Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-05-08 - Grundfoci hírek

FC FOCISOKK - riport

Hagyományteremtő rovatunk ezúttal egy lelkes vecsési baráti társaság otthonába látogat el. Vendéglátónk pedig a Focisokk szóvivője -ha úgy tetszik csapatkapitánya-, Pintér László, azaz más néven Pinyó.

Kozelka Zsolt:

FC Focisokk... Elég frappáns, a név választás. Mióta sokkoljátok ellenfeleiteket?

Pintér László:

A Focisokk két vecsési csapat fúziójából jött létre. Még javában az általános padjait koptattuk, amikor Ady ördögei néven egy "igazi grundon" elkezdtünk focizni. Sajnos a terület gazdája pár év elteltével igényt formált törzshelyünkre, így új pálya után kellett néznünk. Ott összebarátkoztunk egy másik társasággal, a Krakkóval, és lényegében ebből a két csapatból alakult ki a jelenlegi keret. Panzer és Csocso is tőlük "érkezett". Mindennek már szerintem van vagy nyolc éve.

Kozelka Zsolt:

Ezek szerint egy szűk lakókörnyezetből verbuválódtatok össze...

Pintér László:

Igen. Nyolc fős csapatunkból néhányan anno még osztálytársak is voltunk, a többiek meg ugyancsak környékbeli srácok.

Kozelka Zsolt:

Esetleg valamelyikőtök a grund mellett egyesületi színekben is számot adott tehetségéről?

Pintér László:

Öten korábban igazolt játékosok voltak a Vecsés ifiben, ami ugyebár több mint fele a csapatnak, én viszont teljes mértékben amatőrnek számítok. Megragadtam a grundon, illetve a középsuliban, ahol kapusként játszottam.

Kozelka Zsolt:

Kupákon is indultatok, vagy csak amolyan igazi örömfocistaként, a grundon szórakoztattátok egymást?

Pintér László:

Két éve elhatároztuk, elindulunk a helyi Május 1 Kupán. Csoport másodikak lettünk, de az eső miatt csak az első ment tovább. Mit mondjak, nagyon elkeseredtünk!

Kozelka Zsolt:

Már akkor is ugyanezzel a felállással indultatok?

Pintér Lészló:

Egy ember kivételével igen, de akkor még Pokeresek néven "futottunk". Hosszút idén januárban "igazoltuk". Hatalmas erősítés...

Kozelka Zsolt:

És akkor mióta vagytok Focisokk?

Pintér László:

Egy évvel ezelőtt váltottunk nevet, és azóta vesszük véresen komolyan a focit. FC Focisokk néven először tavaly május 1-én indultunk el a már számunkra "tradicionális" vecsési tornán . A tizenhat csapatot felvonultató mezőnyben a 3. helyet sikerült elcsípnünk, mondanom se kell ez mekkora örömöt okozott számunkra. Utána hosszabb kupás szünet következett, idén januárban viszont beneveztünk egy teremtornára, az I. Vecsési Új Év Kupára. Nyolc csapat indult, bajnokság rendszerben. Ellenfeleink nagyon erősek bizonyultak, és sajnos csak a csalódást keltő hetedik helyre voltunk jók. Picit összezuhant a csapat, majd következett a Label Kupa Várpalotán, ahol ugyan nem értünk el helyezést, de a csoportból továbbjutottunk, megkaptuk a Fair-play Díjat, és Panzer lett a torna kapusa.

Kozelka Zsolt:

Ez a torna honlapunk esetünkben különösen érdekes, hiszen a Red Label ellen vívott meccsetek volt a portál egyik első mérkőzése is egyben...

Pintér László:

Igazából nem tudtuk mire számítsunk. Az első meccsen egy meglehetősen erős csapattól nagyon kikaptunk, majd tudtuk, hogy a Label elleni amolyan ki-ki meccs lesz. Legyőztük őket, és a következő mérkőzést is megnyertük. Két óra pihenést követően, az egyenes kieséses szakaszban viszont vesztettünk egy szerintem simán verhető csapat ellenében. Sajnos arra a derbire már nem sikerült kellőképp felpörögnünk...

Kozelka Zsolt:

Apropó, ha már itt tartunk, miként érlelődött meg bennetek, hogy csatakoztok közösségi oldalunkhoz?

Pintér László:

Egy szerencsés véletlen folytán. Az NSO-n olvastam egy cikket, ott találkoztam először a Grundfoci.hu felhívásával, és ugyebár a grund világa számunkra nem ismeretlen. Regisztráltam a csapatot, és szóltam a többieknek is. Számunkra ez egy újabb lépés ahhoz, hogy komolyabban vegyük a focit.


Viksi, Mester, Hosszú, Daxi, Pinyó, Csocso, Janika, Panzer

Kozelka Zsolt:

Emlékeim szerint ezzel a lépéssel az FC Focisokk honlapunk egyik első aktív csapatává is vált...

Pintér László:

Ezt nem tudom, de első ötben mindenképp benne voltunk. Hogy őszinte legyek,az elején nem hittem az egészben. De mondjuk én alapból pesszimista vagyok. Igazából nem is az, hogy nem hittem benne, de nem láttam sok értelmét. A Label Kupa volt a vízválasztó. Most már tudom vannak emberek, akik szeretik a focit, tesznek is érte, és értelme van annak, amit csinálnak. Ezért lesz jó a szombati I. Grundfoci Kupa. Az sem érdekelne, ha csak 5-6 csapat jelenne meg a Vasas pályán. Minden kezdet nehéz, viszont valakinek meg kell mutatni a többi csapat számára is a helyes utat. Mi ezt vállaljuk! Személy szerint én soha nem sajnáltam a pénzt arra, hogy focizzak egy jót...

