Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-05-06 - Grundfoci hírek

GREENHEART FC - FRADI4EVER - NAPREDAK MINI KUPA

Hétfőn este szakadó esőben, egy három csapatos mini kupa keretében tartotta meg a GHFC, a Fradi4ever, és a Napredak a most szombaton megrendezésre kerülő első I. Grundfoci Kupa főpróbáját.

A hármas tornának a XI. kerületben található Újbuda Sportcentrum adott otthont. Az előzetes egyeztetések alapján 19.00-21.00 óra között három, 40 perces mérkőzés került volna megrendezésre, azonban az időjárás, illetve a pályára vezető utak telítettsége alaposan kibabrált a csapatokkal. Ennek függvényében fél nyolckor kezdődhetett meg a nyitómeccs, ami egyúttal azt is jelentette, hogy a mérkőzésidők 2x12 percesesre redukálódtak. A három csapatkapitány, három nézőpont alapján - amúgy Tarantinósan - a következő érzésekkel kommentálja a pályán történt eseményeket. (Blank Péter, GreenHeart - zöld; Kiss Zalán, Napredak - piros; Kozelka Zsolt, Fradi4ever - lila :-))


Az egyetlen hely, ahol nem szakadt az eső...

Az első mérkőzés a GHFC - Fradi4ever

Kicsit késve ugyan, de végre elkezdtük. Most megszerezhetjük az első győzelmünket, gyerünk srácok. Mi is késtünk cirka fél órát, plussz a kapusunk belekeveredett egy koccanásba is... Szóval házon belül igencsak feszült a légkör. Jöhet a meccs. Szép volt Bjay! 1-0-ra vezetünk! Ezt nem hiszem el, még csak 2 perc telt el, de már 2-0-ra mennek, és megint ugyanaz a srác! Ebből égés lesz! Na, mi van srácok, mikor kezdték? Hogy állunk? 2-0 oda? Bekezdtek a Zsolték rendesen. Nekünk mi a jó? Természetesen az X. Legalább döntetlen legyen. Meg kell szereznünk az első pontunkat, aztán megverjük a Napredakot, és miénk az első hely, gyerünk! GÓÓÓÓL! A francba: gól. GÓÓÓÓL! Rúgjatok még egyet. Hajrá GHFC! 2-1 ide, cseréljünk a kapuban is! Senki?! Akkor beállók én, bár rettenetesen utálok védeni. Ne bízzuk el magunkat, a 2-1 nem rossz, de még nincs vége. Félidő!

Teljesen szétesett a játékunk. Fejetlenül megyünk előre. Ne a Bjay legyen hátul! Gyertek vissza, ha elvesztitek a labdát! Már csak egy perc van, nem lesz meg. Még van egy perc, ezt húzzuk ki (bár olyan vagyok, mint régen a Fradiban a Szeiler volt: hiába védett jól, egy gólt szinte valamennyi meccsén belepkézett). Utolsó perc, nyomjuk meg a végét. GÓÓÓL! GÓÓÓL! 2-2. Hát ezt nem hiszem el, 2-0-ról kiengedtük a kezünkből a győzelmet. Jézusom mekkora égés lesz ebből! Ennyit a tornagyőzelemről. A Napredak két hete már csak a revanssal foglalkozik, felszívták magukat és ha így játszunk a végén... Na erre gondolni sem merek... Végre megvan az első grundfocis pontunk, a sírból hoztuk vissza a meccset!


A második mérkőzésen a Naprdak és az immár egy pontos GHFC csapott össze


Csak a győzelem elfogadható. Győzni kell! Elkenhetnék már a zöldek a Napredakot... Az első 12 perc eseménytelenül telt, nem igazán voltak helyzetek, kár, hogy a kapufám végül nem csúszott be. Huhhh, megúsztuk! Az a kapufás szituáció meleg volt. 0-0-lal fordulunk, az nem is rossz, főleg úgy, hogy eddig mindig kikaptunk.

Passzold már be! Köszi. GÓÓÓL, GÓÓÓL!
Érett már a gól, még van hátra nyolc perc a meccsből, de továbbra is a Napredak támad. Gyúrnak ránk rendesen. Hajrá GreenHeart! Kotorjatok már be végre egy aprócska gólocskát... Ne adjuk fel! 1-0 nem nagy hátrány, és az előbb is kiegyenlítettünk. Hajtsuk meg! Már csak 5 perc, húzzuk ki, és akkor a kupagyőzelemhez már jó nekünk az X-is! Még egy perc. Már csak egy perc. Vége! Kemény lesz a döntő, de ne adjuk fel srácok!


Az est záró eseménye, az 1 pontos Fradi4ever, és a 3 pontos Napredak összecsapása volt. A képlet egyszerű, ha nyer a 4ever, övék a kupa, ellenkező esetben a Napredak a győztes


Figyeljünk oda, jó az X-is, de azért 0-0-ra játszani életveszély. Van 24 percünk, nem kell kapkodni, ráérünk. Azért ennyire talán mégsem. Már majdnem félidő, és még mindig 0-0. Mindenesetre jobban játszunk, mint a GreenHeart ellen tettük. GÓÓÓL! 1-0 ide. És megint a Blahnik Józsi! Szenzációs a srác! A francba 1-0 oda. Változott a helyzet, gólt kell rúgnunk! Szünet.

Nekünk már a döntetlen is elég lenne.
Na még 8 perc. Egy gól nagyon sovány előny. Most viszont a Józsi milyen passzt adott Kovács Zolinak! Belövi! GÓÓÓÓÓL! Nyugi! Nem kell idegeskedni. Ezt nem hiszem el. 2-0 oda, nem kaphatunk ki tőlük kétszer egymás után. Még egy helyzet be kell lőni, és akkor eldőlt Húúú, mellé ment, de indítsunk már, megy ki a szélre, add be Krisztián! GÓÓÓL! Koskovics háta aranyat ér. Srácok nem kell mindenkinek gólt lőni. Próbáljuk kibekkelni a meccset! GÓÓÓÓÓÓL! Ez hihetetlen! Szép volt Erős! 2-2. Nekünk ez tökéletes, és már csak három perc. Ezt ki kell húznunk. Ebben benne voltam én is. Nyomjuk meg a végét, hátha... Vége!! Nyertünk, azaz döntetlent játszottunk, azonban ez nekünk tökéletes eredmény!

A csapaton belüli összhangulat egy szóval jellemezve: lesújtó! Két, már szinte megnyert meccset buktunk el. Mind a két meccset 2-0-ről bénáztuk döntetlenre. Nem az a lényeg, hogy nem nyertünk, hanem az, hogy távolról sem keltettünk egységes CSAPAT benyomását. A szombati kupára sok mindennek le kell még tisztulnia... A mini torna egyedüli pozitívuma, hogy a gólkirályi trófeát végig kiválóan játszó csatárunk Blahnik Józsi (3 találat) viheti haza. De vélhetően Zalánék, azaz a Napredak öröme sem lehet teljes. Szerintem a tornagyőzelmet szívesen elcserélték volna azzal, ha legyőznek minket... Mindenesetre gratulálunk a Napredaknak.


Blahnik Józsi, a gólkirály!!!

A remek/feszült hangulatú, kiélezett mérkőzéseken a szerencse, és az időjárás ezúttal a Napredaknak kedvezett.


A mini torna végeredménye:


  1. Napredak 2 1 1 - 3 - 2 4 pont
  2. Fradi4ever 2 - 2 - 4 - 4 2 pont
  3. GreenHeart 2 - 1 1 2 - 3 1 pont


Hozzászólások