Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-08-04 - Grundfoci hírek

Egy ritkán látott ellenfél: Észtország

Észtország az ötödik kalapból került a VB-selejtezős csoportunkba, és a nyilatkozatok alapján elégedettek, a török-magyar-román triót hasonló erősségűnek tartják, így biznak a többszöri pontszerzésben és a minél jobb végső helyezésben.

A két ország történelme során mindössze négyszer találkozott egymással, ebből kétszer ráadásul nem hivatalos mérkőzésen, ahol az amatőr válogatott képviselte Magyarországot, még az 1930-as években.

A másik két találkozóra már a III. évezredben került sor: 2003-ban az Üllői úton (azóta Albert Stadion), barátságos meccsen szenvedtünk egygólos vereséget egy a hajrában kapott góllal. A kapunkban Király Gábor és Végh Zoltán állt egy-egy félidőn át, a mezőnyben pedig olyan játékosok jutottak szóhoz, mint Lipcsei Péter, Bodor Boldizsár, Lisztes Krisztián, Kovács Zoltán, Szabics Imre és Gera Zoltán. Nem lehettünk elégedettek az eredménnyel, nyilván ez az eredmény is okozta Gellei Imre leváltását a szövetségi kapitányi posztról, utódja Lothar Matthäus lett.

Akinek szinte pontosan egy évvel később megadatott, hogy visszavágjon csapatával az észteknek. A bangkoki Király Kupán Rósa Henrik, Kerekes Zsombor, Rajczi Péter, Pollák Zoltán góljával, valamint egy öngóllal kiütéses 5-0-ás győzelmet arattunk. A mi keretünk sokban különbözött az előző évíitől. Bekerült többek közt Komlósi, Éger, Juhász, Tóth Balázs és Waltner.

A 2012-es EB-selejtezőkön a csoportjuk negyedik helyén állnak, de vesztett pontok tekintetében csak az ötödikek. Meglepő, hogy idegenben legyőzték Szerbiát, és otthon se kaptak ki tőlük. Igaz a Feröer-szigetek elleni idegenbeli vereség se papírforma eredmény. Olaszország ellen viszont sokra nem voltak jók, mindkét mérkőzést elveszítették. Szóval Észtország nem verhetetlen csapat, de okozhatnak kellemetlen meglepetést.

 

dátum mérkőzés eredm. bajnokság
2004.12.02 Magyarország - Észtország 5 - 0 Király Kupa
2003.11.19 Magyarország - Észtország 0 - 1 barátságos
1938.06.22 Észtország - Magyar amatőr válogatott 2 - 3 nem hiv.
1934.08.10 Észtország - Magyar amatőr válogatott 2 - 2 nem hiv.

forrás: magyarfutball.hu

 

Hozzászólások