Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-07-31 - Grundfoci hírek

Budapesti Amatőr Futsal Liga: Az FBVSZ nem babonás, csont nélkül nyerték a 13. kupát

"Az FBVSZ elütötte zsinórban negyedik győzelmétől a Háló Kélemet, régi-új ismerősként Romarioék egy negyedik hellyel tértek vissza, míg a bronz Felvidékre került." - kezdi első kupás összefoglalóját Pintér László (Focisokk).

Tizenhat lelkes csapat gyűlt össze július utolsó hétvégéjén, hogy három hét szünet, illetve pihenés után végre „élesben” focizzon egy jót. Bár az időjárás mostanában eléggé szeszélyes, arra azért nem gondolt senki, hogy 20 ºC és eső várja a résztvevőket. Így nem csak a csapatokat illeti dicséret, hanem azon szurkolókat is, akiket nem tántorított el ez a szürke idő, attól, hogy lássák kedvenceik tündöklését vagy bukását. 

A 13-as szám sok kultúrában a balszerencse szimbóluma, így a sorsolás külön pikantériával bírt. Erős kupának nevezhetjük a mostanit, hiszen ebből a 16 csapatból bárki odaérhetett volna az elődöntőbe. Elnézve az utóbbi idők beszámolóit nem lepődünk meg azon, ha azt halljuk, hogy a „Halál-csoport” a Háló Kélem nevével kezdődik. Melléjük került a rapszodikus Buxy Team, a mostanában „aranykorát” élő Zsugabubus, valamint Fortuna (és nem mellesleg Merczi Iván) keze által az FC Focisokk. A B-csoportba kerülő Milfesek és MÖSE megpróbálta kiharcolni a továbbjutást az esélyesebb FBVSZ és Igénytelenek ellen. A C-ben a Felvidék, a Belváros Ingatlan, a Szufla-SE és a Verdevils küzdöttek. Míg a negyedik pályára a Napredak, a nagy visszatérő Romario és a Varázslók, a Bulyovszkyval felálló Budai Ászok, valamint az Elekes Tamással megerősített, legutóbbi 4. helyén javítani akaró Kortárs Sporttársak nyertek besorolást. 

Az A-csoportban, az első körben a Háló Kélem és a Zsugabubus megtette az első lépést a továbbjutás felé. Barabásék a Szent Lászlósokat fektették két vállra, míg a Hingyi-sereg a vecsésieket győzte le. Ezután a két vesztes a lehető legrosszabb eredményt játszotta saját szemszögéből. A 2-2-es döntetlen egyik félnek sem volt jó, majd a győztesek is lekoppintották ezt az eredményt, így matematikailag még a Buxy és a Focisokk is továbbjuthatott volna. Ám ez nem adatott meg, hiszen előbb a Háló kiütötte a kedvetlenül játszó feketéket, majd a Buxy is elvérzett a szervezetten játszó Zsugabubus ellen. A csoportelső a Háló Kélem lett jobb gólkülönbségének köszönhetően. 

A B-csoportban az esélyeseknek nem volt könnyű dolguk a még frissen játszó fiatalok ellen. Az Igénytelenek 2-0-ra győzte le a MÖSE-t, majd az FBVSZ Vécsi góljával 1-0-ra a Milfeseket. A két vesztes meccsének tétje az volt, hogy kinek marad esélye a továbbjutásra. Az idegek csatáját a MÖSE nyerte és 4-2-es győzelmével megmaradt a sansz, hogy ha legyőzik az utolsó körben az FBVSZ-t, akkor továbbmehetnek. Azt az FBVSZ-t kellet legyőzni, mely hatalmas csatában 4-3-ra verte az Igényteleneket. Az utolsó körben mindkét nagyágyú megcsillogtatta támadójátékát és esélyt sem adtak a továbbjutás álmát dédelgető „Mozgás Öröm Sportegyesületnek” illetve az „idősebb hölgyek társaságát kedvelőknek”. A végeredmény 6-0, mindkét találkozón. (Legalább már Farkas Tomi is tudja milyen érzés.) 

A C-csoport nagyon szoros csatát hozott, ahol az első meccsen a Belvárosiak egyet rúgtak és egyet kaptak a Felvidékiektől, majd a lelkes Szufla 1-0-ra verte a Verdevilst, Finta góljával. A vesztes csapat jócskán elfáradhatott első meccse után, de ők sajnos nem kaptak halasztást, mint a Videoton. A „sárga sasok” ellen bele is szaladtak egy 6-1-es zakóba. Az Ingatlanosok második meccsükön is döntetlent játszottak a Szufla ellen, akik két meccsüket is megúszták kapott gól nélkül. Az utolsó körben a Verdevils magára talált és 5-2-re kiütötte a Belváros Ingatlant. Az eredmény egyik csapatnak sem volt jó, így az ördögök magukkal rántották az ingatlanosokat a kiesés sötét bugyrába. A Szufla így az utolsó meccsétől függetlenül már a nyolc között volt, ami eddigi legjobb eredményüket jelentette. A Felvidék 2-1-es győzelmével csoportelső lett. 

