Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-04-04 - Grundfoci hírek

Ez történt a profiknál - Spanyolország, Anglia - Videók!

Spanyolországban és Angliában is tett egy-egy nagy lépést a listavezető a bajnoki cím felé, ugyanis a legfőbb üldöző egyik országban sem tudta begyűjteni a 3 pontot. A Manchester United ráadásul kétgólos hátrányból tudott fordítani!

Spanyolország, Primera División, 30. forduló

A "Mourinho-mítosz" megkopni látszik, ugyanis a Real Madrid vezetőedzője vereséget szenvedett hazai pályán, amire 2002 óta nem volt példa. Az elkövető pedig nem is egy élcsapat volt, hanem a 15. helyen álló Sporting Gijón. A fővárosiak 1-0-ás vereségének köszönhetően a Barcelona már szinte bajnoknak tekinthető: a katalánok előnye 8 pont - ugyanennyi fordulóval a bajnokság vége előtt.

Messiék az eddigi 30 fordulóban összesen 9 pontot veszítettek, legutóbbi 5 meccsükből egyedül a Sevilla elleni döntetlen mutat csúnyán. Igaz, ezúttal a gépezet picit akadozott, de Piqué góljával így is sikerült elhozniuk a 3 pontot. Azért tegyük hozzá, a Villareal nem véletlenül foglalja el a tabella 4. helyét, és áll harcban a két nagycsapat mögötti egyetlen BL főtáblás helyért.

Az ötödik helytől lefelé nagyon szoros a mezőny, itt maximum egy-egy nagyon nagy arányú győzelem számítana meglepetésnek, amire most nem volt példa, viszont egyetlenegy döntetlen sem volt a fordulóban, ami azért meglepő. Idegenben nyert a Gijónon és a Barcán kívül a Valencia, a Hercules, a Racing Santander, az Athletico és a Bilbao; hazai pályán győzött a Sevilla, a La Coruna és a Levante.

Real Madrid - Sp. Gijón 0-1, Getafe - Valencia 2-4, Villareal - Barcelona 0-1, Real Sociedad - Hercules 1-3, Levante - Malaga 3-1, Espanyol - Racing Santander 1-2, Dep. La Coruna - Mallorca 2-1, Sevilla - Zaragoza 3-1, Osasuna - Atl. Madrid 2-3, Almeria - Athl. Bilbao 1-3

Anglia, Premier League, 31. forduló

Angliában viszont 4 párharc is pontosztozkodással végződött. Abban nincs semmi szokatlan, hogy az Everton és az Aston Villa nem bírtak egymással, de a másik 3 mindenképp szenzáció. Az ötödik Tottenham nem tudta legyőzni a sereghajtó Wigant, a Chelsea vesztett állásból örülhetett az x-nek a Stoke City otthonában, az Arsenal pedig hazai pályán nem bírt a Blackburnnel, így már 3 meccs óta nyeretlen (akárcsak a Tottenham).

A két manchesteri csapat kihasználta a riválisok botlását. A United 2-0-ás hátrányból fordított és nyert 4-2-re a kiesőhelyen álló West Ham ellen - Wayne Rooney klasszikus mesterhármasával. A City még magabiztosabban győzte le a Sunderlandet. Az első félidőben kétszer, a másodikban háromszor rezgett a vendégek hálója. A gólokon 5 játékos osztozott.

Megszakadt a Liverpool 2 meccs óta tartó győzelmi "sorozata" (náluk mostanában ez soknak számít). Hiába vezettek Skrtel góljával, Gera Zoltán volt - és talán jövőbeni? - csapata fordítani tudott, és nyert 2-1-re. Az élbolyból még a Bolton kapott ki, Birminghamben, szintén 2-1-re, csak itt az ő góljuk volt a szépítő találat.

A Fulham meglepően simán verte a Blackpoolt, valamint a Newcastle is nagy arányú győzelemre volt képes a Wolverhamptonnal szemben.

West Ham - Manchester United 2-4, Wigan - Tottenham 0-0, West Brom - Liverpool 2-1, Stoke - Chelsea 1-1, Newcastle - Wolverhampton 4-1, Everton - Aston Villa 2-2, Birmingham - Bolton 2-1, Arsenal - Blackburn 0-0, Fulham - Blackpool 3-0, Manchester City - Sunderland 5-0

Galéria

Hozzászólások