Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-10-07 - Grundfoci hírek

Hajrá Finnország!

Nem árt egy kis változatosság, biztos besokalltatok már Cristiano Ronaldótól, ráadásul ez most sokkal aktuálisabb téma. Remélhetőleg senki nem kövez meg a cím miatt, hiszen a magyar válogatottnak lenne a legfontosabb, hogy Svédország ne tudjon ma este nyerni Helsinkiben. Egy kis esélylatolgatás...

A finn és a svéd válogatott - szomszédos országok lévén - rengetegszer találkozott már egymással, a hazaiak 668 mérkőzésük mintegy nyolcadán kerültek szembe a sárga-kékekkel, és a statisztikák egyáltalán nem mellettük szólnak...

A 84 találkozónkból mindössze 9-et nyertek meg a nyelvrokonaink, 11-szer döntetlent értek el, 64-szer pedig a svédek hagyhatták el győztesen a pályát. A finnek 93-szor találtak be - ez alig több, mint meccsenkénti 1 gól -, a svédek ellenben 287-szer, ami majdnem 3,5-es átlag!

Legutolsó összecsapásukon is Ibrahimovicsék győzedelmeskedtek, mégpedig egy nagyon sima 5-0-ás hazai mérkőzésen. Källström és Bajrami egyszer-egyszer talált be, a csereként beállt Ibra pedig mesterhármast szerzett.

Ám azóta úgy néz ki, hogy a finn válogatott is magára talált: szeptemberben Moldovát 4-1-re verték Helsinkiben, 4 nappal később pedig Hollandiával szemben is jók voltak egy tisztességes, 2-0-ás vereségre.

Svédország a finnek elleni 5-0-ás siker után szeptember 2-án Budapesten 2-1-es vereséget szenvedtek Magyarországról, ami az egész országuknak óriás csalódást okozott. Ráadásul utána San Marinóban is elég nehezen, csak egy hazai kiállítás után sikerült nyerniük. Igaz, a végeredmény alapján elég simának tűnik a meccs: 0-5.

A svédek utolsó mérkőzésükön egyébként Hollandiával játszanak hazai pályán, míg Finnország hozzánk látogat. A pótselejtezőt érő 2. helyhez kedden le kell győznünk a finneket, míg Svédország maximum 2 pontot szerezhet az utolsó 2 meccsén, mivel az egymás elleni gólarány tekintetében jobbak nálunk.

Aki a finnekre tesz, sokat nyerhet, hiszen a legnagyobb sportfogadóirodáknál egyaránt 5-6-szoros szorzó érvényes a hazai sikerre, míg a vendéggyőzelem csak másfeles pénzt ér.

Ráadásul most akár ingyen is fogadhatsz, akciónkhoz kattints ide!

Hozzászólások