Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2008-05-28 - Grundfoci hírek

BUDAI ÁSZOK FC - WHITE ALDERS FC 4-5 (2-3)

A május 10-én megrendezett I. GRUNDFOCI KUPÁN egy ízben már győzni tudott a White Alders frissen összeállt gárdája. A Budai Ászok ellenében most újra megízlelhették a siker ízét. Az óbudai csapat ezzel bekerült az első tízbe, így a szóvivő, Bulyovszky Balázs méltán lehet elégedett.

"A Beerdrinkers beszámolójához hasonlóan, ha a történelmet akarjuk említeni, akkor nekem két meccs jut eszembe: egy Arsenal - Tottenham, illetve egy Liverpool - Alaves UEFA Kupa döntő. Mindkettő 5-4-re végződött...

A másik szembeötlő hasonlóság, hogy nálunk is voltak hiányzók. Hálóőrünk szombaton mondta le vasárnapi meccsünket, viszont ezzel még koránt sem lett vége a White Alders-féle kapusmizériának. Szeghy Dávid kollegánk állt volna be helyére, de valahogy nem találta a helyes utat a 19-es villamos megállójához, így cserék nélkül, 5+1-en vehettük fel a harcot a Budai Ászok csapatával szemben. A kapus posztot végül hátvédünk, Kocsi vállalta magára. A "Stadion" keresése miatt a mérkőzés krónikájához még egy 10 perces White Alders késés is kapcsolódik, amiért ellenfelünk megértését köszönjük.


Az I. GRUNDFOCI KUPÁN egy 6. hellyel mutatkozott be csapatunk...

Mindent egybevetve 11.10-kor útjára indulhatott a labda az USC arénában. Talán még mindkét csapat játékosainak fülében az utolsó taktikai utasítások zúgtak, amikor a Budai Ászok FC saját térfélen eladott egy labdát, a gyorsan kapcsoló Tóth L. pedig kíméletlenül kihasználta a ziccert (0-1). A gól után felváltva adódtak lehetőségek, kiegyenlített játék folyt a pályán, és az álmos első 5 perc elteltével a meccs színvonala is emelkedni kezdett. Egy váratlan húzásból így a Budai Ászok, Matza remek lövésével, ki is egyenlítettek (1-1). Ellenfelünk találata mindenesetre felrázott minket, és elkezdtünk támadni. A következő 10 perc során ez két gólban is megmutatkozott. Előbb Müller szögletből beadott labdáját Bulyovszky pörgette Tóth L. elé, majd egy kisebb védelmi hibát kihasználva hasonló szereposztásban ugyancsak Tóth L. volt eredményes, megszerezve ezzel csapata, és saját maga harmadik gólját.

Röviddel később a jókedvű, kellemes hangulatú mérkőzés kisebb vitába torkollt. Egy kapu felé pattanó labdára rárontott Vokoun, a BÁFC támadója, és érdekes körülmények között, Kocsi-val együtt a kapuba kotorta azt. A következő egy percben állt a játék, mert míg az egyik oldal lökést, a másik semmit sem látott. Mindenesetre a gólt megadtuk, és 2-3-mal folytatódott a meccs. Az iménti momentum hatására az utolsó 3-4 percben igencsak felforrósodott a légkör, jókor jött a félidő vége, amely egyben egygólos White Alders vezetéssel zárult.

A második játékrészre lenyugodtak a kedélyek, ennek szellemében folytatódott a mérkőzés is. Mindkét oldalon óriási helyzetek maradtak ki, simán születhetett volna belőlük akár 4-5 újabb találat. Aztán végre megtört a jég. Talán 7-8 perc telhetett el, amikor Károly kiugratta Bulyovszky-t, aki egy az egyben vihette tovább a lasztit, de lövés helyett inkább a kapust átemelve ziccerbe hozta Tóthot. Csatárunk ezzel negyedik (!) gólját könyvelhette el magának (2-4). A Budai Ászok most már mindent egy lapra tett fel, remek támadásokat vezettek, de mindig becsúszott egy-két hiba számításaikba. Ez esélyt adott az Alders-nek gyors kontrákra, és meg is lett az eredménye. Kocsi nagyszerűen indította a jobb szélen futó Nemény-t, aki némi igazítás után jobbal kilőtte a jobb alsó sarkot (2-5).

Az Ászok játékosai még erőtejesebben felszívták magukat, és egy nagyon izgalmas 10+5 percet láthatott a népes (1-2 fős!) publikum. Az Alders a kontrákra épített, míg a Budai Ászok állandó nyomás alatt tartotta vendégeit. Érett a gól, és Wolf egy szép csel után 10 méterről a jobb felsőt kipókhálózva 3-5-re módosította az állást. A mérkőzés végét Kocsi tette igazán izgalmassá. Egy ártalmatlannak tűnő labda hullott felé, és ugyan meg akarta fogni azt, de helyette csak a friss levegőbe sikerült belemarkolnia (4-5).

Az 5 perces hosszabbítást ugyancsak a Budai Ászok mezőfölénye jellemezte, és minden-mindegy alapon támadták az erejükkel teljesen elkészült vendég játékosok kapuját. Ám a "túlóra" nem hozott gólt, így a mérkőzés a White Alders FC 4-5-ös győzelmével ért véget.

Gratulálok mindkét csapatnak a remek játékért! A meccset egy kis levezető focit zárta, amelyet leginkább a nagyszerű megoldások, és "pengézések" tettek emlékezetessé."

A csapatok összeállítása:

Budai Ászok FC: Nyerges József, Vokoun Iván, Matza Iván, Dúl Szabolcs, Wolf Barnabás, Szatmári András, Szatmári Dávid, Vaszary Levente

White Alders FC: Kocsi Gergely, Károly Zoltán, Nemény Vilmos, Bulyovszky Balázs, Müller János, Tóth László

Gólszerzők: Wolf (2), Matza, Vokoun ill. Tóth L. (4), Nemény

Hozzászólások