Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-04-29 - Grundfoci hírek

FC Devils - Beerdrinkers 3-5 (1-1; 3-3)

, avagy csontzene három felvonásban, a fáradhatatlan Kexx (Beerdrinkers) tolmácsolásával:

"Mi beerdrinkers-es srácok is a férfi (és a leszbikus) társadalom azon részéhez tartozunk, akik először a fenekét nézik meg a szebbik nemnek, ennek függvényében a meccs elemzését is a végéről kezdeném. Az 5-3-as végeredmény két egyaránt jól, ámde keményen játszó csapat mérkőzésén, hosszabbítást követően alakult ki.

Úgy látszik ez a szombat nem az ördögök napja volt... Két hasonló kvalitású és hírű, magával az ördöggel szimpatizáló csapat lépett pályára aznap: "a vörös ördögök", vagyis a Manchester United Londonban a Stamford Bridgen, az FC Devils pedig a Tétényi úti arénában, Budapesten. A nagy sportcsatornák nem is nagyon tudtak dönteni, melyiket közvetítsék...na meg ráadásul ott volt a Győri ETO-Kaposvár mérkőzés is! Visszatérve az ördögökhöz, ugyan mind a ManUtd, mind a Devils vereséggel abszolválta aktuális rangadóját, szóljon mentségükre, hogy sem a Chelsea-től, sem a pedig a Beerdrinkers-től nem szégyen kikapni, főleg ilyen szoros meccseken...


A 'Drinkers

Mivel nem tudom a Tétényi úti "Sport 10" pálya melyik grundfocis csapathoz kötődik (aki olvasta az Amblen elleni meccs beszámolóját, az nyilván tudja miről beszélek), ezért csak annyit mondanék róla: igazi európai szintű létesítmény, ilyenekből még több is elkelne...

Életkor tekintetében a két csapat szinte azonos képet mutatott (16-18 éves korosztály), noha a Devils-ben két tapasztaltabb játékos is színezte az alakulat és a játék arculatát. Ami még érdekes lehet, hogy mindkét csapatban volt egy-egy Kristóf, Bence illetve Szabó nevű játékos. A mérkőzés kezdetéig három néző váltott elővételben jegyet, akik vidáman élvezték az áprilisi napfényt, meg azt ami utána jött...

Maga a meccs gyors gólváltással kezdődött: először Gyalay (1-0), majd Bálusz (1-1) talált kapuba. Na de ezután....mi történt? Na mi?....hát egy jó fél óráig: semmi! A pályán mindkét csapat derekasan küzdött, miközben a lelátón az egymáshoz ütődő sípcsontok zenéje egyfajta gyönyörű, átható hangzásvilágot keltett életre. Az első félidő igazi színfoltját két újabb lelkes néző megjelenése jelentette. Az enyhén ápolatlan külsejű, kellemesen bódult állapotban lévő, nagy Plus-os szatyrot szorongató szakállas férfiak - köznapi nevükön csövesek - spontán feltűnése épp akkora rejtély, mint Anettka melleinek pontos helye, avagy Várhidi Péter elbocsátásának és Erwin Koeman leszerződtetésének pontos indoka. Sebaj! Hey Kisteleki, scha-la-la-la-la!


Fanatikus ultráink!!!

A sok-sok kisebb szabálytalansággal telitűzdelt meccs második félideje aztán pótolta az előző játékrész gólszegénységét: a 40. percben Gyalay ismét villantott egyet (2-1), majd a 43-ban megint egalizált a Devils. Ám két perccel később vajon újfent ki következett? Hát persze, hogy Gyalay ( pofátlan a srác, nemde? Valami baromi jól játszott szombaton!) szerezte meg újra a vezetést a Beerdrinkers-nek (3-2). Ezután megpróbáltuk kibekkelni a hátralévő időt. Tervünk majdnem be is vált, azonban röviddel a vége előtt - mint derült égből a koalíciós szakítás -, jött a Devils egyenlítő gólja (3-3).

A lefújás után mindenki érezte, hogy a mai parti nem maradhat eldöntetlen, úgyhogy 2x5 perces hosszabbításban állapodtak meg a csapatok. A ráadást egyértelműen a Devils kezdte jobban, ám próbálkozásaikba épp annyira erő összpontosult, mint Kiszel Tünde agyfunkcióiba. Aztán jött Kerekes (4-3) és újra Gyalay (5-3), akik végre eldöntötték a már túlontúl keménnyé vált mérkőzés végkimenetelét.


Gyalay, a gólvágó

A néha már-már háború szintjéig fajuló mérkőzésen a két igen erős fél harcából a fegyelmezettebb Beerdrinkers került ki győztesen. Május 10-én jön a Grundfoci Kupa, szóval a többi csapatnak csak ennyit üzenünk: Vigyázó szemeiteket a ™Drinkers-re vessétek!"

Hozzászólások