A D-csoport hasonló izgalmakat és szoros csatát hozott, mint a "cé". Az első körben a Kortársak a Budai Ászokkal x-eltek, méghozzá a két új szerzemény talált be, Elekes és Bulyovszky. Érdekesség, hogy mindkét csapatban találkozhattunk White Alders-es arcokkal. A visszatérő Romarioék 1-0-ra legyőzték a Napredakat Muhi találatával. Ezt kijavítva a pirosak a „nagy öregek” vezérletével 3-1-re verték a Sporttársakat. Majd Romarioék biztosították be továbbjutásukat, miután 2-0-ra legyőzték a Budai Ászokat. Így jött el az utolsó kör, ahol a Kortársak a becsületükért harcolva 2-2-re végeztek a csoportelső Varázslók ellen. Utána a második helyért zajló csata következett, amelynek mottója Ászok szempontból: „Győzelem vagy halál!” A hős végül Bulyovszky Balázs lett, aki szinte egymaga vitte tovább a sárga-kékeket. A Napredak pedig 2-1 vereséggel kiszállt ebből a kupából. 

A negyeddöntők izgalmas csatákat tartogattak. Nehéz volt megtippelni a továbbjutókat, hiszen vagy kiegyensúlyozott meccsek vártak ránk, vagy nem lehetett tudni, hogy a „kis csapatok” mennyire kapnak vérszemet, ha már egyszer itt vannak. Az A pályán a döntőnek is beillő párharc zajlott: Háló Kélem – Igénytelenek. S ahogy azt sejteni lehetett, nem hozott gólparádét, csak szoros csatát. A végén az idei listavezető egy góllal felülmúlta a tavalyi győztest. Barabás két gólja az egyik oldalon, míg Hidvégi csak egyszer talált be. Az FBVSZ 3-1-re múlta felül a Zsugabubust. A C-pályán mondhatni mészárlás zajlott, vér nem folyt, csak gólok potyogtak. A Felvidéki Sasok 7-1-el rántották le a földre az elődöntőbe vágyó Budai Ászokat. Az utolsó pályán a Romario és a Varázslók 2-1-es győzelmet arattak a Szufla ellen, akik úgy tűnik védelmüket összerakták, már csak elől kellene villogniuk. 

Az elődöntőben a négy csoportgyőztes küzdött egymással. Ekkor már nem csak az esőcseppek hullottak, hanem a gólok is. Az A – C csoport győztesei, azaz a Háló Kélem és a Felvidéki Sasok egy 13 gólos thrillert játszottak, amelyen a listavezető jött ki jobban, hiszen 8-5 arányban nyert. Érdekesség, hogy egy kupával ezelőtt az elődöntőben szintén 8-5-re nyert a Háló, akkor a Focisokk ellen. A másik meccsen az FBVSZ rúgott egy nyolcast Romarioéknak, akik addig mindössze 3 gólt kaptak négy meccsen. A vége 8-2. 

A bronzéremért, azaz a csalódott csapatok csatájában, újfent potyogtak a gólok. Ács Daniéknak nem sikerült rendbe rakniuk védelmüket. Négy rúgott góljuk kevésnek bizonyult a Felvidék hatosával szemben. A sasok így az összesített második helyen növelték előnyüket. 

A döntőben a 100% mutatójú FBVSZ próbálta meg egy újabb győzelemmel feltenni azt a bizonyos pontot az i-re, és megszerezni története első kupasikerét. Ellenfele ismerős lehetett, hiszen a 10. kupán már találkoztak a Háló Kélem legényeivel, és akkor hatalmas pofonba szaladtak bele. Most szoros csatában 4-3-re legyőzték a listavezetőt, így három kupagyőzelem után most Mercziéknek „csak” az ezüsttel kellett megelégedniük. 

A torna gólkirálya ismét Barabás Miklós lett, aki átlépte a 100-as álomhatárt. A legjobb kapusnak járó díjat Zsupkó Zsolt érdemelte ki 6 meccsen kapott 9 góllal. A következő kupa augusztus 6-án! Jelentkezni a megszokott helyen, telefonszámon.

 

A Budapesti Amatőr Futsal Liga idei 13. kupafordulójának végeredménye:
 

    Mcs Gy D V Lg Kg Pont
                 
1. FBVSZ 6 6 - - 26 9 16
2. HÁLÓ KÉLEM 6 4 1 1 26 14 15
3. FELVIDÉKI SASOK 6 4 1 1 27 16 14
4. ROMARIO ÉS A VARÁZSLÓK 6 3 1 2 13 17 13
5. ZSUGABUBUS 4 2 1 1 10 7 12
6. IGÉNYTELENEK 4 2 - 2 12 6 11
7. SZUFLA-SE 4 1 1 2 3 4 10
8. BUDAI ÁSZOK FC 4 1 1 2 4 11 9
9. NAPREDAK 3 1 - 2 4 4 8
10. VERDEVILS 3 1 - 2 6

Galéria

Hozzászólások