Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-04-29 - Grundfoci hírek

GREENHEART FC - NAPREDAK 2-15 (1-7)

Rémálom a Bártfai utcában... Airkz, a Napredak kapitánya így emlékszik vissza csapata idegenbeli sikerére:

"Elérkezett a visszavágó visszavágója, és újra GreenHeart FC - Napredak összecsapásnak örülhettek a futball szerelmesei! Ezúttal a Napredak ment vendégségbe, egész pontosan a GHFC "otthonát" jelentő XI. kerületi Újbudai Sportcentrumba. A csapatok remek hangulatban érkeztek meg, és a külső körülmények szempontjából sem lehetett okunk panaszra. Az igényesen kialakított öltözők, illetve maga a pálya is megfelelt az Grundfocis normáknak.

Rövid bemelegítés után - pontosan 20.00-kor -, a "kezdjük már el" felkiáltásra indult útjára a labda...

Az első pár perc szokás szerint tapogatózással indult, ami elvileg nem lett volna indokolt - hiszen a bevezetőből is kiderült -, már több alkalommal megmérkőztünk egymással. Ezen az estén azonban egy teljesen "új" GHFC állt velünk szemben. Ismerős arcot csak elvétve láttunk. Ettől kicsit el is bizonytalanodtunk, mert mi van, ha óriás spílereket igazoltak, és a helyszínen "kivégeznek" minket.... ?

Félelmünk hamar szertefoszlott, mivel már a meccs legelején megszereztük a vezetést. 1-0 ide! Megnyugodhatunk, illetve csak megnyugodhattunk volna, ha egyébként nagyon ügyes kapusunk, nem az éppen "egy-két lepke azért benne van" formáját hozza. Egy félpályán túlról elvégzett szabadrúgás elcsúszott a védők lába alatt, és a későn eszmélő Marci már csak belekapni tudott, 1-1. Azért nagy pánikba nem estünk, ugyanis az első 5 perc után világosan kitűnt, a GHFC ma este nem tud csapatként játszani. Ellenfelünk igazából csak nevében volt GHFC: egyénileg ügyesek voltak, azonban hiába cselezték le valamely játékosunkat, egy másik napredakos mindjárt ott termett. Olyan érzése volt az embernek, mintha többen lettünk volna a pályán. Ennek meg is lett az eredménye, 30 perc játék után 7-1-gyel fordultunk.


Erős mutatja, négyet lőtt...

A második félidő 30 helyett csak 25 percesre sikerült, azonban ez is elég volt ahhoz, hogy alaposan megszórjuk ellenfelünket. 10-1-nél egy hátul elszórakozott labda: ezzel 10-2! A gól még felcsillantotta ellenfelünk előtt a reményt, hogy megússzák tisztes vereséggel, de lelkesedésük, hamar lelohasztottuk - lőttünk még pár gól -, így a végén kapituláltak és feladták a küzdelmet. Az 55 percesre sikeredett mérkőzés így 15-2-es végeredménnyel zárult.

Az eredmény nem a játékosok tudásbeli különbségét tükrözi. A Napedak ezen az estén, - mint ahogyan általában -, csapatként múlta felül ellenfelét. Győzelmünk egy percig sem forgott veszélyben. Ugyan a krónikás könyvekbe, ez a találkozó, mint GHFC-Napredak összecsapás kerül be, azonban akik ott voltak tudják, ezúttal nem az "igazi" GHFC játszott...."

Hozzászólások