Kozelka Zsolt:

Csak játsszátok a focit, vagy lelkes szurkolók is vagytok?

Pintér László:

Néhányan kijárunk egy-egy Fradi meccsre, de a csapat nagy része megveti a magyar focit. Most annyira idegesít a Ferencvárosnál kialakult helyzet, hogy elmondani sem tudom. Bízom benne, az idény végén jön egy hatalmas vérfrissítés, és jövőre kiharcoljuk a feljutást.

Kozelka Zsolt üzenete:

Térjünk vissza hozzátok. Miben rejlik a csapat ereje és, mi az ami még nem tökéletes? Az FC Devils-t 14-0-ra vertétek, a Beerdrinkers ellen viszont nem találtátok meg a megfelelő fegyvert.

Pintér László:

Hibánk, hogy még nincs meg az igazi taktika, illetve ha hátrányba kerülünk kicsit összezuhanunk. A csapat erőssége pedig a szurkoló táborunk. Nincsenek túl sokan, de azért lehetőség szerint meccseinkre elkísérnek. és egy-két bíztató szó mindig jól esik. A Beerdrinkers-nek a Kupán remélem visszavágunk a zakóért!

Kozelka Zsolt:

Milyen összeállítással jöttök a szombati tornára? Magyarul itt a lehetőség, hogy bemutasd és legfőbb erényeik alapján jellemezd is csapattársaid!

Pintér László:

A kapusunk Panzer, azaz Török Sanyi. Számomra ő a csapat legbiztosabb pontja. Örülök, hogy nálunk véd, mert hatalmas bravúrokra képes és igen megbízható.

Védelmünk oszlopa Oroszi László - Hosszú -, Januárban csatlakozott a csapathoz. Nagyon labdabiztos játékos, emellett jól fejel és hatalmas löketei vannak.

A csapat egyetlen ballábasa Mester - no nem két ballábasa! -, Kaposi Gábor. Kiváló védő, és mindenhova "odaszúr".

Daxi, vagyis Dakó Ádám úgyszintén a védelem fontos tagja. Fel s alá futkorászik, az ellenfelek agyára megy, mert gyakorlatilag mindenhol ott van.

A középpályán Csocso, alias Csorba János. Hihetetlen cselekre képes, jól lehet vele kis passzokat játszani, és nagyon gólveszélyes.

Erőss Viktor, Viksi löketeivel sincs probléma. Ha a csapatnak nem megy a góllövés, a semmiből is képes betalálni.

Csatársorunk meghatározó egyénisége Janika, vagyis Frühwirth János. Remekül befutja a pályát és általában "pöccint" is egy gólt. Hasznos kis játékos.

Kozelka Zsolt:

Életkorotokat tekintve mennyire alkottok egy korosztályt?

Pintér László:

Legfiatalabb játékosunk 20 éves a legidősebb pedig 24, szóval jól megértük egymást...

Kozelka Zsolt:

A pályán ki a főnök?

Pintér László:

Na ez egy jó kérdés. Ha Panzer hátul kiereszti a hangját azt nagyon szeretem. Helyzetéből adódóan remekül átlátja a dolgokat, de lényegében mindenki próbál valami pluszt hozzáadni a játékhoz.

Kozelka Zsolt:

És mit kell tudnunk Rólad, Pinyóról, az FC Focisokk kapitányáról?.

Pintér László:

Nem nagyon szeretek magamról beszélni. Én vagyok a csapat szíve: egy helyben állok és dobogok.

Kozelka Zsolt:

Régi poén...

Pintér László:

Ha lehet ilyet mondani, azt szeretem magamban, hogy minden meccsre feltüzelve érkezem. Számomra nincs barátságos mérkőzés, mindig győzni akarok!

Kozelka Zsolt üzenete:

Posztod?

Pintér László:

A középpálya, bár most az új taktikánk értelmében én leszek a legelső ember. Tehát kicsit azt várják tőlem, mint klubjában Julio Baptistától. A gólokat, a labdák visszajátszását, és a rombolást!

Kozelka Zsolt:

Szóval Real...

Pintér László:

Igen, de a kedvenc Zidane volt. Nagy játékosnak tartottam, és az ő tiszteletére játszom 5-ös mezszámmal. Sajnálom, hogy így lett vége pályafutásának...

Kozelka Zsolt:

Zizout ugyan nem, de Titeket a hétvégén mindenképp ott látunk majd a Vasas műfüves pályáján. Milyen reális célkitűzéseitek vannak a Grundfoci Kupával kapcsolatban?

Pintér László:

A cél a legjobb három között végezni. Nem nagyon ismerik egymást a csapatok, egyszóval bárki okozhat meglepetést. És ugyebár decemberben ott van a Grund Császára torna, ahová mindenképp szeretnénk eljutni.

Kozelka Zsolt:

Úgy legyen! Van még valami ami nyomja a szíved és mindenképp fontosnak találod elmondani?

Pintér László:

Még annyit kérnék, az interjúba légy szíves csempézd bele valahogy, a csapatunk himnusza Hevesi Tamás: Ezt egy életen át kell játszani...

Hozzászólások