Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-03-27 - Grundfoci hírek

Ez történt a profiknál - EB selejtezők - Videók!

Pénteken nemzeti válogatottunk Hollandiát fogadta a Puskás Stadionban, de most erről nem nagyon lesz szó, a végeredményt úgyis tudja mindenki. Viszont, hogy ne érezzük magunkat annyira szerencsétlennek, volt egy sorstársunk: Németország hazai pályán szintén 4 gólt rámolt be, a szenvedő fél pedig a kazah csapat volt...

Mellettünk csupán szól, hogy mi a világbajnoki ezüstérmestől kaptunk négyet, míg Kazahsztánnak a bronzérmes köszönt be ugyanennyiszer. Ám amíg mi itthon játszottunk, ők idegenben. Ráadásul mi a 36. helyen állunk a FIFA világranglistáján, míg ők nagyjából 100 hellyel mögöttünk... Magabiztos győzelmükkel a hollandok 6 pontra elhúztak tőlünk, mi pedig vesztett pontok tekintetében visszacsúsztunk a svédek mögé.

A kazahok veresége abból a szempontból nem meglepő, hogy ők álltak az A csoport utolsó helyén, a németek pedig az elsőn, hibátlan mérleggel. A csoport másik mérkőzésén Belgium Ausztriában tudott nyerni nagy meglepetésre, és ezáltal - még ha csak ideiglenesen is -, de feljöttek a csoport 2. helyére, amiért még nagy harc lesz köztük és a törökök között.

Még ennél is kiegyensúlyozottabb a B csoport. Ott ugyanis 5 teljes kör után hármas holtverseny van az élen, és a negyedik helyezett Örményország is alig 2 ponttal van tőlük lemaradva. Utóbbiak Oroszország ellen értek el egy gólnélküli döntetlent, míg Szlovákia a pont nélküli Andorrát verte - igaz nehezen -, Írország pedig két korai góljának köszönhetően Macedóniát múlta felül.

Olaszország magabiztosan áll csoportja élén, ezúttal az egyik legnagyobb rivális Szlovéniát gyűrték le idegenben. A szerbek pedig talán az utolsó szalmaszálba kapaszkodnak: Észak-Írország elleni sikerüknek köszönhetően még elcsíphetik a csoport második helyét.

Szintén papírforma eredmény a franciák luxemburgi sikere. Albánia minimális különbséggel verte Fehéroroszországot, ám ez pont elég volt nekik ahhoz, hogy pontszámban beérjék ellenfelüket. A győzelem értékét növeli, hogy a fehéroroszok az első 4 meccsükön nem kaptak gólt. Románia szenvedése folytatódott: a Boszniában szerzett góljuk nem volt elég a pontszerzéshez.

Az F csoportban sem dőlt még el semmi: Görögország került az élre, míg Grúzia legyőzte Horvátországot, ezáltal 1 pontra megközelítette azt. Izrael sincs sokkal lemaradva, ők Lettországgal szemben tettek szert egy kis előnyre.

A G csoportban 4 teljes kör után úgy néz ki, hogy Anglia és Montenegró közül kerül majd ki a csoportgyőztes (Lampardék a sereghajtó Wales-t verték), a dobogó alsó fokáért pedig Svájc és Bulgária vívhat nagy csatát. Kettejük párharca most döntetlenre végződött.

Norvégia elszakadhatott volna Portugáliától, ehelyett azonban csak 1 ponttal növelte előnyét: Dániát nem sikerült legyőzniük, akik így viszont beérték Ronaldóékat. A két sereghajtó nem bírt egymással, Izland számára akár bravúrként is felfogható a Cipruson elért 0-0-ás döntetlen!

Az utolsó csoportban - akárcsak a miénkben -, csak egy meccset rendeztek. Csehország az első félidő közepén vezetést szerzett Spanyolország ellen, amelyre sokáig nem tudtak felelni az aktuális világbajnokok. 20 perccel a vége előtt - amikor más csapatnál már kezdenek bepánikolni -, jött David Villa, és akcióból egyenlített, majd pár perccel később büntetőből a győztes gólt is megszerezte. Ezzel csapat továbbra is pontveszteség nélkül áll a csoport élén, és nem lenne meglepetés, ha ugyanezt mondhatnánk el a selejtezők utolsó köre után is.

A: Ausztria - Belgium 0-2, Németország - Kazahsztán 4-0
B: Örményország - Oroszország 0-0, Andorra - Szlovákia 0-1, Írország - Macedónia 2-1
C: Szerbia - Észak-Írország 2-1, Szlovénia - Olaszország 0-1,
D: Luxemburg - Franciaország 0-2, Bosznia és Hercegovina - Románia 2-1, Albánia - Fehéroroszország 1-0
E: Magyarország - Hollandia 0-4
F: Grúzia - Horvátország 1-0, Izrael - Lettország 2-1, Málta - Görögország 0-1
G: Wales - Anglia 0-2, Bulgária - Svájc 0-0
H: Ciprus - Izland 0-0, Norvégia - Dánia 1-1
I: Spanyolország - Csehország 2-1

Hozzászólások