Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-11-23 - Grundfoci hírek

Futsal Derby: Újpest-Fradi összecsapás!

November 29-én ismét legendás összecsapásnak lehetnek szemtanúi az Újpest Futsal Club és az FTC Futsal rajongói.

 November 29-én ismét legendás összecsapásnak lehetnek szemtanúi az Újpest Futsal Club és az FTC Futsal rajongói.

Alapos előkészületek után, november 29-én, hétfőn 19:30-kor a Pestszentimrei Sportkastélyban kerül megrendezésre az I. Futsal Derby, az Újpest Futsal Club és az FTC Futsal csapatai között.

Magyarország első derbijén teltház várható. A rendőrség kiemelt biztonsági kockázattal járó eseménnyé nyilvánította a mérkőzést.
Tegyünk együtt azért, hogy a hírek ne a rendbontásról szóljanak!

A mindkét csapat számára kiemelkedően fontos rangadó célja a megmérettetés mellett a szórakoztatás, valamint élvezetes, sportszerű játékkal megfelelni az elkötelezett szurkolók elvárásainak.
A december, így az ünnepek közeledtével, mindkét csapat egy különleges, kiegyenlített, fair összecsapásra készül, és közös érdekük, hogy ez a szemlélet legyen jelen a lelátókon is.
Csapataink hozzáállásával nem titkoltan a drukkerekre is hatni szeretnénk, akik minden esetben fontos szerepet játszanak nem csupán a hangulat alakításában, de a játékosok motiválásában, valamint az egész klub és ezáltal a magyar foci megítélésében is.

Célunk, hogy a foci valóban arról szóljon, ami! Sport, mozgás, játék, közösségi szellem.
Szeretnénk ezt a mérkőzést példaként állítani a jövőben megrendezésre kerülő, hasonló hangsúllyal bíró mérkőzések elé.
Játékosaink keményen készülnek, hogy fizikailag és mentálisan egyaránt a lehető legjobb formájukat hozzák. Ha őket egy támogató, az ellenfelet tisztelni tudó közeg veszi körül, az hosszú távon segíti a futsal klubok működését, megerősíti az utánpótlás játékosok kitartó lelkesedését, továbbá növeli a legifjabb szurkolók aktív, a klub, a közösség életében betöltött szerepét.

A legfontosabb kérdés tehát a végeredményen túl, hogy a derbi után merre indul tovább a sportág. Évekkel ezelőtt, amikor néhányan arról beszéltek, hogy a teremlabdarúgás, ezzel együtt a nagypályás foci fejlődésének egyik fontos záloga az, hogy a futsalban megjelenjenek a tradicionális egyesületek, igazából még senki sem hitte, hogy idáig jutunk. De most itt van ez a két nagymúltú csapat, megmérkőznek egymással és hiszik, hogy elindul végre a változás, mely visszahozza a magyar foci tekintélyét.

Az esemény sikere minden futsal rajongó közös érdeke.
Ünnepeljünk együtt és hozzuk vissza a békebeli rangadók hangulatát!

 

 

Hozzászólások