Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2012-10-25 - Hírek

Európa Liga: Folytatódhat a Vidi menetelése

Ma rendezik az Európa Liga 3. fordulóját. Legutóbb a portugál Sporting tapasztalhatta meg, milyen érzés vesztesen elhagyni a Sóstói Stadiont, ma pedig a svájci Baselre várhat hasonló sors. Lássuk az esélyeket.

Az első fordulóban a - korábban a Gentet kiejtő - Videoton egy másik belga csapathoz látogatott, és sima 3-0-ás vereséget szenvedett. Ezzel a mérkőzéssel párhuzamosan a Basel szintén idegenben 0-0-ra volt képes a Sporting ellen.


A második fordulóban mindkét csapat megtörte a gólcsendjét hazai pályán: a Basel kettőt lőtt a Genknek - igaz, ez csak egy döntetlenre volt elég -, míg a Videoton háromszor is betalált a Sporting ellen, és 3-0-ra nyert. A gólokat Vinicius, Oliveira és Nikolics szerezték, mindhármat az első félidőben.


Ma este Székesfehérváron találkozik a két csapat, és az összes jelentős sportfogadó irodánál svájci győzelem esetén lehet a legkevesebbet nyerni. A hazai siker és a döntetlen valószínűségét nagyjából egyenlőre teszik. Mi azért bízunk a Vidiben.


A magyar bajnokságban eddig gyengén szerepel Paulo Sousa együttese: 11 mérkőzésen mindössze 15 pontot szerzett (4-4 győzelem és vereség, 3 döntetlen), ebből 13-at az első 6 találkozón! Ezzel együtt a 7. helyezés nem olyan rossz, de a listavezető Győrtől már 11 pont a lemaradásuk. A főpróbát pénteken tartották: jó játékkal, de 3-2-es vereséget szenvedtek az MTK vendégeként.


A Basel is hasonlóan szerepel a - mindössze tízcsapatos - svájci szuperligában: 13 mérkőzésen 5-6-2-es mutatóval rendelkeznek, ez a 21 pont pedig a 4. helyre elég, 21 lőtt góljuk pedig a második legjobb a ligában. A listavezetőtől nekik is 11 pont a lemaradásuk. Vasárnap a Luzerntől kaptak ki 1-0-ra.


A fogadóirodák szerint a csoport másik mai meccse, a Genk-Sporting akármerre eldőlhet, ám az eddigi mérkőzések alapján talán a belga siker a valószínűbb. Ha a Genk és a Videoton is győzni tudna, akkor 7 illetve 6 pontjukkal lépéselőnybe kerülnének a 2 pontos Basellel és az 1 pontos Sportinggal szemben.


A legszorosabb állás pedig akkor alakulhatna ki, ha a portugálok nyerni tudnának, a másik találkozó pedig döntetlenre végződne. Ezesetben egyedül a Baselnek lenne 3 pontja, míg a többi csapatnak 4.


Hajrá Vidi!

Hozzászólások