Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-09-22 - Grundfoci hírek

Infografika: Mennyit érnek a nemzeti válogatottak?

A tanulmány a dél-afrikai világbajnokság 10, a készítők által legesélyesebbnek tartott csapatára koncentrál. Megtudhatjuk belőle azt is, hogy Lionel Messi körülbelül annyit ér, mint az elefántcsontparti válogatott, Drogbát is beleszámítva. További érdekességek még...

A lista egyébként a játékosok VB előtti utolsó átigazolási árát veszi figyelembe. Hollandia a 10 listázott csapatból, mindössze a 8. helyen áll, tehát ha csak a pénzen múlna minden, akkor a legjobb 8 között estek volna ki, nem a döntőben.

A legértékesebb keret a spanyoloké volt, ennek megfelelően meg is nyerték a viadalt. A sorrend szerint még az argentinok és a brazilok negyeddöntős kiesése is meglepetés, vagy például az angolok korai búcsúja, nekik a bronzérem "járt volna". A listában nem szereplő Uruguay sem az összértékének köszönheti ezt a szép helyezést, hanem a nagyszerű játékának.

A legcsalódottabbak a francia futballkedvelők lehettek, hiszen a legjobb 8 minimális elvárás volt, ehhez képest még a csoportkörből sem sikerült továbbjutniuk. 180 millió eurótól ez elég nagy szégyen!

Az infografikán megtalálhatjátok még ezeknek a nemzeti csapatoknak a legértékesebb játékosát.

Galéria

Hozzászólások