Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-03-09 - Grundfoci hírek

Ez történt a profiknál 2. - Spanyolország, Olaszország, légiósaink - Videó!

Jól alakult a hétvége légiósainknak: Juhász Roland egyenlítő, Dzsudzsák Balázs pedig győztes gólt szerzett a hosszabbítás perceiben, valamint Németh Krisztián is eredményes volt hosszú idő után. Spanyolországban a két topcsapat hozta a kötelezőt, Olaszországban pedig csak a Napoli botlott: döntetlent játszott a kieső helyen álló Bresciával. Részletesebb beszámolóhoz és a magyar gólokhoz lépj tovább!

 Spanyolország, Primera División, 27. forduló

Pintér Ádám - nagy meglepetésre - kezdőként (56 perc után lecserélték) kapott szerepet a Barcelona ellen, amely végül csak minimális különbséggel tudott győzni a kiesés elöl menekülő Zaragoza ellen. A Real Madrid idegenben aratott 3-1-es győzelmet a mezőny második felében lévő Santander felett. A forduló két - tabella szerinti - legnagyobb rangadója a Atletico Madrid - Villareal és a Bilbao - Sevilla mérkőzés volt: mindkettőn kétgólos hazai győzelmet ünnepelhettek a szurkolók.

Mallorca - Valencia 1-2, Barcelona - Zaragoza 1-0, Atl. Madrid - Villareal 3-1, Sporting Gijon - Getafe 2-0,
Malaga - Osasuna 0-1, Levante - Espanyol 1-0, Hercules - Almeria 1-2, Bilbao - Sevilla 2-0,
Racing Santander - Real Madrid 1-3, Deportivo La Coruna - Real Sociedad 2-1

 

Olaszország, Serie A, 28. forduló

Itáliában az élboly csapatai közül szinte mindenki behúzta a kötelezőt: a Roma és az Udinese nehezen, az Inter és Lazio simábban kerekedett felül aktuális ellenfelén, míg a 3. helyen álló Napoli nagy meglepetésre csak 0-0-ra volt képes hazai pályán a 19. helyezett Brescia ellen. A forduló rangadója a Juventus - Milan mérkőzés volt, amin mindössze egy gól esett, ennek pedig Gattuso - és így a Milan - örülhetett.

Lecce - Roma 1-2, Juventus - AC Milan 0-1, Sampdoria - Cesena 2-3, Udinese - Bari 1-0, Napoli - Brescia 0-0, Inter - Genoa 5-2, Fiorentina - Catania 3-1, Chievo - Parma 0-0, Bologna - Cagliari 2-2, Lazio - Palermo 2-0

 

Idegenlégiósaink

Az angol első osztályban két kapusunk - Gulácsi Péter és Bogdán Ádám - volt nevezve, de mindkettő a kispadon szurkolta végig a Manchester United illetve az Aston Villa elleni egyaránt győztes mérkőzését. A másodosztályban Fülöp Márton lehúzta a rolót a Cardiff ellenében, Buzsáky Ákos pedig - egy időhúzó cserét leszámítva - végigjátszotta a Leicester elleni győztes derbit. A Bundesligában Hajnal Tamásnak bő 70 perc jutott, az általa kiharcolt büntetőnek és kiállítának köszönhetően nyert a Stuttgart. Az olasz élvonalban Rudolf Gergely 8, Koman Vladimir 53 percig volt a pályán csapata vesztes mérkőzésén, Vass Ádám viszont végigjátszotta a dobogós helyen álló Napoli elleni gólnélküli csatát. A fentebb már említett Pintér mellett Vadócz Krisztián is szerephez jutott csereként a Primera Divisiónban, ám ezalatt az 1 perc alatt nem tudta megváltani a világot.

Belgiumban magyar derbit rendeztek: a Juhász Rolanddal felálló Anderlecht a Tőzsér Dánielt soraiban tudó Genkkel játszott. Már-már úgy tűnt, hogy a Genk tesz egy nagy lépést a bajnoki cím felé, de ekkor jött egy hazai szöglet, érkezett Juhász, és következhetett a középkezdés egy nagyszerű távoli fejes után. Kovács Péternek (Lierse) csak percek jutottak, Tisza Tibor (Sint-Truiden) viszont - akárcsak Buzsáky - időhúzó csere "áldozata" lett a hosszabbításban.

 Juhász Roland gólja a Genk ellen:

 

 

Hollandiában Bodor Boldizsár, Dzsudzsák Balázs, Fehér Csaba és Tóth Balázs is végigjátszotta aktuális mérkőzését. Tóth és Dzsudzsák egy-egy sárga lappal lett gazdagabb, ám utóbbi szerzett mégegy bejegyzést a jegyzőkönyvbe: a hosszabbítás perceiben értékesített magabiztosan egy büntetőt, ezzel megszerezve csapatának az elvárt győzelmet. Habár bal szélsőnknek nem ez volt élete legjobb mérkőzése, mégis ő döntötte el.

Dzsudzsák Balázs jelenetei az Excelsior ellen:

 

 

Görögországban is találkoztak egymással a magyarok: a Volosz - Panszerraikosz összecsapáson Szélesi Zoltán, Németh Krisztián illetve Kiss Zoltán is kezdőként kapott szerepet. A hármas sípszónál már csak előbbi volt a pályán, ám Némóra többen fognak emlékezni, ugyanis megszerezte első gólját új csapatában!

Németh Krisztián gólja a Panszerraikosz ellen

Hozzászólások