Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-09-17 - Grundfoci hírek

FAGYASZTOTT HALRUDAK - RIPORT

Az 5. Grundfoci Kupára készülő csapatok közül hárman vannak, akik neve már ott szerepel valamelyik vándorkupánkon. Mindhárom alakulat a juniorok viadalán aratott diadalával véste be magát honlapunk egyre vastagabb történelemkönyvébe. A Beerdrinkers FC, illetve a White Alders FC csapatbemutató írását korábban már olvashattátok, így most következzék a Bajnokok Háborújának junior győztese, a meglehetősen bizarr hangzású névvel büszkélkedő Fagyasztott HalRudak. Mint már megszokhattátok, kérdéseimmel ezúttal is a csapat vezetőjét, - jelen esetben Szabados Istvánt - bombáztam.

Kozelka Zsolt:

Hogy egy kis gasztronómiai felhangot is adjak a riportnak, kérdem én: egyáltalán szereted a halrudat?

Szabados István:

Csak ha fagyasztott! :-)

Kozelka Zsolt:

Ha ezer évig élnék sem jutna eszembe ilyen blőd név... Kitől származik ez a frappáns elnevezés?

Szabados István:

Ahhoz, hogy részt vehessünk egy bajnokságon mindenképp szükségünk volt egy csapatnévre. Egyik alapító tagunk, - aki sajnos azóta már nem játszik köztünk - teljesen spontán, a másodperc törtrésze alatt vágta rá. Nem is gondolkodtunk tovább rajta.



Egy jó csel mindig benne van a pakliban


Kozelka Zsolt:

A srác minden esetre kissé elborult arc lehet...

Szabados István:

Olybá tűnik...

Kozelka Zsolt:

Elnézve Titeket ez azért nem lehetett olyan rég. Milyen apropóból keltettétek életre a HalRudakat?

Szabados István:

2007 elején alakultunk. Lényegében a Bambusz testvércsapatának mondhatjuk magunkat, hiszen bátyám, Szabados Tamás akkor már egy jó ideje ott focizott. Nagyon megtetszett a labdarúgás ezen válfaja, és az ezt körülvevő barátias légkör. Gondoltam, nekem is kell szerveznem egy csapatot. és hosszú hónapok leforgása alatt széles baráti körömből sikerült toborozni egy elég vegyes társulatot ami mára szinte teljesen átalakult.

Kozelka Zsolt:

Átlagéletkor tekintetében azért jelentősen elmaradtok a Bambusztól. A testvércsapat mibenléte miből áll? Alkalomadtán lehetőségetek van köztük is játszani?

Szabados István:

Ehhez idáig még nem volt szerencsém. A HalRudaknál most 17-18 év körül lehet az átlag, viszont  bátyám, ha lehetősége adódik rá, nálunk is játszik. A védelembe mindenképp kellett egy tapasztaltabb ember...

Kozelka Zsolt:

Esetleg el is tudtok még lesni valami pluszt is az idősebbektől?

Szabados István:

Tamás tapasztalataiból adódóan nálunk jobban átlátta, milyen egy kispályás bajnokság, Tudta, hogy a védelemben mik az alapkövetelmények. A többit pedig a meccsek folyamán ellenfeleinktől lestük el. Komoly segítség továbbá Popper Viktor. Csatlakozása óta igazi húzóemberünkké vált, árad belőle az önbizalom, és jó védéseivel erőt ad a csapat többi tagjának is. A Bambuszhoz visszatérve volt már rá precedens, hogy amikor tömeges kapus sérülések sújtottak, Zombori Gergő segített ki minket.



Kiváló kapusunk, az UTE-t is megjárt Popper Viktor


Kozelka Zsolt:

A többiekkel egy iskolába jársz, vagy egy ennél jóval tágabb környezetből verődtetek össze?

Szabados István:

Eleinte a két bátyámon kívül, majdnem mindenki a Szerb Antal gimiből került ki.  Jelenleg egykori osztálytársaim, bátyám egyetemi osztálytársa,  és annak öccse alkotják a csapatot.

Kozelka Zsolt:

Kizárólag kispályára szakosodtatok, vagy esetleg valaki komolyabb szinten, egyesületben is játszik?

