Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2009-10-21 - Grundfoci hírek

Csóka 19 gólja újabb diadalt hozott a Fehér Háznak

Csóka Jenő ezzel újfent beállította saját rekordját. A különbség csupán annyi, hogy januárban még 19 találat sem bizonyult elegendőnek a végső győzelemhez. Most viszont fordult a kocka.... És közben sok minden megváltozott...

Előző kupabeszámolómban a már hivatalosan is bajnok Napredak idei menetelését éltettem. Keményen megdolgoztak a sikerért, még akkor sem adták fel, ha a "képlékeny" játékoskeret miatt olykor-olykor döcögött a szekér. Szokásos összefoglalóm elején egy másik csapatot is ki kell emelnem, nevezetesen a White Alders FC-t, illetve annak játékosait. A tavaly májusi kezdet óta ez volt a 25. kupánk. A srácok ebből egyet sem hagytak ki! Hol erősebb, hol tartalékosabb felállásban, de mindig ott voltak. Értelemszerűen ez a gárda adta azt a focistát is, aki a mezőnyből ugyancsak egyedüliként, minden tornán képviseltette magát. Nemény Vili amatőr bajnokságunkon belül igazi színfolttá nőtte ki magát. Ha nem lenne, esküszöm hiányozna.

Egykoron a Vilivel, Userrel, Kocsi Gergővel, Kovács Robival és Bulyóval felálló fekete-fehérek még azon közkedvelt csapatok közé tartoztak, akikkel rendszerint "kifizetődő" volt egy csoportban focizni. Egy-két meglepetésszagú eredménytől eltekintve nem nyújtottak maradandót. De a Napredakhoz hasonlóan ők sem adták fel, és megtanultak együtt, egymásért focizni. Kicsit most a dolgok elejébe rohanok, de ezen a tornán helyezésüktől függetlenül olyan játékot produkáltak, ami feledtette minden egyes korábbi kupás kudarcukat. A sorsolás alapján a később döntőt játszó Fehér Ház és Carlos Brazil Focisuli ellen kezdtek. Nem is akárhogy, hiszen sokáig két góllal vezettek Csókáék ellen. Nagy küzdelem árán ugyan a Fehér Ház végül fordítani tudott, így elmaradt a meglepetés. Egészen a következő meccsig, ahol a 3-3-nak Carlos-ék örülhettek jobban, mert ha nincs annyi kapufa, akkor... Akkor úgy jártak volna, mint soron következő ellenfelük,  a friss bajnok Napredak.

Visszatérve a megszokott forgatókönyvhöz, az A csoport igazi elsőkörös rangadóval zárult. Carlos brazil-magyar-argentin vegyescsapata 4-3-ra múlta felül a Fehér Házat, bejutva ezzel a legjobb nyolc közé. Eggyel odébb az FC Focisokk rögtön dűlőre akarta vinni a dolgot. Kilencet zúztak be az újonc Goalbusters-nek, négyet pedig az előző tornákhoz képest meglehetősen tartalékos kerettel felálló Napredaknak. Ugyan a pirosak 10-1-es különbséggel hozták az ifik elleni meccset, de a vigaszágat már nem tudták elkerülni.

Míg a B pályán szenvedett az újonc, a C-n remekelt. A Dobos Krisztián és barátai által kreált Nápolyi FC-re ugyan dőreség felhúzni ezt a jelzőt, hiszen amellett, hogy elég ügyesen terelgették a lesztit, korábban itt-ott már láthattuk őket focizni. Jelesül az Utánaegysörben vagy éppen abban a Forzában, akiket most ellenfélként kaptak. És ha már megkapták őket, akkor gyorsan be is zsebelték a három pontot. Ugyancsak győztesként abszolválta a Forza elleni 2x12 percet a H1N1 is, és mivel a két forzaverő meccse döntetlent hozott, a jobb gólkülönbség lett hivatott eldönteni az első helyen továbbjutó személyét. Ez pedig a Nápolyinak kedvezett...

Mivel a "hideg" (?!) miatt a Goal Zeróból csak a csapatkapitány Farkas Tamás jelent meg, így a D pályán végül oda-visszavágós szisztéma alapján a Budai Ászok és a 22 Steps párharcára került sor. Pollák Viktor tavaly az Ászok színeiben lőtte a gólokat. Most is lőtt hármat, viszont ennek a sárga-kékek már annyira nem örültek. És mivel a visszavágó csak döntetlent hozott, maradt számukra a túlóra, vagyis a vigaszág.

