Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-03-22 - Grundfoci hírek

Ez történt a profiknál - Olaszország, Spanyolország, légiósaink - Videók!

A hétvége legjobb teljesítményével egyértelműen Vadócz Krisztián rukkolt elő a külföldön játszó magyar játékosok közül, olyannyira, hogy a goal.com szerkesztői beválogatták a forduló válogatottjába! Ez a forma mindenképp bizakodásra adhat okot a pénteki válogatott meccs előtt.

Idegenlégiósaink

Nem véletlen, hogy ezúttal az olasz és a spanyol bajnokság került egy kalapba légiósainkkal, ugyanis az angol és a német élvonalban egyik honfitársunk sem kapott szerepet. Azt már megszokhattuk, hogy Kádár Tamás - sérülése miatt - nem került be a Newcastle keretébe, de lassan Gera Zoltán teljes nélkülözéséhez is kezdhetünk hozzászokni. Két kapusunk, Gulácsi Péter és Bogdán Ádám legalább a kispadra leülhetett. Utóbbinál rossz hír még egy héttel korábbról, hogy hiába teljesített kiválóan az FA Kupában, a negyeddöntőben ismét a kispadra szorult finn válogatott riválisával szemben. A másodosztályban Buzsáky Ákos és Gyepes Gábor egyaránt csereként lépett pályára, Fülöp Márton és Priskin Tamás pedig a kispadon ülte végig az Ipswich győztes mérkőzését.

A Bundesligában érdekelt 3 játékosunkból Szalai Ádám kiválásával idénre már csak 2 maradt. Hajnal Tamás az utóbbi időben kezdő volt, zsinórban háromszor nyert vele a Stuttgart, a legutóbbi mérkőzést viszont sérülés miatt kénytelen volt kihagyni, valamint pénteken a hollandok ellen sem játszhat. Lőw Zsolt egészséges, de ezúttal őt sem nevezték. A másodosztályban az 1860 München Király Gáborral a kapuban verte 5-1-re a Karlsruhét, Stieberrel a kezdőben nyert az Aachen, Torghelle és Futács pedig csereként kapott 15-15 percet. Stieberről mai hír, hogy nyártól Szalai Ádám csapattársa lesz Mainzban - feltéve, ha Ádám nem igazol el.

Belgiumban Juhász és Tőzsér is végigjátszotta csapat győztes mérkőzését, előbbi két csapata zárta az élen az alapszakaszt. Tisza Tibor szűk 80 percet kapott a Lokeren elleni vesztes meccsen, Kovács Péternek viszont csak 10 perc jutott a Lierse elleni gólnélküli derbin.

A holland élvonalban játszó magyarok fele játszotta végig csapata aktuális mérkőzését: ezen a 3 mérkőzésen összesen esett 2 gól. Dzsudzsák Balázs, - aki sérülése ellenére játszott - örülhetett, Fehér Csaba és Horváth Gábor csapata kikapott, Tóth Balázséknak pedig csak egy gólnélküli döntetlenre futotta. Bodor Boldizsárnak csak 7 perc jutott.

Görög fronton Németh Krisztiánt és Kiss Zoltánt lecserélték, Szélesi Zoltán viszont végig játszott, és ezt egy sárga lappal "köszönte meg" edzőjének. Az olasz másodosztályban Feczesin Róbert nagyszerű formában játszik, ezúttal egy gólpassz került a neve melle, ennek köszönhetően nyert végül az Ascoli:

 

Spanyolország, Primera División, 29. forduló

Ahogy a bevezetőben már említettem, Vadócz Krisztián nagyszerű mérkőzésen van túl. Az Osasuna fölényes 4-0-ás győzelmet aratott a Hércules felett, válogatott középpályásunk pedig nagyszerű teljesítményét megkoronázva egy gólpasszal (lásd: videó 0:08) és egy góllal (0:33) hívta fel magára a figyelmet. Pintér Ádám ezúttal kénytelen volt beérni a cserepaddal.

Ami a többi csapatot illeti, a két nagy egyaránt 2-1-re győzött, ám mögöttük csere volt: a Valencia vereségét egyből kihasználta a Villareal, és feljött a dobogóra. A forduló meglepetése a Malaga Espanyol elleni 2-0-ás hazai sikere, akik ezzel tettek egy nagy lépést a bennmaradás felé.

 Mallorca - Zaragoza 1-0, Barcelona - Getafe 2-1, Atl. Madrid - Real Madrid 1-2, Sp. Gijon - Almeria 1-0,
Rac. Santander - Real Sociedad 2-1, Malaga - Espanyol 2-0, Hercules - Osasuna 0-4, La Coruna - Levante 0-1,
Athletic Bilbao - Villareal 0-1, Valencia - Sevilla 0-1

 

 

Olaszország, Serie A, 30. forduló

Térjünk vissza a magyarokhoz! Rudolf Gergely 65, Koman Vladimir 10 perc játéklehetőséget kapott - legalább pihentek lesznek a hollandok ellen. Vass Ádám viszont kezdőként végigjátszotta a Juventus elleni 90 percet, sőt, adott egy gólpasszt. Pechjére ez csak egy szoros vereséghez volt elegendő.

Nem megy az AC Milannak. A múlt heti Bari ellen nagy nehez kiharcolt döntetlen után a Palermo ellen egyszer sem tudtak betalálni, míg a hazaiak igen. Mondhatnánk úgy is, a Palermo - Milan mérkőzés nyertese az Inter volt, akik a Leccét verték szoros meccsen. Ha múlt héten nem hagynak ott 2 pontot a Bresciánál, befogták volna a városi riválist a tabella élén. A piros-feketékbotlásától eltekintve nem történt meglepetés. Olyannyira nem, hogy a felsőházból más nem is kapott ki, az alsóházban pedig csak 2 győztes volt. Ám mind a Parma Sampdoria otthonában elért sikere, mind a Bari Chievo elleni veresége tulajdonképpen papírforma eredmény volt, tekintve a két csapat aktuális formáját. Koman és Laczkó csapat zsinórban negyedszer maradt alul, Rudolf "kölcsöncsapata" pedig január 6-a óta képtelen győzni!

Lazio - Cesena 1-0, Palermo - Milan 1-0, Fiorentina - Roma 2-2, Udinese - Catania 2-0, Sampdoria - Parma 0-1, Juventus - Brescia 2-1, Inter - Lecce 1-0, Bologna - Genoa 1-1, Bari - Chievo 1-2, Napoli - Cagliari 2-1

Hozzászólások