Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-08-25 - Grundfoci hírek

Hódít a kispályás foci Kaposváron!

Egyre népszerűbb a somogyi megyeszékhelyen a kispályás labdarúgás.

A városi bajnokságokban az elmúlt időszakban minden korábbi rekord megdőlt, ráadásul a szabadtéri pontvadászat résztvevői immár műfüves pályán rúghatják a labdát hétről hétre. A 2009/2010-es évadban három csoportban 32 csapat küzdött egymással. A szervezők tervei szerint az új szezonban egy önálló öregfiúk-bajnokság is indul a 35 év felettiek kedvéért.

A Sportpálya 2004 Egyesület hat éve alakult azzal a szándékkal, hogy megszervezze és lebonyolítsa a kaposvári városi kispályás labdarúgó-bajnokságokat szabadtéren, illetve teremben, ezen felül pedig további kupákat rendezzen a csapatoknak. Az elképzeléseket tettek követték, és az elmúlt években egyértelműen kiderült, hogy a somogyi megyeszékhelyen van igény erre a szabadidős elfoglaltságra.

Hat esztendővel ezelőtt 12 első- és hat másodosztályú együttes szerepelt a bajnokságban, a 2008/2009-es évadban viszont már 16 együttes nevezett a másodosztályba. A júniusban véget ért 2009/2010-es pontvadászat minden korábbit felülmúlt: három csoportban összesen 36(!) együttes rúgta a labdát. A téli terembajnokságban is nagyüzem volt: 22 gárda lépett parkettre a Kaposvári Egyetem sportcsarnokában novembertől márciusig, csütörtökönként.

A kispályás bajnokság tehát csaknem 300 embernek jelent rendszeres heti programot, az egészséges életmód jegyében, a városi sportbizottság és a névadó cégek hathatós támogatásával.

A körülmények is sokat változtak az elmúlt években: a salakpályát felváltotta a műfüves, a tavaly tavasszal átadott új létesítmény osztatlan sikert aratott a sportbarátok körében.

Az előrejelzések azt mutatják, hogy a sportág népszerűsége töretlen, így a szervezők is gőzerővel készülnek az új évadra. Az elmúlt hetekben a régi, rutinos résztvevők mellett új együttesek is jelezték indulási szándékukat, de augusztus közepéig még lehet jelentkezni. (További részletek a www.sportpalya2004.hu internetes oldalon.) A pontvadászat a tervek szerint augusztus második felében kezdődik majd, és az érdeklődők hétfőn, kedden és szerdán is láthatnak majd esténként villanyfényes derbiket a városi sportcsarnok mellett, hivatásos játékvezetők közreműködésével. Megfelelő számú jelentkező esetén öregfiúk-bajnokság is indul majd a 35 év felettieknek.

(http://kapos.hu)

Hozzászólások