Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-03-21 - Grundfoci hírek

Ez történt a profiknál - Magyarország, Anglia, Németország - Videók!

Magyarországon 3, Angliában 2 ponttal növelte előnyét a listavezető, Németországban viszont 2 ponttal csökkent az éllovas fórja. Mindhárom bajnokságból sok van még hátra, de a Videoton szárnyalása arra enged következtetni, hogy eldőlt a 2011-es BL selejtezők magyar indulójának kiléte; míg az ezüstéremért minimum 5 csapat is versenyben van még.

Magyarország, Monicomp Liga, 20. forduló

Múlt heti 5-0-ás idegenbeli sikere után a Vidi ezúttal hazai pályán játszott az élbolyban tanyázó Debrecennel. A Loki egy esetleges győzelemmel felugorhatott volna a második helyre, 8 pontra megközelítve riválisát. Az első félidőben nem esett gól, ám a második félidőben 11 perc erejéig összekapták magukat a fiúk: az első gólt Lencse László szerezte, amelyre 4 perc elteltével Adamo Coulibaly válaszolt. Nem kellett sokat várni az újabb gólra sem, ezt a gólkirály jelölt André Alves szerezte, beállítva ezzel a 2-1-es végeredményt.

Az élcsapatok közül a Ferencváros és a Zalaegerszeg is vereséget szenvedett: előbbit a nemrég edzőváltáson átesett Győr, utóbbit a kupában menetelő Kecskemét verte 1-1 góllal. A Kaposvár Pápán hagyott 2 pontja nem nagy meglepetés, tekintve a mezőny szorosságát. A fehérváriakon kívül a Paks tekinthető a forduló nyertesének: Haladás elleni győzelmüknek köszönhetően feljöttek a második helyre.

Volt egy olyan mérkőzés a fordulóban, amely a múlt évtizedben sokszor bajnoki címekről volt hivatott dönteni, idén viszont inkább lehetett kiesési rangadónak tekinteni: ez pedig nem más, mint az Újpest - MTK. Mindkét csapat 5 pontra volt a kieséstől, ezért egyértelmű volt, hogy egyikük sem a döntetlenre fog játszani. A kék-fehérek nagyszerűen teljesítettek a téli edzőmeccseken, versenyben voltak a Magyar Kupában, és a tavaszi bajnoki szezont is győzelemmel kezdték. Azóta viszont nem megy nekik. A szintén nem történelme legjobb formájában játszó Újpest megtalálta az ellenszerüket: nem hagyták érvényesülni a sok lapos passzra épülő taktikájukat, cserébe pedig kétszer is betaláltak Szatmári Zoltán kapujába. Kanta József ugyan még szépíteni tudott, izgalmasabbá téve a végjátékot, de az eredmény már nem változott. A lilák menekülnek, a Hungária körúton viszont egyre erősebben fúj a kiesés szele, vagy ahogy Garami József fogalmazott: a tönk szélére került a csapat.

Kecskemét - Zalaegerszeg 1-0, Videoton - Debrecen 2-1, Siófok - Vasas 0-0, Pápa - Kaposvár 1-1,
Paks - Haladás 2-1, Bp. Honvéd - Szolnok 0-0, Győr - Ferencváros 1-0, Újpest - MTK 2-1

 

Anglia, Premier League, 30. forduló

Menetel a Chelsea. Három héttel a United után a másik manchesteri csapatot, a City-t is megverték hazai pályán, így győzelmi szériájuk 3 meccsesre nőtt. A listavezető MU két vesztes találkozó után tudott ismét nyerni, igaz, csak egyetlen gól döntött a javukra a Bolton ellenében, pedig akkor már emberhátrányban játszottak! A második helyezett Arsenal viszont botlott: nagy meglepetésre csak döntetlent értek el a West Bromwich otthonában.

A City és a Tottenham - 0-0 a West Ham ellen - botlásának a Liverpool örült a legjobban. Úgy látszik sok szenvedés után - az Európa Ligából való kiesés ellenére - kezdenek visszatérni a győzelmek útjára: kettőt lőttek a Sunderlandnek, miközben a saját hálójuk érintetlen maradt.

A tabella aljára is érdemes odafigyelni: 8 csapat található 4 ponton belül, közülük bárki kieshet még. Az utolsó helyezett Wigan például az utolsó előtti Birmingham ellen tudott fordítani, ám még így is ők vannak leghátul.

Tottenham - West Ham 0-0, Wigan - Birmingham 2-1, West Brom - Arsenal 2-2, Stoke - Newcastle 4-0, Manchester United - Bolton 1-0, Blackburn - Blackpool 2-2, Aston Villa - Wolverhampton 0-1,
Everton - Fulham 2-1, Sunderland - Liverpool 0-2, Chelsea - Manchester City 2-0

 

Németország, Bundesliga, 27. forduló

Az első dolog, ami feltűnik az embernek, hogy a 18 csapatból mindössze 3 olyan volt, amelyik nem tudott gólt szerezni. Elég csak összehasonlítani a fenti két bajnoksággal, hogy ez mekkora dolog. Az egyik ilyen csapat az utolsó helyezett Mönchengladbach volt, akik vereségüknek köszönhetően távolabb kerültek a bennmaradástól, ám hiba lenne őket már biztos kiesőnek tekinteni. Nagyon szoros a mezőny, az alsóházból szinte bárki veszélybe kerülhet még.

A listavezető Dortmundnak visszaesett a teljesítménye, az előző heti vereség után most csak egy döntetlenre voltak képesek a Mainz ellen. Ráadásul a közvetlen üldözők mind győztek: a Leverkusen a Schalkét, a Hannover a Hoffenheimet, a Bayern pedig a Freiburgot verte. Figyelmet érdemel még a Hamburg Köln ellen szerzett fél tucat gólja.

Hajnal Tamás egy sajnálatos sérülés miatt ezúttal kimaradt a Stuttgart keretéből. Nem feltétlenül ennek tudható be, de a VfB hármas győzelmi szériája véget ért: csak egy döntetlenre voltak képesek a kieső helyen álló Wolfsburggal szemben. Sajnos irányítónk kénytelen lesz kihagyni a pénteki, Hollandia elleni hazai válogatott találkozót is, ám a visszavágón reményeink szerint már számolhat vele Egervári Sándor.

M'gladbach - K'lautern 0-1, Nürnberg - Werder Bremen 1-3, Hannover - Hoffenheim 2-0, Hamburg - Köln 6-2, Freiburg - Bayern München 1-2, Frankfurt - St. Pauli 2-1, Dortmund - Mainz 1-1, Leverkusen - Schalke 2-0, Stuttgart - Wolfsburg 1-1

Hozzászólások