Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2009-11-25 - Grundfoci hírek

Évértékelő a bajnok szemével

Kiss Zalán spontán összefoglalóját néhány számadattal egészíteném ki: a Napredak vívta a kupasorozat legtöbb meccsét. Egészen pontosan 105-öt. Idén 81-et, amiből 39-et megnyertek. Ráadásul két alkalommal a kupa is náluk landolt...

"A Napredak már a 15. kupán szerzett második hellyel szinte behozhatatlan előnybe került, ám a Fehér Ház remek formája, és az egy kupán szerezhető pontszámok növekedése révén csak a 18. kupa után vált biztossá (hacsak nem lesz 20 csapatos a következő két kupa:-)), hogy mi leszünk a 2009-es sorozat bajnokai!

Ez a kupa szerencsésen kezdődött a számunkra, hiszen két nagyon ügyes, ám fiatal csapattal kerültünk össze. Egy mérkőzést leszámítva (1-0 - Csakatrick) könnyű dolgunk volt, és végül 4 győzelemmel kvalifikáltuk magunkat a negyeddöntőbe. 17 góllal terheltük meg az ellenfelek hálóit, miközben Demeter lehúzta a rolót. 12 pont, 17 rúgott, 0 kapott gól. Ez jól kezdődött.

A második győzelmünk után, már fél szemmel a mellettünk lévő B csoport küzdelmeit figyeltük. Nagyon szerettük volna még az elődöntő előtt elkerülni a Fehér Házat, így elégedettek voltunk, hogy a Focisokk elbukták az első helyért dúló küzdelmet.

Jöhetett a negyeddöntő. FC Focisokk vs. Napredak!

Eddig 4 mérkőzést játszott egymás ellen a két csapat. 2 Napredak, 1 Focisokk győzelem, és egy döntetlen volt a mérleg. Ez alapján mi számíthattunk esélyesnek, azonban nem felejtettük, a Focisokk  aznap már egyszer legyőzték a Fehér Házat, mi pedig talán kicsit elkényelmesedtünk a juniorok ellen. Óvatosan kezdtünk, aminek meg is lett az eredménye. Az első pár percben dominálnak a vecsési srácok, aztán beindult a gólgyártás! A félidőben 2-0-ra mentünk, amit a másodikban további kettővel toldottunk meg. 4-0 után kényelmesen játszhattunk. Tudtuk, hogy az egész mezőny egyik legnagyobb küzdője az FC Focisokk, de innen még ők sem állhattak fel. Nem is sikerült nekik, bár 1 perccel a vége előtt Demeter is megadta magát. 4-1. Ez a vége.

Győzelmünkkel teljesítettük a minimális célt, bejutottunk a legjobb 4-be, ahol az elődöntőben a "csapat másik felével" kellett szembe néznünk, nevezetesen az Igénytelenekkel!

Eddig ötször találkoztunk egymással, és nagyon domináltak az Igénytelenek. 1 Napredak, 3 Igénytelenek győzelem, és 1 döntetlen. Tartottunk tőlük. Igyekeztünk hátul nem kinyílni, és jó szorosan fogni Hidvégi Mátét. Gyakorlatilag a védekezés felemésztette az összes energiánkat. Bár a végén vezettünk néhány támadást, a mérkőzésre a mezőnyharc volt jellemző. Jöhetett a 6-os párbaj. És, micsoda párbaj volt!

Az Igénytelenek csapata kezdte. Gól, 1-0. Nálunk Kiss Gábor folytatta. Gól, 1-1. A második fordulóban Demeter parádésan védett, maradt az 1-1. Erdélyi állt a labda mögé, és ballal higgadtan belőtte. Góóól , 2-1. Demeter nem tudott védeni, gól, 2-2. Amennyiben Barla-Szabó belövi, döntőben a csapat. Nagy lövés. Fölé... Maradt a 2-2. Jöhetett a hirtelen halál! A nyomás immár rajtunk volt. Az első körben gól, 3-2 az Igénytelennek. Én álltam a labda mögé. Gól, 3-3, megyünk tovább. Demeter nem tud védeni. Gól, 4-3. Koskovics a labda mögött. Góól, 4-4. Bravó Marci! Kivédte a 6. büntetőt! Ha Hidvégi Péter belövi, megnyertük, de nem lövi... Csúnyán mellé. Megy tovább, illetve kezdődik elölről! Újabb gól, 7-6 oda. Kiss Gábor magabiztosan belövi, 7-7. Demeter ismét nem tud védeni (nem mintha az ő hibája lenne), 8-7 oda. Minden szem Erdélyin, aki belőtte, 8-8! Parádés védés, bravó Marci, marad a 8-8. Ismét Barlán a sor, nem adja oda másnak a labdát. Ő akarja rúgni. Berúúúgja!!! 9-8-ra nyertünk! Irány a döntő!

A döntőben a bajnokság 3. helyezettjével, a Fehér Házzal csaptunk össze. Az év 2. kupájának döntője ismétlődött meg, mind a résztvevő csapatokat, mind a végeredményt tekintve. Hiába Demeter remek formája (a torna kapusa lett), ismét 4-1-re nyert a Fehér Ház, ezzel elsőként 3 kupagyőzelmet szerzett az évben. Gratulálunk nekik!

Egy kis évértékelés!

Az elmúlt 18 kupán - főleg a tavalyi év függvényében -, nagyon jól teljesítette a csapat. Hatszor jutottunk a döntőbe, amelyet kétszer sikerült megnyernünk. További négy alkalommal végeztünk a 4. helyen, azaz elmondható, hogy legalább a kupák felén a legjobb 4 közé jutottunk! Bár keretünk közel 30 fős, a legjobb eredményeket a Demeter - Barabás, Barla-Szabó, Hidvégi P., Hidvégi M., Erdélyi F., Erdélyi Z., Kiss Z., Koskovics összeállításban szereztük.

Mellettük meg kell említeni a Gráczer Miklóst, és Kiss Gábort is, akik szintén lelkesen jártak a kupákra! Jövőre ez a 11 játékos fogja alkotni a csapat gerincét, kiegészítve néhány, már kipróbált labdarúgóval."

Hozzászólások