Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-04-14 - Grundfoci hírek

Európa Liga: Íme a legjobb 4!

Míg a BL-ben spanyol dominancia lesz az elődöntőkben, az EL-ben a szomszédos ország csapatainak akarata érvényesül. Nem kevesebb, mint 3 portugál csapat jutott tovább, ami azt is jelenti, hogy Dzsudzsák Balázsék sajnos elbúcsúztak.

Óriási az Ibériai-félsziget dominanciája: a két kupasorozat legjobb 8 csapatának a háromnegyedét ők adják. A 3-3 spanyol és portugál csapat mellé mindössze egy angol és egy német klub tudott csatlakozni, és mivel egymás ellen játszanak, a két döntőnél is pont ugyanilyen lesz az arány.

A PSV 4-1-re kapott ki Lisszabonban a Benficától. A portugálok az egész mérkőzésen fölényben játszottak, nem csak a győzelmük, hanem az arányát is megérdemelték. A visszavágón a nagy hátrány miatt hamar meg kellett kezdenie a gólgyártást a PSV-nek, hogy legyen esélyük a fordításra. Ezt ők is jól tudták, az első nagy helyzet mégis a vendégekhez fűzödött. Ezután folyamatosan veszélyeztetett a PSV, majd a jobb szélen kiugró Lens beadását Dzsudzsák Balázs váltotta gólra! A 25. percben pedig már csak 1 gól volt a "luzitánok" előnye összesítésben, ugyanis Lens egy újabb kiugrást már maga váltott gólra, igaz egy kis szerencse is kellett hozzá.

A félidő vége előtt viszont jött a hidegzuhany: a kétperces hosszabbítás leteltekor egy szabadrúgást íveltek be a vendégek, amire Isaksson nagy rosszul jött ki, ezt pedig Luisao egy nagyszerű kapufás góllal hálálta meg. Ezután, azaz a fordulást követően már nyugodtabban játszhatott a Benfica, hátrébb húzták a védelmi vonalat, majd egy labdaszerzést követően bekeveredtek a tizenhatoson belülre, ahol az eindhoveniek összehoztak egy elég amatőr büntetőt, amit aztán Cardozo gólra is váltott.

Több gól már nem esett, így a Benfica ment tovább 6-3-as összesítéssel. Válogatott szélsőnk teljesítményére most nem lehetett panasz, volt egy szép szabadrúgása is, de összszedett egy sárga lapot is, ami azt jelentette, ki kell hagyni a következő mérkőzést. Végül kiderült: nem az elődöntő lesz az.

 
PSV - Benfica 2-2 - továbbjutott: a Benfica 6-3-as összesítéssel


Spartak Moszkva - FC Porto 2-5 - továbbjutott: az FC Porto 10-3-as összesítéssel


Braga - Dinamo Kijev 0-0 - továbbjutott: a Braga 1-1-es összesítéssel, idegenben lőtt góllal


Twente - Villareal 1-3 - továbbjutott: a Villareal 8-2-es összesítéssel

Hozzászólások