Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-05-05 - Grundfoci hírek

FC FOCISOKK - FC DEVILS 14-0 (2-0)

A Grundfoci Kupára készülő vecsési srácok nevükhöz méltóan, valósággal "lesokkolták" a standard kapusukat nélkülözni kénytelen Ördögöket. A nagyarányú - honlapunkon rekordnak számító - gólkülönbséggel végződő mérkőzést Pinyó, a győztes csapat szóvivője eleveníti fel számunkra:

"2008. május 4-e! Ez lett az az ominózus nap, amikor az FC Focisokk először állhatott ki teljes létszámában egy másik csapat ellen. Eredeti felállás szerint 16.30-kor indultunk volna Vecsésről, de a természet szava nagy úr, így már az elején 20 perces késést sikerült bespájzolnunk. Nem tesz semmit, már megszoktuk! Aztán irány Buda, egészen pontosan: a Tétényi út. Ismerős a környék, hiszen nem is olyan régen ugyanezen a pályán játszottunk a Beerdrinkers ellen. Akkor egy 5-3-as zakó után keserű szájízzel tértünk haza, viszont legutóbb a "sörösök" ellenében a Devils is pont ugyanilyen arányú vereségbe szaladt bele. Ennek tudatában egy hozzánk hasonló kvalitású csapatra számítottunk.

Végül sikerült időben megérkeznünk és 18.00-kor elkezdődött a 2x30 perces találkozó. A Devils egyetlen hiányzója a kapus volt. Ezért aztán a támadásra koncentráltak, és az első veszélyes lehetőség is előttük adódott. Kapusunk, Panzer ki akart engedni egy előreívelt labdát, de az a felső lécre vágódott. A kipattanó lasztit egyik szemfüles csatáruk sebtében kapura rúgta, ám hálóőrünk hibáját jóvá téve hatalmas bravúrral még idejében menteni tudott. A "jeget" végül nekem sikerült megtörnöm, az ellenfél térfelén labdát szereztem, amit ballal el is rúgtam a kapus mellett. Második gólunkat egy újabb védelmi hiba előzte meg. A kapu felé csorgó labdára hárman rontottak rá, a Focisokk 10-ese, Janika bizonyult a leggyorsabbnak, és a helyzetet kihasználva bekotorta azt ellenfelünk hálójába. Lassan véget is ért az első félidő, 2-0-lal fordultunk, és az igazi helyzetek többnyire előttünk adódtak.

A második játékrészre őszintén szólva, nehéz szavakat találni. Ami részünkről kapura ment, az jobbára gól lett. Ahogy sorban estek a Focisokk találatok, ellenfelünk úgy demoralizálódott. Szebbnél szebb góljaink kétségtelenül igazolják, ezen a napon gyakorlatilag minden összejött nekünk. "Vendégeink" komolyan megküzdöttek a szépítésért, de kapunk bevehetetlen erődnek bizonyult. A vége 14-0 lett!

A Devils kérésére nem a megszokott szerelésünkben játszottunk. Lehet, hogy épp ez hozta meg számunkra a sikert. Köszönjük ellenfelünknek a sportszerű játékot, remélem mi sem okoztunk nekik csalódást. Bízunk abban, hogy ez a lendület kitart a Grundfoci Kupáig, és megadja azt a pluszt, amire az utóbbi időben annyira vágytunk."

Gólszerzők: Csocso (5), Pinyó (3), Hosszú és Janika (2-2), Daxi és Viksi (1-1).

Hozzászólások