Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2010-12-13 - Grundfoci hírek

Brusztolós döntetlennel zárt a DMTK és a DPASE

Tegnap végre nem maradt el a Dunaharaszti - Pálhalma bajnoki mérkőzés, döntetlennel zárták az évet a csapatok.

 

Dunaharaszti MTK – Dunaújváros – Pálhalmas Agrospeciál SE 0-0
Soroksár, 100 néző.
DMTK: Szappanos Péter, Grimm Ferenc, Ughy Márk, Rétsági Ákos, Riba Zoltán Dániel, Kovacsik Tibor (Graeser Dávid 80.p), Wágner András Gusztáv, Füzi Krisztián, Dunaveczky Attila, Kaszai Gábor, Nánási Krisztián.
Pálhalma: Vörös Tibor, Salamon Miklós, Papp Nándor, Balaskó Iván, Kóczián Ferenc, Sztanó Miklós, Berényi Balázs, Rottmann Sándor (Cséza Ferenc 46.p), Barics Péter, Nagy Dániel (Bartha Tibor 64.p), Dudás Péter.

Nem túl biztató előjelekkel várta a DMTK a bajnokesélyes elleni találkozót, hiszen az előző fordulóban több nagy veszteség is érte a csapatot. Dabasi Károly és Hajba László piros lapja, míg Szemán Lajos ötödik sárgája miatt nem állt az együttes rendelkezésére, ráadásul Króner Péter vezetőedző szintén csak az oldalvonalon túlról figyelhette az eseményeket. Itt volt tehát a lehetőség, hogy az eddig jobbára a kispadot koptató fiatalok bizonyítsák, helyük van a keretben. Nem kezdett megilletődötten a Haraszti, mert az első perctől fogva nyomást gyakoroltak a vendégekre. A hetedik percben Füzi Krisztián bal oldali szögletét Ughy Márk fejelte nem sokkal a kapu mellé. Válaszképp Kóczián tüzelt távolról, ám a léc alá tartó bombát Szappanos Péter bravúros mozdulattal tolta fölé. Nem sokkal később ismét a DMTK veszélyeztetett. Füzi Krisztián indította meg a jobb szélen meglógó Kovacsik Tibort, aki élesen tekert középre, de a berobbanó Nánási Krisztián elől Salamon tisztázott, igaz felszabadítása majdnem beakadt a saját kapujába. A 28. percben szabadrúgáshoz jutotta hazai csapat, az alapvonaltól 23 méterre kissé balról. A labda mögé Kaszai Gábor állt és a vizes füvön megcsúszó lövését csak nagy üggyel-bajjal tudta hárítani Vörös. A pálya talajához a DMTK alkalmazkodott jobban, a pálhalmiak játékában sokkal több volt a hiba. A félidő zárásaképp Balaskó Iván is megmutatta miért volt egyszer elsőosztályú labdarúgó, azonban távoli próbálkozását Szappanos Péter védte.

A szünet után sokáig nem történt említésre méltó helyzet. Ugyan a Haraszti irányította a játékot, de mezőnyfölény meddőnek bizonyult. A 61. percben pálhalmi szöglethez készülődtek a játékosok, amikor Sztanó jól láthatóan nyakon ütötte Szappanos Pétert, ám a bíró piros helyett, csupán sárgával jutalmazta a védőt. Kisvártatva Dunaveczky Attila lépett ki egy hosszú indítással. Salamon haza pöckölte előle a labdát, csak hogy Vörös közben kiszaladt, így a játékszer az üres kapu felé gurult. Dunaveczky szemfüles volt, és becsúszva próbálta elérni, ám eközben Salamon lerántotta őt. A tizenegyes ezúttal elmaradt, szögletet ítélt a spori… A 76. percben Füzi Krisztián lőtt távolról a kapu mellé. Nem sokkal később pedig ismét Dunaveczky Attila lépett meg a bal oldalon, ám a játékos 13 méteres próbálkozását könnyedén szedte fel Vörös. A meccs legvégén Grimm Ferenc dönthette volna el a három pont sorsát. Egy szöglet után röviden szabadítottak fel a vendégek, és a fiatal, először a kezdő tizenegyben helyet kapó futballista, 30 méterről, jobbal centikkel bombázott a bal kapufa mellé, így 0-0-s döntetlennel zárták a csapatok a 2010-es évet!

Csapó László (dmtklabdarugas.hunsport.hu)

 

Hozzászólások