Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-04-03 - Grundfoci hírek

Ez történt a profiknál - Légiósaink - Videók!

Hogyha minden évben összegeznénk külföldön játszó játékosaink teljesítményét, alighanem azok a hetek lennének többségben, amikor született magyar gól. Ezt ezen a héten is elmondhatjuk, ezúttal az osztrák és a német Bundesligában esett egy-egy magyar gól.

Németország

Hajnal Tamás sérülése miatt kénytelen volt kihagyni válogatottunk legutóbbi mérkőzéseit, és a Werder Bremen ellen is kérdéses volt a játéka, de végül a kezdőcsapatban kapott helyet. 12 perc elteltével meg is hálálta a bizalmat: egy kapusról kipattanó labdára csapott le könyörtelenül, és onnan már nem volt nehéz dolga a hálóba találni. A védekezéshez is hozzátette a magáét: egy szöglet utáni kavarodás után a gólvonalról mentett óriásit. Győzniük végül nem sikerült, ám a legutóbbi 5 meccsen szerzett 11 pontjával a Stuttgart így is a második legjobb formában lévő csapat a Bundesligában!

Szalai Ádám sérült, Lőw Zsolt pedig a kispadról nézhette végig a Mainz Freiburg ellen elért döntetlenjét. Csapatuk a legutóbbi 3 meccsén mindössze 2 pontot szerzett, de még így is Európa Liga selejtezőt érő helyen áll.

A 2. ligában magyar rangadót rendeztek: Stieber és Király - mindketten végigjátszották a mérkőzést - párharcából előbbi került ki győztesen. Torghelle Sándor negyed órát kapott Düsseldorfban, csapata meglepően simán nyert. Futácsék is begyűjtötték a 3 pontot, Márkó azonban a kispadra sem ülhetett le.

Hajnal Tamás gólja a Werder Bremen ellen

Anglia

A Premier League küzdelmeibe sajnos nem nagyon avatkozunk be. Gulácsi Péter és Bogdán Ádám szokás szerint a kispadon ült, Kádár Tamás sérült, Gera Zoltán pedig keddi nagyszerű teljesítménye ellenére sem került be a kezdőbe. Persze nála nem csak a teljesítmény számít. Mivel nem írta alá a Fulham szerződéshosszabbítási ajánlatát, feltehetően már nem láthatjuk játszani ebben az évadban.

A Championshipben Gyepes Gábor a kispadról nézte végig wales-i csapat fölényes sikerét, akárcsak Fülöp Márton az Ipswich vendégsikerét. Priskin Tamásnak fél óra jutott újdonsült csapatában, a Swansea-ban, Buzsáky Ákosék pedig holnap este játszanak.

Olaszország

Vass Ádámnak 66 perc jutott a Bologna elleni 3-1-es mérkőzésen, lecserélése előtt esett az utolsó gól. Rudolf Gergely 72 percig volt pályán a Parma elleni győztes összecsapáson. A Bari győzelme nagy meglepetés, ám aligha kerülik már el a kiesést, sőt, az utolsó hely is biztosnak látszik. A Sampdoria 4 vesztes meccs után el tudott érni egy gólnélküli döntetlent: itt Laczkó Zsoltnak 20 perc jutott, Koman Vladimir pviszont a keretbe se került be.

A Serie B-ben Feczesin végig a pályán volt a Novara otthonában, ám sem ő, sem csapattársai nem tudták megzörgetni a hazai hálót.

Egyéb országok

Spanyolországban Vadócz Krisztián a 66. percben, 3-0-ás hátrányban állt be az Atletico Madrid ellen, ám csapatától már csak a szépítésre futotta. A Zaragoza is vereséget szenvedett, ezt Pintér Ádám a kispadról nézte végig.

Hollandiában Dzsudzsák Balázsék fontos meccsen szenvedtek vereséget, így lecsúsztak a 2. helyre, és a bajnoki cím sorsa már nem csak az ő kezükben van. Balszélsőnk végigjátszotta a meccset, de a szombati nem az ő napja volt. Horváth Gábor és Fehér Csaba szintén végigjátszotta csapata mérkőzését: a Breda idegenben győzte le a De Graafschapot. Tóth Balázsnak is 90 perc jutott, ám a Venlo kikapott. A két Simont, Andrást és Krisztiánt is a kispadon jegelték, de míg előbbi örülhetett, utóbbi csapata vereséget szenvedett. Bodor Boldizsár is a pálya mellől szemlélte az eseményeket, de így sem unatkozhatott, ugyanis a Roda 5-4-re győzte le idegenben a Willem II-t. A 9 gólból 8 a második 45 perc alatt esett!

Belgiumban Tőzsérék nyertek, Juhászék kikaptak. Mindketten végig pályán voltak, utóbbi egy öngóllal "járult hozzá" a vereséghez. Tisza Tibornak szűk fél óra jutott, pályán volt csapata egyenlítő góljánál, és a lábában volt a meccslabda, ám a kapusba lőtte, így maradt a döntetlen.

Görögországban Németh Krisztián a padról nézte végig, ahogy Szélesi Zoltán és a többiek kitömik a Xanthi kapuját. Az Olympiakoszban pedig Megyeri Balázst dobták a mélyvízbe, ahol nem is vallott szégyent.

Végül, de nem utolsó sorban Ausztria! Szabics Imre egy gólpasszal és egy nagyszerű labdaátvétel utáni góllal járult hozzá a Sturm Graz döntetlenjéhez.

Szabics Imre gólpassza (0:35-től) és gólja (5:10-től)

Hozzászólások