Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-05-14 - Grundfoci hírek

I. GRUNDFOCI KUPA - A BESZÁMOLÓ

Május 10-e, szombat meghatározó nappá vált közösségépítő honlapunk életében, hiszen aktív csapataink kérésére első ízben sikerült előrukkolnunk saját szervezésű kupaversennyel.

Az előzetes érdeklődés eredményeképpen végül tíz csapat jelent meg a torna helyszínéül szolgáló Vasas pályán. A Beerdrinkers, a Focisokk, a Fradi4ever, a GreenHeart és Napredak neve mellett már több barátságos Grundfocis találkozó is állt, viszont a Barátok Közt, a Chelsea, a Jóbarátok, a Kamino.hu valamint a White Alders újoncként érkezett a tornára. Mivel a sorsolási ceremóniáig sajnálatos módon a GHFC képtelen volt teljes létszámában felállni, az előre tervezett játékmenet gyors átalakításra szorult. A két ötös csoport helyett így három hármas jött létre, majd a csapatszóvivők részvételével rövidesen megkezdődhetett maga a sorsolás is. Ennek függvényében az "A" csoport a Jóbarátok, Napredak, Chelsea, a "B" a Kamino.hu, FC Focisokk, Beerdrinkers FC, a "C" pedig a Barátok Közt, White Alders FC, Fradi4ever csapatok mérkőzéseit vetítette előre. A résztvevők előéletét tekintve a Jóbarátok, annak "B"csapata, a Barátok Közt, illetve a Kamino.hu pályázhatott a legnagyobb eséllyel a végső sikerre. Emellett a sorsolás egy izgalmas presztízsmeccset is hozott. A Napredak és addigi egyetlen mumusuk, a Fradi4ever ugyan elkerülte egymást, azonban a Beerdrinkers ellen korábban elszenvedett 5-3-as vereségéért a Focisokk mindenképp vissza akart vágni.

A két pályán zajló első csoportmérkőzések a Barátok Közt - White Alders FC, illetve az FC Focisokk - Kamino.hu meccsekkel kezdődtek meg. A gólparádé dacára ez utóbbi mérkőzés sajnos egy kellemetlen sérüléssel zárult. Mint később kiderült, a vecsési csapat kapusa, Török Sándor, azaz Panzer bal hüvelyk-ujját törte. Fájdalmait azonban mindvégig alárendelte a csapatérdeknek, és soron következő három összecsapását ugyanolyan intenzitással védte végig, mint amit társai tőle az előző évek folyamán már megszokhattak. A csapatok egymás elleni csoporteredményeit most nem sorolnám fel (a Meccsről meccsre c. hírben részleteiben megtaláljátok), az viszont kétségtelen tény, hogy a Jóbarátok, a Barátok Közt és a Kamino.hu alaposan kiemelkedett a mezőnyből. A közös jövőt tekintve ez egyfelől akár építő jellegű is lehet, hiszen honlapunk sebtében életre hívott, többségében teljesen amatőr csapatai betekintést nyerhettek a "kispályás profik" világába. Másfelől viszont jelen állapot komoly gondot is okozott, mert ezen három alakulat helyenként túlságosan is kemény játékával a hivatásos játékvezetők vajmi keveset tudtak kezdeni. Magunk közt legyen szólva, a hevenyészve kiosztott sárgák mellett nyugodtan elfért volna néhány piros lap is. Csapatom, a Fradi4ever pocsék szereplése mellett nagyjából ez az egyetlen pont -mármint a sípmesterek játékfelfogása- ami a kupa szempontjából számomra az egyetlen negatív momentumot jelentette.

A csoportmérkőzések során a már említett három élcsapat maximális pontszámmal, lazán "rúgta be" magát a hármas döntőbe, viszont a csoportokon belüli második helyekért mindvégig ádáz csata folyt. A Napredak a Chelsea-vel, a Beerdrinkers a Focisokkal, a Fradi4ever pedig a White Alders-szel találta szembe magát. Aki nyer, az a 4-6-ik helyekért játszik (ne feledjük, a negyedik pozíció még egyúttal a TIPPMIX KUPÁRA való ingyenes nevezést jelentette!), aki veszít, az legjobb esetben is csak hetedikként térhet haza. Végül aztán a Napredak valamint a Beerdrinkers egyaránt 3-0-lal tartotta életben reményeit, és ha ugyan nehezebben, de az újonc Aldres is továbbjutott.

A helyosztók a következő mérkőzéseket hozták: 1-3. helyért Barátok Közt, Jóbarátok és Kamino.hu, a 4-6. helyért Beerdrinkers, Napredak és White Alders, illetve a 7-9. helyért Chelsea, FC Focisokk valamint Fradi4ever. A hetedik pozícióért folyó párharcban mindenképp említést érdemel a vecsésiek 10-0-ás győzelme az azóta Fagyi4everre átkeresztelt zöld csapat felett. A negyedik helyért viszont szó-szoros értelemben igazi őrült versenyfutás alakult ki. A White Alders egy, már szinte megnyert mérkőzést bukott el a "Sörivókkal" szemben, ráadásul ez utóbbi alakulat ellenében a 2-2-es döntetlent játszó Grundfocis listavezető Napredak is csak jobb gólkülönbségének köszönhetően ért be a negyedik helyre.

A győzelem először úgy látszott, a Kamino.hu csapatát illeti. A kék-fehérek kiválóan muzsikáló, igencsak összeszokott védelmének a Jóbarátok sem találták ellenszerét, és előző heti Borsodi Kupás zakójukon elégtételt véve 1-0-al zárták a döntő első mérkőzését. A folytatás viszont nem várt eredménnyel zárult. A Jóbarátok "B" csapatának kikiáltott, -majdhogynem leírt- Barátok Közt simán átgázolt a Kaminósokon, és lendületvesztés nélkül mattolták a végső diadalra számításaik szerint jóval esélyesebb első csapatot is.

Az I. GRUNDFOCI KUPA így a mindvégig veretlen, 7 ellenében 28 találatot elérő Barátok Közt sikerével zárult. A legjobb kapus a Kamino.hu hálóőre, Tóth András lett, a Fair-Play Díjat a játékos-sérülés miatt mindvégig "erőhátrányban" játszó FC Focisokk kapták, és hetedik helyük ellenére, -a csapatkapitány Pintér László személyében-, meglepetésre ők "delegálták" a torna gólkirályát is. Babócsy András, a Vasas egykori kapusa a Barátok Közt hálóőrét, Hajdú Józsefet ítélte a legjobb kapusnak, így neki jutott a különdíjként felajánlott Reusch kesztyű.

A számok tükrében befejezésként talán még érdemes megemlíteni, hogy a tizennyolc, egyenként 2x12 perces mérkőzés összesen 105 találatot hozott, ami meccsenként 5,8 tizedes gólátlagnak felel meg!

A remek mérkőzésekért és az I. GRUNDFOCI KUPA sikeréért külön köszönet illeti a megjelent kilenc csapatot, azok játékosait, illetve az adminisztrációban végig jeleskedő Sinka Martinát és Sáfrán Ivettet, valamint a kiváló minőségű fényképekről "gondoskodó" Hegybíró Bencét.

Hozzászólások