Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-03-14 - Grundfoci hírek

Ez történt a profiknál - Spanyolország, Anglia, légiósaink - Videó!

Dzsudzsák Balázs ismét betalált, ám NEC elleni gólja ezúttal csak egy döntetlenhez volt elég. Németh Krisztián pedig zsinórban másodszor volt kezdő, ha így folytatja, hamarosan meghívót kaphat a válogatottba. Angliában bajnokik helyett kupafordulót rendeztek, Spanyolországban pedig történt egy kis meglepetés...

Spanyolország, Primera División, 28. forduló

A Real Madrid Benzema duplájával 2-0-ra verte a kiesőjelölt Herculest, és mivel a Barcelona meglepetésre 1-1-es döntetlent játszott Sevillában, 5 pontra csökkent a fővárosiak hátránya. A forduló szenzációja viszont a Zaragoza Valencia felett aratott 4-0-ás győzelme volt, ami úgy is csoda, hogy a gólok fele büntetőből esett, emberelőnyben. A meglepő eredmények sorát gazdagítja az utolsó helyezett Malaga 2-0-ás győzelme a Real Sociedad otthonában.

Almeria - Atl. Madrid 2-2, Real Madrid - Hercules 2-0, Zaragoza - Valencia 4-0, Real Sociedad - Malaga 0-2, Osasuna - Racing Santander 3-1, Levante - Mallorca 1-1, Espanyol - D. La Coruna 2-0, Villareal - Sp. Gijon 1-1, Sevilla - Barcelona 1-1, Getafe - Athl. Bilbao 2-2

 

Anglia, FA Kupa, negyedöntők

A szigetországban most nem volt bajnoki forduló, helyette 4 kupamérkőzést rendeztek. Szombaton a Bolton idegenben, izgalmas csatában győzte le a Birmingham együttesét. Reménykedhettünk benne, hogy Bogdán Ádám szerepet kap - hiszen amikor játszott, befalazta csapata kapuját -, ám végül a vezetőedző az első számú kapust nevezte. Kaptak is két gólt, de mivel hárommal feleltek rá, továbbjutottak.

A nap - és a forduló - rangadója a Manchester United - Arsenal mérkőzés volt, melyet végül a londoniak buktak el, 2-0-ás arányban. A gólokat Fabio és Rooney szerezték. A fővárosi szurkolókat egyedül az vigasztalhatta, hogy volt kapura lövésük, amire a Barca elleni BL-visszavágón nem volt példa.

Vasárnap a Stoke és a Manchester City csatlakozott a szombati továbbjutókhoz. Előbbi a West Hamet, míg utóbbi a Readinget verte egy góllal.

Birmingham - Bolton 2-3, Man. United - Arsenal 2-0, Stoke - West Ham 2-1, Man. City - Reading 1-0

 

Idegenlégiósaink

Tegnapi cikkemben már említettem, hogy Rudolf Gergely betalált a Milan ellen, Hajnal Tamás gólpasszt adott. Valamint, hogy Laczkó Zsolt kezdőként, Koman Vladimir pedig az ő cseréjeként kapott szerepet.

Az angol második vonalban Buzsáky Ákos ezúttal csak időhúzó csere volt, csapata - a QPR - 2-1-re verte a Crystal Palace-t. Az Ipswich nem kapott gólt a Leeds otthonában, igaz lőni se tudtak. Előbbiért Fülöp Mártonnak is jár a dicséret, aki végigvédte a mérkőzést, utóbbiért pedig Priskin Tamást is lehet hibáztatni, ugyanis 80 perc alatt nem sikerült betalálnia.

Belgiumban Tisza Tibort már a 41. percben lecserélték, reméljük nem komoly a sérülése. Tőzsér Dániel végigjátszotta a Westerlo elleni győztes ütközetet, akárcsak Kovács Péter, ám utóbbi csapata csak egy döntetlenre volt jó a Lokeren otthonában. Juhász Roland szokás szerint végigjátszotta az Anderlecht meccsét, akik nagy meglepetésre csak egy döntetlenre voltak jók az Eupen otthonában.

Görögországban úgy látszik kezd javulni Németh Krisztián helyzete, ugyanis ismét kezdőként kapott szerepet, Szélesivel egyetemben. Ezúttal sajnos nem jött össze a góllövés, a csapata pedig vereséget szenvedett. Szélesi végigjátszotta a mérkőzést, Némónak szűk 70 perc jutott.

Hollandiában Dzsudzsák Balázs ismét betalált, ám csapata csak döntetlent játszott a - Babos Gábort a padra nevező - NEC ellen, így már a nyakukon van a Twente és az Ajax is. Simon Krisztián kezdőként kapott 64 percnyi szerepet a Breda elleni 2-1-es hazai siker alkalmával. A vendégeknél Horváth Gábor kezdőként, Fehér Csaba csereként kapott lehetőséget. A Venlóban Tóth Balázs kezdőként 60 percet kapott a Twente elleni elbukott csatában. Bodor Boldizsár is kezdett, neki 80 perc jutott az AZ Alkmaar ellen.

Dzsudzsák Balázs jelenetei a NEC ellen

Hozzászólások