Mivel ellenfél híján a H1N1 egyenes úton "befért" a legjobb nyolcba, három mérkőzéssel folytatódott az első egyeses kieséses szakasz. A Fehér Ház kilenc Csóka góllal 11-0-ás KO-t mért a Fair Play-Díjjal vigasztalt, rendkívül szimpatikusan és lelkesen focizó Goalbusters-re. Eközben a Budai Ászok sem kegyelmezett a cserék nélkül felálló, sorozatban harmadik meccsét vívó Forzának. Különösebben senkit sem lepett meg a két továbbjutó kiléte, nem úgy, mint a Napredak - White Alders derbié, ahol 2-2-es döntetlen után Bulyóék hatosokkal kiütötték a bajnokot! 

A középdöntőben a H1N1 ezúttal csak szenvedett a Carlos Focisuli ellen, két héttel korábban sokkal jobban és eredményesebben játszottak ellenük. A Focisokk ugyan csak egy góllal, de hozta a csoportelsők számára kötelezőt, vagyis túljutottak az Ászokon is. Viszont nem sikerült ez a mutatvány a Nápolyi FC-nek, akik számára a vigaszágról érkező Fehér Ház túl nagy falatnak bizonyult. És akkor ismét White Alders... Ellenfél pedig a 22 Steps. Sokáig 0-0, szokásos Alders kapufák, majd két perccel a vége előtt betalál a Steps. A "régi" Alders ekkor már feladta volna, most viszont nem! Múlnak a másodpercek, már a bíró szájában a síp, de mielőtt belefújna Vili villan, és gól. Jöhetnek ismét a hatosok, de ami a Napredak ellen bejött, most nem. Egy hiba, és a Steps ment tovább. Az erkölcsi győztes viszont egyértelműen az Alders. Nem csak ezé a meccsé, hanem az egész tornáé.

A negyeddöntő mérkőzésein egyértelműen a több cserével rendelkező csapatok kerültek fölénybe. Carlos "braziljai" a Focisokkat, a Fehér Ház pedig a 22 Steps-et állította meg. A játékosok fáradtságával egyenes arányban már néha az indulatok is elszabadultak. A helyosztókon legalábbis mindenképp...

Ennek eklatáns példáját a bronzmeccsen testközelből élvezhettem, ugyanis Karaszek Tomi sérülése után abban a "megtiszteltetésben" lehetett részem, hogy utcai viseletem ellenére pár hónap kihagyás után megvillantsam megkérdőjelezhetetlen kvalitásaimat. Páran jó kedvvel fociztunk, néhányan viszont nem így tettek. Pedig igazából ezen van a lényeg, nem feltétlen az eredményen. Még akkor is, ha a bíró téved, ha a labda elpattan és a sok meccs miatt ez ember már a seggén is levegőért kapkod. A vége mindenesetre 5-2 a Steps-nek.

Amikor beálltam focizni két pályával odébb, a döntőben még Carlos mesterhármasával 3-0-ra vezetett a névadó-szakedző csapata. Aztán a padlóról felállva Csóka Jenő is bekotort hármat, Bíró Sanyi kettőt, így fordult a kocka. A torna legjobb kapusának választott Mercz Bélának pedig innentől kezdve már senki nem tudta bevenni hálóját, így ez maradt a vége is. Fél éves pauza után a Fehér Ház győztesként emelhette magasba a legnagyobb trófeát.

A Budapesti Amatőr Futsal Liga idei 16. kupafordulójának végeredménye:

    Mcs Gy D V Lg Kg Pont
                 
1. FEHÉR HÁZ 6 5 - 1 29 12 12
2. CARLOS BRAZIL FOCISULI 5 3 1 1 16 11 11
3. 22 STEPS 5 2 2 1 14 10 10
4. FC FOCISOKK 5 3 - 2 17 9 9
5. NÁPOLYI FC 3 1 1 1 8 6 8
6. BUDAI ÁSZOK FC 4 1 1 2 6 8 7
7. H1N1 3 1 1 1 3 5 6
8. WHITE ALDERS FC 4 - 3 1 8 9 5
9. NAPREDAK 3 1 1 1 13 7 4
10. FORZA 3 - - 3 4 12 3
11. GOALBUSTERS FC 3 - - 3 1 30 2
 
A győztes csapat tagjai: Csóka Jenő, Dani Gábor, Bécsi István, Bíró Sándor, Kiss Sándor, Mercz Béla és Rejlik János

Legjobb kapus: Mercz Béla (Fehér Ház)                
Gólkirály: Csóka Jenő (Fehér Ház)    
Fair-Play Díj: Goalbusters FC     

A Budapesti Amatőr Futsal Liga következő tornájának időpontja és helyszíne: 2008. november 7., 9 óra, Budapest XIII, Fáy u. 58., Vasas Sportcentrum.            

Szeretettel várjuk minden amatőr csapat jelentkezését!           
Érdeklődni az info@futsalkupa.hu e-mail címen, illetve a 20/532-0580-as telefonszámon tudtok...


Hozzászólások