nyerni a meccset, méghozzá egy utolsó perceben szerzett góllal.


Pozitívum : Úgy érzem mindenki végre kisegítette a másikat, ha kihagytunk egy helyzezet nem lettünk rögtön idegesek, és higgadtak tudtunk maradni. A hőség ellenére jó teljesítményt nyújtottunk, úgy érzem, ha kupán hozzuk ezt a játékot, akkor jó eredményt érhetünk el.
Matza Iván próbajátékon volt, és nekem tetszett a játékhoz való hozzáállása, habár a meccs végére elfáradt, de 2 hónapja nem játszott. Mindenképp figyelni fogjuk még.

Negatívum : A helyzetkihasználásunk katasztrófális volt, ha csak a 100%-os helyzeteket nézzük, akkor legalább kellett volna még lőnünk 7-8 gólt. Érzésem szerint a sok kihagyott ziccer a hőség számlájára írandó, mindenesetre oda kell figyelnünk erre a jövőben, mert ha az ellenfél mégjobb napot fog ki, akkor bajban lettünk volna emiatt.

White Alders FC - Budai Ászok FC 4-3
WA: User - Bulyovszky, Kocsi G., Kocsi D., Kovács, Matza, Tóth L.
G: Tóth L. 2 , Bulyovszky , Kocsi D.

 

2. mérkőzés (2009. augusztus 3.)

A visszavágón is sikerült kétvállra fektetni a Budai Ászok FC csapatát. A meccs jól indult, hamar 4-0-ás vezetést sikerült szereznünk. Utána egy fokkal visszaesett a játékunk, így az Ászok végig megnehezítette a dolgunkat. Összeségében jó teljesítményt nyújtottunk - bár vannak dolgok, amiken feltétlenül javítanunk kell a jövőben -, végül sikerült nyernünk idegenben 13-10-re.

Érdekesség : Olyat produkáltunk, amire 29 meccse képtelenek vagyunk:  két egymást követő meccset tudtunk megnyerni. Azt már nem is ecsetelném, hogyha a következő meccset megnyernénk, akkor 2008. szeptemberét ismételnénk meg, amikor 3 egymást követő meccsen győztünk, cirka 111 mérkőzés után. (Rekordunk 5 megnyert meccs egymás után, ezt a 5.-6.-7.-8.-9. mérkőzésünkön tudtuk végrehajtani.) Ezt a sorozatot ki más, mint a Barátok Közt csapata szakította meg, egy 4-7-es derbin. Egy újabb érdekesség, hogy a Grundfoci történelmében egyik csapat sem tudott nálunk több gólt lőni a Barátok Köztnek.


White Alders FC - Budai Ászok FC 13-10
WA: User - Bulyovszky, Kocsi G., Kocsi D., Kovács, Nemény, Tóth L.
G: Bulyovszky 3 , Kocsi G. 3 , Tóth L. 3 , Kocsi D. 2 , Nemény 2

Hozzászólások