Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2009-12-09 - Grundfoci hírek

Igénytelenek másodszor

Már megszokott kupahétvégét megelőző telefonbeszélgetéseim záróakkordjaként egy döbbenetes, ámde örömteli hírrel kellett szembesülnöm. Történetesen azzal, hogy a javarészt 15-16 éves srácok alkotta Csakatrick Kamino Kupát nyert...

Hoppá!!! Ráadásul nem is akármilyen mezőnyben, hiszen a torna névadójának csapatát is sikerült maguk mögé utasítaniuk. Meglepetésemben először köpni-nyelni nem tudtam, aztán mosolyogtam egy nagyot. A Csakatrick sikere ugyanis egyben az Amatőr Futsal Liga sikere is, hiszen mégiscsak ebből a közegből indultak, és váltak ígéretes csapatból eredményes csapattá.

A szombati nap - kvázi az utolsó előtti idei megmérettetés -  újabb érdekes fordulatokkal tette emlékezetessé a bajnokságot. Kezdve mindjárt azzal, hogy visszatértünk a 12 csapatos hadrendhez. Az előző torna gárdái közül nem nevezett a győztes Fehér Ház, a H1N1, a B-csapat és az Ágyúsokk. Jött viszont helyettük a Kamino.hu, illetve a Csakatrick tagjaival egykorú játékosokból álló újonc Buxy Team. Tipikusan az a helyzetkép alakult ki, hogy lehetetlen volt előre megjósolni a döntő két résztvevőjét. Igazából egy 22 Steps - Kamino.hu meccs esetleges valószínűsége lebegett lelki szemeim előtt. Noha találkoztak is egymással, azonban a fináléig egyikük sem jutott el. Ennyit az intuíciómról...

De kezdjük az elején. A szokásos sorsolásos mizéria után a következő pályabeosztások születtek:

Az A pályán a végre már cserékkel érkező Forza, a bekötött kezű kapussal felálló Goal Zero, és az örök mázlista Napredak keserítette meg egymás életét. Ha szolid előnnyel is, de a 2009-es bajnok hozta mindkét meccsét, így csoportelsőként, egyenes ágon került a legjobb nyolc közé. A Forza - Goal Zero párharc 2-1-es végeredménye pedig azért érdekes, mert ezzel véget ért a kék-sárgák négy kupán és 13 mérkőzésen keresztül tartó nyeretlenségi sorozata.

 
A B pálya a két tornával ezelőtti győztes Igényteleneket, a vérszemet kapott Csakatricket és az örök harmadiknak titulát, kifus játékosokkal felturbózott 22 Steps-t terelte egymás útjába. Ahogy az A csoportban a Napredak, itt a Steps dominált. Egy árva baki ellenében három-három gólt akasztottak ellenfeleik hálójába. A Csakatrick az elbukott nyitómeccs után a vigaszágra tartalékolta erejét, ez magyarázhatja az Igénytelenek elleni, tőlük meglehetősen szokatlan 3-9-es vereséget.
 
Komoly halálcsoport a C pályán alakult ki, mégpedig  a csere nélkül felálló FC Focisokk-al, illetve a végső győzelemre hajtó, sok cserével és gólerős focistákkal felvértezett Nápolyival és Kaminóval fűszerezve. A körbeverések kapcsán aztán elég hektikus állapotok uralkodtak. Történetesen a Focisokk lett az első, a Kamino.hu pedig a harmadik. Ilyen sem volt még...
 
Ahogy a B pálya az A-t, úgy a D a C-t volt hivatott lekoppintani. A körbeverések szele a tartalékos White Alders-t, az itt ugyan gyengélkedő, ámde egy Marczibányi téri tornán egy héttel korábban ezüstérmes Budai Ászok FC-t, és a debütáns Buxy Teamet sem kímélte. Három gólos pozitív mérleggel végül az Ászok nyerte a csoportkört. Ami amúgy alapjába véve akár egy jó hír is lehetne. Különösen akkor, ha ezen a tornán éppen nem az Alders színeiben (már amennyire zöld-fehér mezemet annak lehet nevezni) kergettem volna a lasztit.
 
A vigaszág azért meglepő, mert papírforma szerint teljesen reális továbbjutókat eredményezett. A Csakartick lefutotta a Forzát, mint ahogy az Igénytelenek is ezt tette a Goal Zeróval szemben. Kisebb szenzációk azért akadtak. A Nápolyi ellen az Alders 0-3-ról állt fel, aztán 10 perc leforgása alatt a második Kicsi Gergő öngól végleg megpecsételte sorsukat. Mondhatnánk, hogy Gergő a Kontinensen átsöprő bundabotrányt überelve eladta a meccset, de az igazsághoz tartozik, egyik gólról sem tehetett. Ha nincs ott, akkor is bement volna mindkét lövés... Ugyancsak sűrű kalaplengetés illeti a Buxy Team fiatal, ámde rendkívül lelkes focistapalántáit, akik sokáig vezettek nagynevű ellenfelük bajszát tépkedve. Aztán a Kamino megrázta magát, és négyet berámolva behúzta a kötelezőt...
  
