Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-03-29 - Grundfoci hírek

Ez történt a profiknál - EB selejtezők, március 29. - Videók!

10 Európa-bajnoki selejtező mérkőzést rendeztek tegnap szerte a földrészen. Óriási hazai dominancia volt, ugyanis 2 döntetlen mellett mindössze 1 vendégsiker született, azt is a világbajnok spanyol csapat érte el. Pedig mi is vezettünk ám Hollandiában!

Rosszul indult a meccs: már bő 10 perc után hátrányba kerültünk egy óriási védelmi hibának köszönhetően. Még az első félidőben Dzsudzsák Balázs egy gyorsan elvégzett szabadrúgás után kilőtte a bal alsó sarkot, ám a játékvezető visszafújta, mondván nem vártuk meg a sípszót... Több gól már nem esett az első 45 perc folyamán, így 1-0-ás állásnál vonulhattak le a csapatok.

Bánhatta, aki későn ért vissz a szünetről, ugyanis 5 perccel később már nálunk volt az előny! Előbb egy kisszögletnek, Rudolf szólójának és egy kis szerencsének köszönhetően egyenlítettünk, majd egy kissé pontatlan Dzsudzsák beadásra robbent be Gera, és gyönyörű kapásgólt szerzett.

Körülbelül 10 percig vezettünk, a 3-1-hez is vomajd egy szerencsés "kényszerítős" góllal Sneijder egyenlített, a 72. percben pedig már ismét a hollandoknál volt az előny a csereként beállt van Nistelrooy révén. 3 perc múlva Gera egalizált egy nagyszerű kiugratást követően, 5 percre rá viszont már 5-3 volt a hazaiaknak Kuyt duplája révén. Mivel az utolsó 10 percben nem esett gól, ez is maradt a végeredmény. A támadósorunk ezúttal nem vallott szégyent, de hátul ennyit máskor nem lehet hibázni.

A svédek magabiztosan verték Moldovát, így már 6 ponttal jobban állnak nálunk vesztett pontok tekintetében. Nincs mese, mindhárom hátralévő meccsünket hozni kell, és még az sem biztos, hogy elég lesz a csoport 2. helyéhez.

A B, G, és H csoportokban ezúttal nem rendeztek mérkőzéseket.

Az A csoportban a törökök 2-0-ra verték az osztrákokat, így feljöttek a 3. helyre, míg a belgák az Azerbajdzsán elleni fölényes diadalukkal már pontelőnnyel állnak a 2. helyen.

Észtországban a csapatok helyezéseit tekintve igazságos döntetlen született , akárcsak a C csoport másik mérkőzésén, amivel talán az észak-írek lehetnek elégedettebbek.

A D csoport egyetlen találkozóján a vártnál gyengébben teljesítő Románia azért hazai pályán le tudta gyűrni Luxemburgot, még ha a vendégek olyan 2 perc erejéig vezettek is ellenük a sorozatban lőtt első góljukkal.

Az F csoportban Izrael egyetlen góllal győzte le Grúziát, ennek köszönhetően akár a csoport élére is odaérhetnek még.

Az I csoportban pedig a csehek és a spanyolok is hozták a kötelező győzelmet.

A Törökország - Ausztria 2-0, Belgium - Azerbajdzsán 4-1
C Észtország - Szerbia 1-1, Észak-Írország - Szlovénia 0-0
D Románia - Luxemburg 3-1
E Svédország - Moldova 2-1, Hollandia - Magyarország 5-3
F Izrael - Grúzia 1-0
I Csehország - Liechtenstein 2-0, Litvánia - Spanyolország 1-3

Következő tétmérkőzésünk: június 3., San Marino - Magyarország

Hozzászólások