Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-03-13 - Grundfoci hírek

Ez történt a profiknál - Magyarország, Németország, Olaszország - Videók!

Kivégzés itthon és Németországban is: a Videoton a Ferencvárost, a Bayern München a Hamburgot verte meggyőző fölénnyel. Olaszországban botlott a Milan, köszönhetően Rudolf Gergely találatának!

Magyarország, Monicomp Liga, 19. forduló

A forduló 8 mérkőzéséből 5 hazai győzelmet, 2 pedig döntetlent hozott. Ám a legemlékezetesebb mégis az egy szem vendéggyőzelem volt. A mindkét tavaszi meccsét megnyerő, Európa Liga selejtezős indulást érő helyen álló Ferencváros mindkét tavaszi meccsét megnyerte, ennek is köszönhetően nagyjából 10 000 néző előtt fogadhatták a listavezető Videoton csapatát. Manapság ritka az ekkora nézőszám, de úgy látszik ez inkább a hazaiakat zavarta meg: ötször is a hálójukba került a labda. Pedig az első gól előtt egy pillanatra úgy érezhették, Fortuna velük van, ugyanis André Alves kivételesen kihagyta a büntetőjét. Ám a remény csak pár másodpercig tartott, hiszen a góllövőlistát fölényesen vezető brazil ismételhetett a kipattanóból, és ekkor már nem hibázott. Később Vasziljevics, Lipták, Lencse és Andjics is betalált, kialakítva a 0-5-ös végeredményt! Győzelmével a Vidi 9 pontra növelte előnyét.

Az MTK és a Győr ezúttal sem bírtak egymással: az utóbbi pár hétben harmadszor játszottak döntetlent, ráadásul másodszor gól nélkülit. A fővárosi kék-fehérek ezzel visszacsúsztak a 14. helyre!

A sereghajtó Szolnok nagy meglepetésre legyőzte a kupában szárnyaló Kecskemétet; a Honvéd nagy meglepetésre pontot rabolt Debrecenből; az aktuális fővárosi rangadón pedig a Vasas győzte le hazai pályán az Újpestet.

MTK - Győr 0-0, Szolnok - Kecskemét 2-1, Debrecen - Bp. Honvéd 2-2, Haladás - Pápa 1-0,
Kaposvár - Siófok 3-0, Zalaegerszeg - Paks 1-0, Ferencváros - Videoton 0-5, Vasas - Újpest 1-0

Ferencváros - Videoton összefoglaló:

 

Németország, Bundesliga, 26. forduló

A Bayern München 6-0-ra verte a Hamburgot, ezzel feledtetve az előző 2 forduló visszafogott teljesítményét. Robben klasszikus mesterhármast szerzett, jelezvén, nem hiába került be ismét a holland válogatott keretébe, amely 12 nap múlva Budapesten játszik.

A forduló rangadója a Leverkusen mainzi vendégjátéka volt: a sérült Szalai Ádám csapata - igaz minimális különbséggel, de - kikapott. A Hannover nagy meglepetésre kapott egy négyest Kölnben; valamint a listavezető Dortmund is botlott: a középmezőnyben tanyázó Hoffenheim verte őket 1-0-ra. Hajnal Tamás csapata, a VfB Stuttgart sorozatban harmadik győzelmét szerezte meg, köszönhetően válogatott játékosunk gólpasszának is.

Köln - Hannover 4-0, Wolfsburg - Nürnberg 1-2, Schalke - Frankfurt 2-1, K'lautern - Freiburg 2-1, Hoffenheim - Dortmund 1-0, Bayern München - Hamburg 6-0, Werder Bremen - M'gladbach 1-1, Mainz - Leverkusen 0-1, St. Pauli - Stuttgart 1-2

Hajnal gólpassza:

 

Olaszország, Serie A, 29. forduló

A Napoli a Parmát, az Udinese a Cagliarit verte idegenben. Ők voltak a forduló nyertesei, ugyanis botlott az első két helyezett Milan és Inter, valamint a negyedik Lazio. Utóbbit a szintén EL indulást érő helyen álló AS Roma verte hazai pályán, a milánóiak botlása viszont meglepőbb.

A 2. helyen álló Inter a 19. helyezett Brescia otthonában csak egy 1-1-es döntetlenre volt jó. Úgy is lehet nézni, hogy ez nem meglepetés, hiszen a Brescia zsinórban a negyedik meccsén végzett döntetlenre.

A Brescia mögött is 9 pontos lemaradásban lévő Bari már-már a kezében érezhette a Milan skalpját. Az első félidőben egy szabadrúgás kombináció után vagy egy jó meglátásnak köszönhetően Rudolf Gergely talált be. Rohamoztak a piros-feketék, de a 73. percig nem jött össze nekik semmi, és akkor is csak egy kiállítás, Ibrahimovic durvulása miatt. A Rudolfot ekkor már nélkülöző sereghajtók ettől túlságosan is megnyugodtak, így jöhetett a csereként beállt Cassano, aki még ha góljával nem is tette boldoggá a hazai szurkolók napját, de mindenképp elviselhetőbbé tette azt.

A Sampdoria zsinórban harmadszor kapott ki, ezúttal szintén egy mögöttük levő csapattól, a Cataniától. Meglepetésre Laczkó Zsolt a kezdőcsapatban kapott helyet, gyorsan be is gyűjtött egy sárga lapot. Őt később Koman Vladimir váltotta.

A forduló 10 mérkőzésén egyébként összesen nyolcszor mutatták fel a piros lapot a játékvezetők.

Brescia - Inter 1-1, Cesena - Juventus 2-2, Milan - Bari 1-1, Lecce - Bologna 0-1, Genoa - Palermo 1-0, Chievo - Fiorentina 0-1, Catania - Sampdoria 1-0, Cagliari - Udinese 0-4, Roma - Lazio 2-0, Parma - Napoli 1-3

Rudolf gólja:

Hozzászólások