Hírek

Hírek, aktualitások, mérkőzés beszámolók a Grundfocin
2011-09-14 - Grundfoci hírek

BL: ma bemutatkozik a többi 16 csapat

A mai napon bemutatkoznak az A-B-C-D csoportok csapatai, köztük a két manchesteri gigász, a City és a United, valamint a Bayern München, az Inter és a Real Madrid is. Érdekesség, hogy Mourinho csapata piros szerelésben lép pályára ma este!

Manchester City - Napoli: Rosszabb gólkülönbsége miatt a City csak a 2. helyen áll, de a 4. kör utáni 15-3-as gólarány alighanem akárhol máshol az 1. helyet jelentené: a Swansea-nak 4, a Tottenhamnek 5 gólt lőttek, a többi meccsen pedig 3-3 alkalommal találtak be. A Napoli 3-1-es győzelemmel kezdte a Serie A új szezonját, így a Juventus mögött a 2. helyen állnak ők is.

Villareal - Bayern München: A Villareal katasztrofálisan kezdett: 5-0-ra kaptak ki Barcelonában, aztán a Sevilla ellen is csak egy 2-2-es döntetlenre futotta, ami jelenleg csak a 17. helyre elég. A bajoroknak se sikerült jól a kezdés: kikaptak a Mönchengladbachtól, de az addig eltelt 4 forduló folyamán nem veszítettek pontokat, sőt, gólt se kaptak. Utolsó 3 meccsük tekintélyt parancsoló: 5-0 a Hamburg, 3-0 a Kaiserslautern és 7-0 a Freiburg ellen.

Lille - CSZKA Moszkva: A Lille a dobogó alsó felét foglalja el Franciaországban, egyedül a listavezető Montpellier tudta őket megverni, egyetlen döntetlenüket a kieső helyen álló Nancy ellen szerezték. A CSZKA csak rosszabb gólkülönbsége miatt szorul a Premjer Liga 2. helyére, a Zenit mögé. Utóbbi 5 bajnokijukból viszont csak egyet tudtak megnyerni.

Internazionale - Trabzonspor: Az Internek nem sikerült jól a szezonrajt: 4-3-ra kikaptak Palermóban. Törökországban is csak 1 forduló ment le eddig, ahol is a Trabzonspor a forduló egyetlen döntetlenét játszotta a Manisaspor ellen.

Basel - Otelul Galati: 8 kör után a Basel csak a 4. helyen áll a Svájci Szuperligában, jelenleg kétmeccses győzelmi szériában vannak, és holtversenyben ők szerezték a legtöbb gólt. A sokaknak eddig ismeretlen román csapat csak a 12. helyet foglalja el 6 forduló elteltével, és ők a svájciakkal ellentétben 2 vereséggel a hátuk mögött lépnek pályára, ráadásul a legutóbbi mérkőzésük 0-4 volt.

Benfica - Manchester United: A Benfica a rajtnál elhullajtott 2 pontot, de az azóta eltelt 3 fordulóban csak nyertek, így a 2. helyen állnak a Porto mögött. Ettől függetlenül nem sok esélyük lesz a Manchester United ellen, akik nagyszerű formában vannak: 4 meccsen 18 gólt szereztek, ebből 8-at az Arsenal, 5-öt a Bolton, 3-at pedig a Tottenham ellen. Egyedül a West Brom szorongatta meg őket.

Dinamo Zagreb - Real Madrid: A Dinamo 7 kör után már 5 pontos előnnyel vezeti a horvát bajnokságot, mindössze 1 döntetlenük van, de azt pont a legutóbbi fordulóban érték el a Hajduk Split elleni szuperrangadón. A Real 2 meccsen 10 gólt szerzett, és 2-t kapott, és nyeregben érezheti magát, hiszen a Barcelona már veszített 2 pontot.

Ajax - Lyon: 5 forduló után az Ajax az egyetlen veretlen csapat a holland ligában, több, mint 3 és fél gólt szerezve mérkőzésenként. Érdekesség, hogy az eddig nyeretlen Venlót nem tudták legyőzni. A Lyon sem talált még legyőzőre a szintén 5 fordulónál tartó francia bajnokságban, ám mivel 2 döntetlenük is van, ez csak a 2. helyre elég a Montpellier mögött. A mezőny hátsó felében tanyázó Brest és Ajaccio ellen nem tudtak nyerni.

Hozzászólások