Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-08-05 - Grundfoci hírek

Ismeretlen terepen: Andorra

Andorra azon kevés ország közé tartozik, melynek válogatottjával még soha nem találkoztak a mieink. Ettől függetlenül meg kell őket vernünk, mégis csak az utolsó kalapból érkeztek a csoportunkba. Lássuk mire mentek velük mások!

Andorra nemzeti válogatottjának kiábrándító a mérlege. Összesen 96 hivatalos mérkőzést játszottak, de ebből mindössze 3-at tudtak megnyerni, 9-szer döntetleneztek, 86-szor pedig vesztesen hagyták el a pályát. Majdnem minden harmadik mérkőzésen találnak csak be (31 rúgott gól), ezzel szemben átlagban nagyjából 3 gólt kapnak minden egyes alkalommal.

A legtöbb mérkőzésüket - kilencet - Észtországgal játszották, egyiken se szereztek pontot. Hétszer játszottak Örményországgal (1 döntetlen, 6 vereség), Horvátország pedig 6-ból 6-szor verte őket. A legjobb győzelmi arányuk Albánia ellen van: 3 meccsből egyet nyertek, kettőt elbuktak. A másik két válogatott, akikkel megesett az a szégyen, hogy Andorra megverte őket: Fehéroroszország és Macedónia.

A 2012-es EB-selejtezőkön 6 meccsen 1 gólt szerezve és 13-at kapva 0-ponttal állnak csoportjuk utolsó helyén. Érdekesség, hogy pont a - hármas holtversenyben - listavezető Szlovákia volt az, aki a legjobban megszenvedett velük. Otthon és idegenben is csak 1-0-ra tudtak nyerni a miniállam ellen. Örményország hazai pályán 4-0-ra lemosta őket, a többi meccsen pedig 2 góllal maradtak alul. Egyetlen góljukat Írországban szerezték.

Hozzászólások