Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-12-21 - Grundfoci hírek

Hévíz városának vezetése rendezné a csapat dolgait

A dobogó harmadik helyén telelt a Hévíz FC együttese az NB III Bakony csoportjában, de sokat kell még dolgozni a sikerekért.

 

A Zalai Hírlap Papp Gáborral készített interjút, az ország egyik leggazdagabb városának első emberével.

- Igaz, hogy napjainkban már nem mozgok rendszeresen, de szeretem a sportot, ráadásul a családom is motivál erre, hiszen öt gyermeket nevelek - kezdte Papp Gábor polgármester. – Korábban ifjúsági irodát vezettem, egészségtan tanári diplomával rendelkezem, vagyis van rálátásom erre a területre. Számunkra fontos a tömeg- és a versenysport is. Mindent megteszek azért, hogy Hévízen továbbra is pezsgő sportélet legyen. A hiedelmekkel ellentétben semmilyen jelentős változtatást nem tervezünk: azt az összeget, amit eddig megadott a város, azt mi is biztosítjuk. Ez azt jelentheti, hogy a jelenlegi szakosztályok zavartalanul működhetnek, azt viszont jeleztük, hogy aki előbbre szeretne jutni, feljebb akar lépni, annak a felmerülő pluszköltségeket elő kell teremtenie. Nagy valószínűséggel tovább színesedik a kínálatunk, újabb szakosztályok kezdhetik meg működésüket településünkön. Azt is hangsúlyozni szeretném, hogy a sport körül esetlegesen kialakult jogi, gazdasági és szakmai visszaéléseket, illetve hibákat tisztáznunk kell és rendbe kell raknunk. Éppen azért, hogy a következőkben vitathatatlanul tiszta viszonyok legyenek, olyanok amit megkövetel a város. Azokat a sportágakat szponzoráljuk elsősorban, amelyek nagy tömeget mozgatnak, s melyeket az állam is támogat. A város turisztikai szempontjait is alapul kell venni, no meg a hagyományokat.

- Várhatóan mekkora összeget fordítanak a sportra?

- Az előző testület a Hévíz SK-nak 30-35 millió forintot adott. A labdarúgás gazdasági társaságként funkcionál, a többségi tulajdonosa egy Angliában élő sportbarát, George Németh. Ezt a formát az NB II idején kellett kialakítani a profi játékosok miatt. Ezen a területen sok mindenbe nem láttunk bele, de a mostani szint, vagyis az NB III megfelel nekünk, helyi és térségbeli fiatalokra építve. Ehhez a város minden további támogatást megad. Ezen felül rangos nemzetközi versenyeket is szeretnénk rendezni, melyek elvihetik a város hírnevét és vendégeket hozhatnak, s e téren bátrabban kell nyitnunk.

- A terveik között szerepel, hogy a jelenlegi sporttelepet átalakítják.

-Igen, azt ígértük a választás előtt, hogy a létesítményrendszert átalakítjuk. Egy olyan sportcentrumot akarunk kialakítani, ahol többek közt tekepálya is lenne. Jóval több lehetőség kínálkozna településünk lakóinak, a családoknak, és a vendégeknek is.

- Arról is lehet hallani, hogy új, nyugati mintájú, több műfüves pályával rendelkező edzőcentrumot is építenek.

- Nem titkolom, néhány képviselőtársammal már jártunk Ausztriában egy ilyen központban. Az egész rendszert átnéztük, de ennek a szó szerinti, Hévízre hozatala nem valósítható meg. Viszont sok olyan elem van benne, amit fel tudunk mi is használni. Ahogy lehetőségünk lesz rá, megtesszük ebbe az irányba a lépéseket. Most az a legfontosabb, hogy a meglévő szakosztályaink zavartalanul működjenek, és néhány új – amelyik életképesnek tűnik -, minél előbb gyökeret eresszen. A pályával szembeni parkolót olyan parkká szeretnénk alakítani, amelyben a gyerekektől a nyugdíjasokig mindenki megtalálná a számára kedvező mozgási lehetőséget. A jelenlegi edzőpálya is átépítésre kerül. Lenne egy nagyobb műfüves pálya, ez futball centrikus lenne, de mellette még három kisebb méretű játékteret is tervezünk kialakítani. A műanyag borítás mellett a füves, természetes megoldást preferálnánk, ahol az edzések jelentős része zajlana. A létesítmény egyébként nyitott lenne, bárki használhatná, s akár gyermekfelügyeletet is tudnánk biztosítani.

-Mikorra várhatóak a változások?

- Először rendet kell rakni. Dolgozunk, s ennek az eredménye várhatóan a jövő év második felében már meglátszik. A nagy nemzetközi versenyekre is alkalmas létesítmény építésébe valószínű, hogy magánerőt is bevonunk. Ehhez legalább 1,5-2 hektáros terület kell. Itt három labdarúgópálya lenne egymás mellett. Egy sátras fedett játéktér is szerepel az elképzeléseink között, ahol edzőtáborokat is lehetne rendezni. Ez az idegenforgalmat is segíthetné. Első körben azonban az edzőpálya és annak környékének a kialakítása a cél, ez a jövő ősztől lenne időszerű.
 

 

www.nb3.hu

Hozzászólások