Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-04-21 - Grundfoci hírek

Európa Liga - 1 hét múlva elődöntők

Az elmúlt néhány napban technikai problémákkal küszködtünk, de mostantól ismét teljes fokozaton működik a gépezet. Kezdjük is mindjárt egy rendhagyó cikkel, nézzük meg hogyan állnak saját bajnokságukban az Európa Ligában még versenyben lévő csapatok.

Benfica - Braga

A holland PSV kiesésvel az utolsó magyar játékos, Dzsudzsák Balázs is búcsúzott az idei európai kupaporondról. Az őket kiverő Benfica a portugál bajnokság 2. helyén áll, és már biztos az ezüstérem, ugyanis a - másik ágon érdekelt - Porto 1 híján 20 ponttal van előttük, míg mögöttük 14 ponttal van lemaradva az elődöntős ellenfél, a Braga.

Ebben a szezonban már mindkét bajnokijukat lejátszották egymással, és ha ez alapján "osztanánk ki" a döntő egyik helyét, a Benfica jutna be, de csak idegenben lőtt góllal, szóval nagyon izgalmas párosításra van kilátás. Aktuális bajnoki formát tekintve a Braga áll jobban: utolsó 5 meccsükön csak 2 pontot veszítettek, igaz azt most hétvégén. A Benfica most győzni tudott, ám az előző 4 mérkőzéséből kettőt elvesztett (egyiket a listavezető és a másik ágon érdekelt Porto, a másikat az utolsó előtti Naval ellen!), a sereghajtó Portimonense ellen pedig csak egy döntetlenre volt képes.

A Braga 27 összecsapásának kevesebb, mint a felét (13) nyerte meg, 5 döntetlent játszott és 9-szer szenvedett vereséget, míg a Benfica ugyanennyi találkozón 19 győzelmet szerzett, 1-szer végzett x-re, valamint 7 vereséget jegyzett.

A negyeddöntőben is a Benfica tűnt a jobb csapatnak: 6-3-as összesítéssel verték ki a PSV-t, míg a Braga csak 1-1-gyel, idegenben lőtt góljának köszönhetően jutott tovább.

 

Porto - Villareal

A portugál dominanciát a listavezető - és már bajnok - Porto teszi teljessé. Újabb trófeájuk teljesen megérdemelt, ugyanis ha vereség nélkül tudják le a hátralévő 3 mérkőzést, veretlenül zárhatják a szezont. Bár ezt nyilván szívesen elcserélnék az Európa Liga serlegére. Ráadásul még a Portugál Kupában is versenyben vannak, a döntőben a Guimaraes lesz az ellenfelük. Ha az EL negyeddöntőben nyújtott játékukat nézzük, már most postázhatjuk nekik a trófeát, ugyanis a hazai 5-1-en után idegenben sem adták alább, és 10-3-as összesítéssel verték ki a Szpartak Moszkvánt.

Ellenfelük, a spanyol Villareal jelenleg a Primera División negyedik helyén áll, és a Valenciával áll nagy harcban a dobogó 3. fokáért, és az ezzel járó BL főtáblás helyért. 2 hete pont egymással játszottak, és a Valencia egy 5-0-ás alázással tett szert 6 pontos előnyére. Nem ez volt az egyetlen vereségül a közelmúltban, ám a Barcelona ellen elért 0-1 akár dicsőségnek is mondható, a Gijón ellen elhullajtott 2 pont viszont még nagyon hiányozhat a bajnokság végén. Legutóbbi meccsüket legalább megnyerték a Zaragoza ellen. 32 forduló után 17 győzelmük, 6 döntetlenjük és 9 vereségük van. Előnyük 9 pont a mögöttük álló Bilbaóval szemben. Az Európa Liga legutóbbi körében ők is nagyon simán, negyeddöntőhöz méltatlan különbséggel jutottak tovább a holland Twente ellenében. A hazai 5-1-et egy idegenbeli 3-1-el fejelték meg.

Hozzászólások