Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-03-29 - Grundfoci hírek

Idegenben nyert a KTE II.

Összességében talán a döntetlen egy kicsit igazságosabb lett volna, de a vendégcsapat egy jól felkészült és összeszokott gárda benyomását keltette, és a legjobbkor tudta felpörgetni a ritmusát, így nem nevezhető érdemtelennek a győzelmük.

Battonyai TK – Kecskeméti TE II. 1 : 2 (0 : 0)

Battonyai TK: Schvarcz – Boros, Titca, Nagy Att., Bozsár(Süli) – Nagy A.(Varga), Laurinyecz, Werle – Ács, Trif, Fritea(Czira)

Gólszerző: Boros
“Gratulálok a fiúknak, 10 emberrel nagyot kűzdöttünk, nem érdemeltünk vereséget.”

Kecskeméti TE II.: Ficher – Robson De Sousa, Memic, Koncz, Farkas – Sándor, Nagy(Kulcsár), Máté(Golovics) – Hegedűs(Kiss), Bertus, Szabó

Gólszerző: Szabó 2
Rögtön a mérkőzés első percében, egy hatalmas hazai helyzet maradt ki, amit viszont az első játékrészben már alig követett több, talán még egy lehetőség adódott, de a félidő jelentős részében a védekezésre kellett koncentrálnia a vendéglátóknak, a Kecskemét előtt több helyzet is adódott, viszont vagy elpuskázták, vagy Schvarcz tudott hárítani. Ami feltűnő volt az a sok apró és kevésbé apró szabálytalanság, helyenként néhány játékosnál a keménység már kezdett durvaságba átcsapni, ekkor még következmények nélkül.
A második félidőben,(50.perc) egy talán éppen nem annyira durva szabálytalanság után Titca megkapta második sárga lapját, ezzel emberhátrányba kényszerítve csapatát. Az eset előtt többször is úgy szabálytalankodott, amiért járhatott volna a lap, a játékvezető viszont pont ekkor elégelte meg.
A kiállítás után nem sokkal (60.perc) egy szélről beívelt Werle szabadrúgást csúsztatott ügyesen tovább Boros, amely után a labda a hálóban kötött ki. (1:0).
Az emberelőnyben játszó Kecskemét ekkor felpörgette támadójátékát, és ennek öt perc alatt meg is lett az eredménye, Szabó révén egyenlítettek egy belőtt labda után a 65. percben.(1:1).
Ezután továbbra is támadásban maradtak, amivel már a hazai csapat időnként úgy tűnt nem tud mit kezdeni, és tíz perc alatt (75.perc) Szabó megszerezte saját és csapata második gólját.(1:2)
Az utolsó 15 percben a hazaiak mindent egy lapra feltéve elkezdtek támadni, és egészen a kapujához szegezték a KTE II. gárdáját, de az egyenlítés nem jött össze, bár az részben a játékvezetőnek is köszönhető, hiszen egy erősen gyanús helyzetben nem ítélt meg egy jogosnak tűnő büntetőt. (A játékvezetés ettől függetlenül igen korrekt volt, talán az elején lehetett volna kicsit szigorúbb, hogy megfogja a rengeteg szabálytalanságot.)
A Battonya sajnos ezen a találkozón nem tudta azt nyújtani, amire képes, talán ki lehet mondani, nem játszott túl jól a társaság. Nem volt olyan kiemelkedő teljesítmény egyetlen poszton sem, ami pluszt tudott volna adni a többieknek.
Amit nagyon fontosnak hiszek, hogy nem szabad hosszasan keseregni, erőt kell meríteni a következő két idegenbeli mérkőzés előtt, most van egy kis pihenő, a jövő héten felkészülési mérkőzés Orosházán, amit nem szabad túlértékelni.


(www.btkfoci.gportal.hu)

Hozzászólások