Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-10-18 - Grundfoci hírek

Folytatódik a Bajnokok Ligája

Két forduló után már csak három hibátlan csapat van a BL főtábláján: a Bayern München, a Real Madrid és az Olympique Marseille. A három kapus ráadásul azt is elmondhatja magáról, hogy még nem kapott gól, ezzel rajtuk kívül csak a Lyon hálóőre büszkélkedhet. Lehet, hogy idén a francia csapatok fognak dominálni?

Ma szokás szerint 8 találkozót rendeznek, a többi mérkőzésre szerdán kerül sor.

Az A csoportban a két eddig veretlen csapat találtkozik: a Bayern látogat Napoliba, és habár a Napoli Manchester City ellen elért 0-0-ja és a Villareal ellen aratott hazai győzelem is figyelemreméltó, alighanem a bajorok a találkozó esélyesei. A Manchester City - Villareal találkozó is nagyon izgalmasnak ígérkezik, nem hiába ezt hívják halálcsoportnak.

A B csoport élén nagy meglepetésre a Trabzonspor áll, miután idegenben legyőzték az idén kritikán alul teljesítő Intert, valamint hazai pályán a Lille ellen is szereztek egy pontot. Ma este kiderül, hogyan bírkóznak meg a moszkvai időjárással és a CSZKA rohamaival, de a Lille - Internazional párharcra azt hiszem többen kíváncsiak. Vajon képes lesz kiharcolni a továbbjutást a 2010-es BL-győztes?

A C kvartett állása is elég érdekesen fest: az FC Basel vezet a Benfica és a Manchester United előtt, köszönhetően az Old Traffordon elért 3-3-nak. Ma hazai pályán kéne legyőzniük a Benficát, míg a MU-nak kötelező a győzelem a román Galaţi ideiglenes otthonában, az új bukaresti Nemzeti Arénában.

A D csoportban a Real Madrid a Lyonnal néz ma farkasszemet. Ha abból indulunk ki, hogy még egyik csapat sem kapott gólt, a 0-0 nem lenne egy meglepő végeredmény, de a Real támadószekciójától azért elvárnánk legalább egy gólt, főleg a mostanában remeklő Higuaintól. A Dinamo Zagreb az Ajaxot fogadja, és minden esély meg van a hazai győzelemre, hiszen a Real Madrid is megszenvedett a horvát fővárosban.

Hozzászólások