A középdöntőben négy csoportelső várt négy leendő vigaszágas ellenfelére. Úgy látszik, a pihenő egyikük számára sem fejtett ki jótékony hatást, ugyanis szinte valamennyien elvéreztek. Egyedül a Focisokk tudott élni a lehetőséggel, de ők is csak 3-3 után, a büntetőpárbajt a Csakartick ellenében megnyerve kaptak bebocsájtást a legjobb négy közé. A Napredak sokáig vezetett, majd elkönnyelműsködte helyzeteit, így a Nápolyi lett a befutó.  A továbbjutás a Budai Ászoknak sem sikerült. 8-1-re múlták felül őket az Igénytelenek, ezzel zsinórban ez lett a harmadik kupájuk, ahol ugyanezzel az eredménnyel kapituláltak. A 22 Steps - Kamino meccs - amit én ugyebár előzetesen magának, a döntőnek aposztrofáltam -, lehetett volna akár finálés viadal is. Indulatok tekintetében mindenképp, hiszen sok egyéb nevezetes momentum mellett a játékvezető 1-1 piros lapot kiosztva tette emlékezetessé a 2x12 percet. Érdekesség, a kupa során történetesen épp a Steps lett az a csapat, amelyik nem tudta bevenni a Kamino hálóját. Ellenben kaptak hármat, így a várva várt első tornagyőzelemre még minimum két hetet várniuk kell.
 
Az elődöntő párosításakor egy pillanatra leblokkoltam, hiszen akárcsak a csoportmeccsen, a Nápolyit megint összekerült a Kaminóval. De nyomban át is suhant az agyamon a megoldás. Nincs hiba. Ugyanis a halálcsoportból mindhárom gárda kvalifikálta magát az előfináléba. A Nápolyi akkor 5-3-ra győzött, Kaltenekker mesternégyesének köszönhetően ezúttal pedig 4-2-re. A másik elődöntőben az addig is erőn felül teljesítő Focisokk apránként felőrlődött az Igénytelenek szűnni nem akaró rohamaiban. Amikor már érezték, végleg elment a hajó, elkezdték a szuflát tartalékolni a bronzmeccsre. 
 
Nekik lett igazuk. Ugyanis a csere nélkül felálló vecsésiek valami teljesen extrém energiatöbbletet kipréselve magukból, lefutották jóval esélyesebb ellenfelüket. Manapság Magyarországon ilyet nagypályán már elvétve sem lehet látni, amatőr focimeccsen viszont ezek szerint még igen. Ennek fényében végül a Szív 6-3-ra diadalmaskodott a Rutin fölött.
 
Igénytelenek vs. Nápolyi FC. Két kupával ezelőtt hasonlóképp festett a döntő felállása. Az előző tornán pedig a bronzmeccsé. A szerencse és persze az akarás, eddig mindkét alkalommal az Igényteleneknek kedvezett. A 4-2-es piros siker ismeretében kijelenthetem, ezúttal is így történt. Teljesen megérdemelten, hiszen a torna során 39 gólt rúgtak, messze a legtöbbet a mezőnyből. A gólkirályi címért is két Igénytelenek játékos vívott kiélezett küzdelmet. Piacsek Máté egy találattal bizonyult jobbnak Wéber Zoltánnál, miközben Tóth András személyében a legjobb kapust is ők adták. A torna Fair Play Díját a végig rendkívül fegyelmezetten és sportszerűen játszó Buxy Team futballistái vehették át.
 
Az idei kupasorozat ezzel lassan utolsó felvonásához érkezik. A bajnok és a gólkirály már megvan, viszont mögöttük továbbra is óriási a versenyfutás. Finálé december 20-án, vasárnap!!!

A Budapesti Amatőr Futsal Liga idei 19. kupafordulójának végeredménye:


    Mcs Gy D V Lg Kg Pont
                 
1. IGÉNYTELENEK 6 5 - 1 39 11 12
2. NÁPOLYI FC 6 4 - 2 18 16 11
3. FC FOCISOKK 5 2 1 2 14 16 10
4. KAMINO.HU 6 3 - 3 17 18 9
5. 22 STEPS 3 2 - 1 6 4 8
6. NAPREDAK 3 2 - 1 4 3 7
7. BUDAI ÁSZOK FC 3 1 - 2 6 10 6
8. CSAKATRICK FC 4 1 1 2 9 16 5
9. FORZA 3 1 - 2 3 5 4
10. WHITE ALDERS FC 3 1 - 2 7 10 3
11. BUXY TEAM 3 1 - 2 6 9 2
12. GOAL ZERO 3 - - 3 3 14 1


A győztes csapat tagjai: Hidvégi Máté, Terray László, Kocsó Sándor, Wéber Zoltán, Tóth András és Piacsek Máté.

Legjobb kapus: Tóth András (Igénytelenek)


Gólkirály:
Piacsek Máté (Igénytelenek)


Fair-Play Díj:
Buxy Team


A Budapesti Amatőr Futsal Liga következő tornájának időpontja és helyszíne: 2008. december 20., vasárnap, 9 óra, Budapest XIII, Fáy u. 58., Vasas Sportcentrum.            

Szeretettel várjuk minden amatőr csapat jelentkezését!           
Érdeklődni az info@futsalkupa.hu e-mail címen, illetve a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok...

Ha meg szeretnéd tekinteni a kupáról készült képgalériát,  KATTINTS IDE!!

Hozzászólások