Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-11-22 - Grundfoci hírek

Igénytelenek győzelem az 50. jubileumi tornán

Ráadásul mindezt bombaformában előadva. Az meg egyenesen sokkoló, hogy az utóbbi hat kupából ötöt nyertek! Hiába végzett másodikként a 22 Steps, csak elméleti esélyük maradt a bajnoki cím begyűjtésére…

Apropó Steps! Jó volt látni, hogy végre ugyanazzal a lelkesedéssel vonultak pályára, mint a „régi szép időkben”, mondjuk úgy fél éve. Talán már a tét sem nyomta annyira őket, így sokkal felszabadultabban, nyugodtabban, pláne eredményesebben játszottak.

Még akkor is, ha erre a tornára mindössze kilenc csapat jelentkezett. A nevezési kedv visszaesése persze különösebben senkit sem lepett meg, a hat nappal azelőtt zajló teltházas pontvadászat sokakat kifárasztott. Maradt az elnyűhetetlen „kemény mag”, ami ha a reális erőviszonyokat nézzük, egy meglehetősen eseménydús kupa vízióját vetítette előre.

A sorsolás végkimenetele ezúttal nem nagyon kedvezett az üldözőknek. A múlt heti fejleményektől eltérően, ezúttal az elsőszámú esélyesek a csoportkörben elkerülték egymást. Ami azért lényeges, mert a lebonyolítási rendszer jelen sémájában minden lőtt vagy kapott gól, begyűjtött pont létfontosságú. Már persze annak, aki nem csak játszani, hanem győzni jött…

A sorsolás után a következő párosítást véstem fel „jegyzőkönyvem” odaillő soraiba: A-pálya – Napredak, Igénytelenek, H1N1; B-pálya – FC Focisokk, 22 Steps, Budai Ászok FC, míg C-pálya - Zsugabubus, Haló Kélem és Gepard Out FC.

Az A-csoport menetrendje a címvédő Napredak, valamint a kitüntető titulus legális elrablására készülő Igénytelenek csatájával indult. Az, hogy a két fél az elmúlt évek során nem keveset viaskodott egymással, ténykérdés. Viszont a hatalmas taktikai csata végül mégiscsak papírforma-eredményt hozott. Győzött az Igénytelenek, mint tette ezt fél órával később a H1N1 ellenében is. Vetélytársaik közös megmérettetésétől függetlenül idejekorán befocizták magukat a hármas fináléba. Az említett zárómeccsen a H1N1 2-1-re verte a Napredakot (érdekességképpen a zöldek egyik akciótalálata Berkes kapus nevéhez fűződik), így ők jutottak a B-, míg ellenfelük - nagy meglepetésre -, csak a C-döntőbe.

A B-pálya első összecsapása szintúgy rangadóval kezdődött, noha az első számú kapus távolléte miatt átszervezett Focisokk várható teljesítményében közel sem volt olyan potenciál, mint egy héttel korábban. Ami kellőképp tükröződött az eredményen. Kettőt rúgtak négy ellenében. Mivel a Steps a Budai Ászoktól is simán rabolta a 3 pontot, bőven marad rá idejük, hogy szusszanjanak egyet a rájuk váró, vélhetően a torna sorsát is eldöntő Igénytelenek mérkőzés előtt. Míg a pályát körülvevő szabad műfüves placcon heverésztek, a két vesztes – más alternatívája nem lévén - a B-döntőbe való bejutást tűzte ki operatív célkitűzés gyanánt. A rendkívül kiélezett párharcot végül egyetlen kusza gól döntötte el, történetesen a hithű vecsési Fradisták javára.

A mezőny egyedüli junior-csapataként jegyzett Haló Kélem a C-pályán - sakknyelven szólva -, előbb remizett a Zsugabubussal, majd 5-0-ra mattolta a Gepard Outot. Az utóbbi mutatvány arra késztette a „Zsugásokat”, hogy legalább ugyanennyit rúgjanak a méltatlanul kiszenvedett nagymacskák megtépázott hálójába. A nagy akarás viszont persze nem úgy sült el, ahogy azt előzetesen kifundálták, és beleszaladtak egy váratlan 3-1-es vereségbe. Így nem, hogy döntő nem lett a dologból, hanem a Napredakkal és a Budai Ászokkal egyetemben, innentől már az utolsó hely elkerülése miatt kellett aggódniuk.

