Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-10-01 - Grundfoci hírek

EGY NAGY ZAKÓ UTÁN...

A múlt héten már foglalkoztunk a Budai Ászok FC-n belül kialakult válságról. A sárgák élére Vokoun Iván került, míg a posztjáról váratlanul leköszönt "másik" Iván, az Ágyúsokknál talált menedékre. A felgyülemlett feszültségek levezetéseképpen a két csapat vasárnap délután a pályán is összemérte erejét. Maga a mérkőzés (25-2!!!) végül honlapunk legnagyobb gólkülönbségű eredményét hozta. A kapituláció, illetve a távozás okairól a hirtelen mezcserén átesett Matza Ivánt kérdeztem...

Kozelka Zsolt:

Az eredmény ismeretében valljuk be, azért áteshettél volna szerencsésebb bemutatkozáson is...

Matza Iván:

Rettenetes vereségbe szaladtunk bele. Akarat nélkül, flegmán játszott a csapat. Az első gólt a huszadik percben kaptuk, majd 0-5-tel fordultunk. A második félidő pedig számomra teljesen érthetetlen. Fejben nagyon nem voltunk ott.

Kozelka Zsolt:

Ha jól számolok, akkor a második játékrészben gyakorlatilag másfél percenként kellett a lasztit kiszedegetni a hálótokból. Elég lélekromboló tevékenység lehetett...

Matza Iván:

Ne is mondd, mert elsírom magam.

Kozelka Zsolt:

Ennyivel gyengébb az Ágyúsokk az Ászoknál?

Matza Iván:

A mérkőzés képe alapján ez a gárda jóval fiatalabb, ezáltal éretlenebb is. Ennél viszont rosszabb eredményt nem igen lehet produkálni, így optimistán nézek a jövőbe. Szeretném, ha az Ágyúsokk magja ezentúl minden egyes mérkőzésünkön megjelenne, mert csak így lehet CSAPATOT építeni!

Kozelka Zsolt:

A Budai Ászoknak alapítója, vezéregyénisége voltál, ennek fényében távozásod híre meglepetésként érintett minden kívülállót. Mikor és miért fogalmazódott meg benned a távozás gondolata?

Matza Iván:

Többen is jelezték, hogy nem érzik jól magukat a csapatba és elmennének. Akkor alaposan átgondoltam a dolgokat, és döntöttem. A srácoknak sokkal könnyebb dolguk lesz, ha inkább én  megyek, és átadom Vokoun Iván barátomnak a stafétabotot. Nagyon sajnálom a történteket, de előre kell nézni: új csapat, új kihívások.

Kozelka Zsolt:

Miért pont az Ágyúsokkat választottad?

Matza Iván:

Elsősorban Loós Dániel barátom miatt. Már több, mint kilenc éve ismerem. A csapat fiatal, ámde tele van ambíciókkal, célokkal. Még a 25-2-es zakó után is jó a hangulat. Természetesen bőven akadnak megoldásra szoruló hiányosságaink, de úgy érzem, megbirkózunk a feladattal. Ráadásul Dúl Szabolcs is átjött velem...

Kozelka Zsolt:

Az Ászoknál már megindult egy pozitív előrelépés, viszont az Ágyúsokk még csak az út elejét tapossa. Ha a junior mezőnyt nézzük, mikor érhettek a White Alders, vagy éppen a Beerdinkers szintjére?

Matza Iván:

Rengeteg munka, és sok-sok meccsrutin kell ehhez. Jelenleg még nagyon messze vagyunk tőlük, de az Ászok szintjére mindenképp eljuthatunk. Sajnos az iskola, illetve egyéb elfoglaltságaink miatt külön edzéseink nincsenek, pedig véleményem szerint egy idő után nem ártana ezeket is heti rendszerességgel bevezetni.

Kozelka Zsolt:

Ki ellen vívjátok következő mérkőzésetek?

Matza Iván:

A Budapest Meteorit ellen. Méghozzá nem is kevés eséllyel! Ha összeszedettebben játszunk, és fejben is ott leszünk, nem lehet nagy probléma.

Hozzászólások