Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-09-17 - Grundfoci hírek

Horváth Csaba: Most akkor profi vagy amatőr az NB III?

Az NBIII. Alföld-csoportjának vasárnapi mérkőzésén a tavalyi ezüstérmes Szolnoki Spartacus súlyos, 4-0-s vereséget szenvedett a Kecskemét második csapatának vendégeként. (Fotó: Szegedma.hu)

A találkozó után Horváth Csaba, a szolnokiak játékos-edzője kifakadt, mondván el kéne dönteni, hogy amatőr vagy profi ligának számít-e az NBIII.?A találkozó után Horváth Csaba, a szolnokiak játékos-edzője kifakadt, mondván el kéne dönteni, hogy amatőr vagy profi ligának számít-e az NBIII.?

A találkozó után még csak röviden, tegnap már részletesebben beszélt Horváth Csaba a szerinte nonszensz helyzetről.
– Egyre inkább úgy érzem, rossz a versenykiírás. Az élvonalbeli klubok második csapatainak harmadosztályban való szereplése irreálissá teszi a bajnokságot. Most, hogy nincs esélyünk a bajnoki címre, és remélhetően kiesni sem fogunk, nyugodtan elmondhatom véleményemet. Két évvel ezelőtt, mikor a Honvéddal harcban álltunk a feljutásért, a kispestiek Abrahamékkal megerősített csapatától 1-0-s vereséget szenvedtünk, s végül ezüstérmesek lettünk. Tavaly szintén volt esélyünk az első helyre, ám a Vasas II-ben Dobricék léptek pályára ellenünk, s ismét elúszott a bajnoki címünk. Most vasárnap folytatódott a sor, a KTE NB I-es csapatának elmaradt a szombati meccse, így Dossóék nyugodtan játszhattak. Mi sima vereséget szenvedtünk a hét, első kerethez tartozó futballistát felvonultató lila-fehérektől. Néhány hete a Jászberény ellen senki nem játszott vissza a Kecskemét nagy csapatából és a JSE 5-1-es győzelmet aratott. Véleményem szerint nem egyenlőek a feltételek, az a csapat jól jár, amelyik tényleg a „fakóval” találkozik, az viszont rosszul, amelyik az élvonalbeli játékosokkal megerősített gárdával meccsel.” – nyilatkozta Horváth Csaba a szoljon.hu-nak.

A szakember természetesen kitért arra is, hogy szerinte mi lenne a megoldás a kétségtelenül faramuci helyzetre:
„Esetleg bajnokságon kívül szerepelhetnének a fakók, azaz eredményeik nem számítanának bele a pontvadászatba. Vagy éppen két teljesen külön keretet működtethetnének az NB I-es klubok, s a szezon elején le kellene adniuk, melyik játékosuk melyik együttesben szerepelhet. Tudom, hogy nem könnyű a helyzet, hiszen a létszám miatt szükség van a tartalék gárdákra, de jó lenne valamit kitalálni, hogy valóban versenyhelyzet legyen az amatőrök között.”

Pásztor András

www.nb3.hu

Hozzászólások