A 7-9. helyért folyó C-döntőben a Napredak túljutva a csoportmeccsek során elszenvedett sebek nyalogatásán, 5-2-re verte az Ászokat. Jelen győzelem végül meghozta számukra a 7. pozíciót, mivel a Zsugabubus sem ellenük, sem a sárga-kékek ellenében nem tudott, csak döntetlent abszolválni.

A 4. helyért dúló küzdelem első felvonását a Focisokk 2-2-vel zárta a H1N1-el szemben, majd egy hasonlóan parázsmeccsen 2-1-es sikert ért el a Gepard Out bánatára. Viszonzásként, innentől lelkes Gepard hívekké váltak. Persze nem teljesen önzetlenül, hiszen az általuk legyőzött gárda esetleges sikere a B-döntő legjobb helyezését, vagyis összességében a negyedik helyet jelentette volna számukra. Végül így is történt, bár három perccel a lefújás előtt még a H1N1 vezetett 2-1-re. A Gepard azonban az utolsó támadásokra összeszedte magát, és 3-2-re fordított!

A döntőben - a kiváló csapatok jelenléte ellenére -, a lehető legunalmasabb forgatókönyv frázisai érvényesültek. Főként mert az Igényteleneket sem a Steps, sem a Haló Kélem nem tudta meglepni. Mivel a vörösök az egész torna során mindössze két gólt kaptak, természetszerűleg közülük került ki a legjobb kapus is. Terray András egyéni sikere mellett ugyancsak kiemelkedő momentum, hogy a 2010-es gólkirályi címet lényegében már magáénak tudó Wéber Zoltán a Haló Kélemnek is betalálva, 100-ik idei góljához érkezett! A 21. kupa gólkirályi címe viszont mégsem hozzá, hanem a Focisokk elleni nyitómeccsen triplázó, majd a Haló Kélemnek ugyancsak betaláló Steps-es Édelmann Péterhez került. Négy góllal nálunk még senki sem lett gólkirály! Ezért persze ne ő, hanem a többiek szomorkodjanak, különösen az a hat ember, aki 3 találatig jutott.

Annak ellenére, hogy három torna még hátravan, lassan kezd összeállni a kép valamennyi eldöntendő kérdésben. Egyedül talán az Év Kapusa-díj az, ahol még nyitott a kérdés. A következő (immár 12 csapatos) kupa időpontja: november 28., vasárnap. Aki ott akar lenni, ne felejtse nevezési szándékát mielőbb jelezni!




A Grundfoci/BAFL idei 21. kupafordulójának végeredménye:

    Mcs Gy D V Lg Kg Pont
                 
1. IGÉNYTELENEK 4 4 - - 13 2 12
2. 22 STEPS 4 3 - 1 12 7 11
3. HALÓ KÉLEM 4 1 1 2 8 8 10
4. FC FOCISOKK 4 2 1 1 7 7 9
5. GEPARD OUT FC 4 2 - 2 7 10 8
6. H1N1 4 1 1 2 6 10 7
7. NAPREDAK 4 1 1 2 8 8 6
8. ZSUGABUBUS 4 - 3 1 7 9 5
9. BUDAI ÁSZOK FC 4 - 1 3 6 13 4



A győztes csapat tagjai: Kócsó Sándor, Wéber Zoltán, Terray András, Palotás József, Vincze Dániel, Gonda László és Vilics Árpád

Gólkirály:
Édelmann Péter (22 Steps)


Legjobb kapus: Terray András (Igénytelenek)

Fair Play-Díj: FC Focisokk

A Budapesti Amatőr Futsal Liga következő tornájának időpontja és helyszíne: 2010. november 28., vasárnap, 9 óra, Budapest XIII, Fáy u. 58., Vasas Sportcentrum.            

Szeretettel várjuk minden amatőr csapat jelentkezését!           

Érdeklődni az info@futsalkupa.hu e-mail címen, illetve a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok...

 

Hozzászólások