Szabados István:

Kapusunk, az előbb már megemlített Viktor, az Újpesti korosztályos csapatában is védett. A többiek csak hobby szinten űzik a sportágat. Én például az éppen aktuális iskolai házibajnokságokon kívül sehol sem fordultam meg, ezért lényegében fogalmazhatnék úgy is: bátyám behatása nélkül HalRudak sem lenne. Viszont a legnagyobb baj az, hogy az utóbbi időben nagyon visszaesett a csapaton belüli lelkesedés. Már másfél éve nem tudunk normális eredményt felmutatni, így most a szombati kupát sikerrel kellene zárnunk, ellenkező esetben egy újabb fiaskó akár végleg megpecsételheti a HalRudak sorsát... Sajnos mindig súlyos problémát jelentett a játékosok gyakori cserélődése, így sosem tudtunk igazán összeszokni.

Kozelka Zsolt:

Viszont a Kupák Háborúján (a 3.Grundfoci Kupán) azért elkönyvelhettetek egy kis sikert is, hiszen a legjobb junior csapat lettetek...

Szabados István:

Igen de onnan is elég felemás érzésekkel távoztunk. Három mérkőzést vesztettünk, amelyek közül kettőt akár meg is nyerhettünk volna. A Zorall ellen egy teljesen amatőr góllal kaptunk ki, mi meg vagy hat abszolút gólhelyzetet puskáztunk el. Emellett a védelemben a pillanatnyi figyelemkiesésekből adódó egyéni hibák nehezítették sorsunkat, elől pedig lőttünk egy csomó kapufát...



A Kupák Háborúja Junior-döntője


Kozelka Zsolt:

A juniorok döntőjében viszont elég szaporán ment a gólszerzés.

Szabados István:

Igen. Mondtam is a többieknek, hogy azzal a kerettel komolyabb szép sikereink lehetnének. Viszont akadtak elég negatív csapaton belüli megnyilvánulások, így kényszerből pihentetni kellett a projektet, és a Kamino.hu őszi bajnokságába már be sem neveztünk.

Kozelka Zsolt:

Kicsit lovagoljuk meg ezt az utóbbi mondatot! Mármint, hogy nem vesztek részt őszi Kamino bajnokságban. Ez adja is a kérdést: korábban indultatok?

Szabados István:

Mondhatni ott nevelkedtünk. Három Pinkóczi Tibor-féle csömöri bajnokságban indultunk, és részt vettünk kb. 3-4 általa szervezett vándorkupán is.

Kozelka Zsolt:

Milyen sikerrel?

Szabados István:

Általában a hátulról számított első háromban voltunk benne. :-)

Kozelka Zsolt:

Viszont az mindenféleképpen dicséretes dolog, ha egy tizenévesekből álló társaság nem ijed meg egy erősebb bajnokságtól. Általában tapasztalatlanabbak, fizikai adottságaikat nézve jóval gyengébbek, mint ellenfeleik. ...

Szabados István:

Mi pont ennek örültünk! Minden szempontból fejlődhetünk, ha nálunk erősebbek ellen méretjük meg magunkat. Bevallom őszintén, a White Alders-szel vívott döntő során meglepett, hogy egy-egy testi kontaktusból akár győztesen jöhetünk ki, illetve hogy ellenfelünk is olyan hamar fárad el, mint mi. Kaminós bajnoki előéletünk folyamán ilyennel eleddig még nem nagyon találkoztunk...

Kozelka Zsolt:

Távolról sem akarok semmiféle vészharangot sem megkongatni, de mi lesz ha neadjisten valamiért mégiscsak szétmegy a HalRudak? Gondolom attól még nem hagyod abba a focit? Marad a Bambusz?

Szabados István:

A Bambusznak nagyon hosszú a kispadja. Oda szerintem egyenlőre még nem férek be, de a bajnokságban van egy  Kajmánok nevű csapat, ahova tartalékként igen, ha megszorulnak, már most is van, hogy engem riasztanak.

Kozelka Zsolt:

Ne legyünk ennyire pesszimisták, hiszen a Grundfoci Vándorkupa Junior változatán már ott szerepel a Fagyasztott HalRudak neve is. Sőt, a hétvégén akár duplázni is lehet! Jelenleg kik alkotják a csapatot?



Popper D., Szabados K., Szabados I., Blahó B., Blahó D. (Kajmánoktól kölcsönben), Bao, Szabados T., illetve a kapus, Popper V.


Szabados István:

Reményeim szerint a következő felállásban játszunk majd:

Popper Viktor (21 éves) - kapus. Igazi húzóember, bárhol indulunk ellenfeleink minden alkalommal  kinézik maguknak.

Szabados Tamás (23) - védő. Biztos pont a hátsó alakzatban.

Vissza a hírekhez

Hozzászólások