Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-09-13 - Grundfoci hírek

Indul a BL! - videó

Azt hiszem sokan vártuk már a mai napot, hiszen elkezdődik a 2011-2012-es Bajnokok Ligája-szezon csoportköre. Nyolc mérkőzést rendeznek ma, és ebből három igazán pikánsnak tekinthető. A részletekre kattintva megtudhatjátok, hogyan szerepeltek eddig a csapatok hazájuk bajnokságában, de mindenekelőtt jöjjön az előző BL-évad 10 legszebb gólja!

 

 

Chelsea - Leverkusen: A nap egyik legpikánsabb mérkőzése. A Chelsea egy Stoke City elleni döntetlennel kezdte az angol bajnokságot, ám az azóta játszott összes mérkőzését megnyerte, ez pedig 4 forduló elteltével a 3. helyre elég, csak a két hibátlan manchesteri csapat előzi meg őket. A Leverkusen 5 forduló után a Bundesliga 4. helyét foglalja el 3 győzelemmel, valamint 1-1 döntetlennel (Dortmund) és vereséggel (Mainz).

Genk - Valencia: Kiemelt mérkőzés a magyar drukkerek számára, hiszen remélhetőleg kezdőként jut szóhoz Tőzsér Dániel és Köteles László is. A Genk nem kezdett túl jól a Jupiler League-ben, jelenleg a 8. helyen állnak 2 győzelemmel, 4 döntetlennel, de csak 1 vereséggel. A spanyol bajnokság ugyan még csak 2 forduló óta tart, de már csak 3 hibátlan csapat van: a Real Madrid és a Betis mellett a Valencia is száz százalékos.

Olympiakosz - Marseille: A görögök lemondtak Németh Krisztiánról a nyáron, ám a kispadon így is lesz magyar játékos Megyeri Balázs személyében. Érdekesség, hogy ők idén még nem játszottak bajnokit, ám a Marseille idei bajnoki mérlege alapján csoda lenne, ha nem ők nyernének. A francia csapat 5 forduló után a 17. helyen áll nyeretlenül, bár az is igaz, hogy a 3 döntetlen mellett kétszer is csak 1 góllal kaptak ki.

Dortmund - Arsenal: Ez a nap másik német-angol rangadója, viszont mindkét klub hírnevéhez méltatlanul áll hazája bajnokságában. A Dortmund 1 döntetlennel, valamint 2-2 győzelemmel és vereséggel a 11. helyen áll. Az Arsenal 2 veresége mellé 1-1 döntetlent és győzelmet szedett össze, de mindkért vereség különösen fájdalmas lehet: a Liverpooltól hazai pályán kaptak ki 2-0-ra, a Manchester Unitedtől pedig emlékezetes mérkőzésen kaptak egy nyolcast! Gólarányuk 3-10!

Porto - Shakhtar: Alighanem kevés magyar focirajongó választaná pont ezt a meccset estére. A Porto egyedüli csapatként még hibátlan a portugál bajnokságban, ráadásul a 4 győztes mérkőzésből ráadásul 2-t nagy fölénnyel nyert. A Shakhtar is listavezető, 9 forduló után 2 döntetlent leszámítva az összes mérkőzését megnyerte, ám csak jobb gólaránya miatt előzi meg a Dinamo Kijevet.

APOEL - Zenit: Bár Huszti Szabolcsnak valószínűleg idén sem jut túl nagy szerep, azért szorítunk neki. A ciprusi bajnokságból még csak 2 forduló telt el, de már nem hibátlan az APOEL. Az orosz bajnokság ebben a szezonban tér át új rendszerre, így ők már a 23. fordulónál tartanak. A Zenit 13 győztes meccs mellé 7 döntetlent ért el és 3-szor kapott ki, akárcsak a CSZKA Moszkva, ám a jobb gólaránynak köszönhetően Husztiék állnak az élen.

Plzen - Bate: A csehek rossz kezdés után már a 6. helyen állnak, köszönhetően az előző 4 meccsen elért 3 győzelmüknek. A fehéroroszok 24 forduló után 14 győzelemmel vezetik a bajnokságukat, előnyük 9 pont.

Barcelona - Milan: Egyértelműen ez a nap rangadója. A Barca az első fordulóban 5 góllal verte a Villarealt, ám a második körben már botlott is: a Sociedad otthonában herdálta el 2 gólos előnyét, és végül csak 1 pontot vihetett haza. Az olasz bajnokságban eddig csak 1 fordulót rendeztek, és a Milan is 2-2-t játszott, ám azzal a különbséggel, hogy ők álltak fel 2-0-ás hátrányból a Lazio ellen.

Hozzászólások